Helpot pääsiäisleivonnaiset

Täällä taas tauti jyllää talossa, niin kaikki pääsiäisjutut menee nyt helpoimman kautta. Taisi iskeä korona tällä kertaa ja pari viikkoa olen jo ”sairaanhoitaja-kokki-tarjoilijana” täällä toiminut, kun mulla itselläni on ollut vain todella lieviä oireita. Niin lieviä, etten tiedä onko edes samaa tautia, kun toinen täällä on jo melkein pari viikkoa kärsinyt aika pahan kuuloisesta yskästä. Mulla on ihan vähän kurkkukipua ollut ja paras puhti hieman kadoksissa.

Pääsiäisvieraita ei tietenkään ole tänne tulossa, eikä pihaan autoja mahtuisikaan, kun parkkipaikka on täynnä koivurankoja. Koivikon harvennus alkoi muutama viikko sitten ja mä olen koko urakkaan jo ihan kypsä, vaikken ole itse harvennustöihin osallistunut vielä millään tavalla. Olen koittanut ohjailla traktorireittejä pihassa (minne ei mulle esitellyn suunnitelman mukaan pitänyt tulla yhtäkään reittiä tai rankaa) ja varjella pihakuusten juuria, angervoja ja vuorenkilpiä. Siinä sitä on kuluttavaa hommaa ollut ihan tarpeeksi!

Vaikka pääsiäinen ei nyt ihan suunnitelmien mukaan mene, niin jotain leivonnaisia pitää tietenkin silti tarjolle saada. Onneksi hyvää voi todellakin saada helpolla, tässä muutama herkullinen esimerkki.

Ihanan kuohkea unelmatorttu valmistuu helposti ja nopeasti. Päälle suklaamoussekuorrutus ja pääsiäiskarkkeja, niin näyttävä juhlaherkku on valmis tarjoiltavaksi. Mä laitan unelmatortun täytteeseen tuorejuustoa, niin siitä ei tule ällörasvainen, vaan se saa juustosta kivasti raikkautta ja hieman happamuutta. (Ohje täällä.)

Mä tein muutama viikko sitten postauksen suklaisista kääretorttuleivoksista ja niitä taidan itse taas pääsiäispöytään tehdä. Mulla on itse asiassa tuota suklaamoussekääretorttua pakastimessa valmiina, joten saan tehtyä leivokset näppärästi niistä, kermapursotukset vain päälle. Koristeeksi voisi laittaa kaakaojauheen ja suklaalastujen lisäksi esim. pari persikan siivua. (Ohje täällä.)

Täyteläinen tumma kahvikakku suklaakuorrutteella on varma valinta kahvipöytään. Nyt kun mä katselen noita kuvia tuosta ihanan mehevästä kakusta ja valuvasta suklaakuorrutteesta, mun on varmaan pakko tehdä tätäkin! (Ohje täällä.)

Hanna-tädin kakut ovat olleet suosittuja juhlapöydän pikkuleipiä vuosikymmenestä toiseen. Ne on helppoja leipoa ja niihin saa upotettua päiväysvanhan kerman, jos on sattunut jäämään jääkaappiin. (Ohje täällä.)

Wilhelmiina-keksit valmistuvat vieläkin vaivattomammin, kun ei tarvitse edes taikinaa palleroiksi pyöritellä. Molemmat pikkuleivät ovat myös varmasti tervetulleita ja helposti kuljetettavia viemisiä, jos menet kyläilemään pääsiäisenä. (Ohje täällä.)

Tai miten olisi rusinainen pikabanaanileipä? Musta tuntuu, että kaikki leipoivat banaanileipiä kyllästymiseen saakka pahimpaan pandemia-aikaan. Ehkä se voisi tehdä taas paluun meillekin parin vuoden tauon jälkeen.

Herkullista pääsiäisen aikaa!💛

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

9 Comments Lisää omasi

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä ja reseptistä. Suklaiset herkut eivät olisi huono idea näin pääsiäisen aikaan. 😉 Hyvää pääsiäistä ja paranemista sinne! 🌼

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! Iloista pääsiäistä!💛

      Tykkää

  2. Mare Kinanen sanoo:

    Nyt on herkkuja, olikohan ihan seitsemää sorttia 🙂
    Jotain pientä pitää laittaa ja tässä taas niin houkuttelevia kuvia kaikista, että on vaikeus valita.
    Hyvää pääsiäistä ja toipumista toipilaille.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon!💛 Herkut auttaa toipumisessa😃 Iloista pääsiäistä!🐥

      Tykkää

  3. Herkkupostaukset kelpaavat aina! Luulenpa tarttuvani tuohon tummaan kahvikakkuun, koska juuri tämän tyyppisiin kakkuihin tulee välillä himo. Teen makoisaa tiikerikakkua usein, mutta vaihtelu virkistäisi. Hyvää pääsiäisen jatkoa ja pian siistiytyvää pihamaata!

    Tykkää

  4. Herkkupostaukset kelpaavat aina! Luulenpa tarttuvani tuohon tummaan kahvikakkuun, koska juuri tämän tyyppisiin kakkuihin tulee välillä himo. Teen makoisaa tiikerikakkua usein, mutta vaihtelu virkistäisi. Hyvää pääsiäisen jatkoa ja pian siistiytyvää pihamaata!

    Liked by 1 henkilö

    1. Mun on tosiaan varmaan pakko leipoa nyt tuota kahvikakkua, kun en saa sitä mielestä😃 Tiikerikakku on kans tosi hyvää😋 Iloista pääsiäistä sinnekin!🐥

      Tykkää

  5. In Via sanoo:

    Tuo kääretorttu maistuu kuin unelma. Todistettu on 😋

    Liked by 1 henkilö

    1. Se on kyllä niin herkullista!😋

      Tykkää

Jätä kommentti