Lankalauantain pikabanaanileipä

Jos haluaa isommat leipomukset jättää pääsiäispäiville, mutta tänäänkin mieli tekisi jotain makeaa, voisi tämä nopea ja helppo banaanileipä olla varteen otettava vaihtoehto.

Tummentuneet banaanit sopivat tähän mainiosti ja mukaan voi ripotella esimerkiksi rusinoita, marjoja tai pähkinöitä. Itse lisäsin nyt rusinoita, kun niitä oli sattunut jäämään pussin pohjalle juuri sopiva määrä. Tämähän on hävikkiruokaa parhaimmillaan! (Soodaa kaapista ei löytynyt, joten korvasin sen leivinjauheella. 1 tl soodaa = 2 tl leivinjauhetta.)

IMG_2207 (4)

Pikabanaanileipä

2-3 kypsää banaania
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 tl soodaa
2 munaa
1 dl piimää
1 dl voisulaa
rusinoita

Muussaa baanaanit haarukalla. Sekoita kuivat aineet. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175°C n. 50 minuuttia (tarkista esim. haarukalla, että leipä on kypsä).

HUOM! Pikaohjeella leivästä ei tule kovin kuohkea. Jos haluaa lisää kuohkeutta, niin kannattaa vaahdottaa pehmeä voi (1 dl voisulaa = 90 g voita) ja sokeri ensin sähkövatkaimella. Lisää munat ja vatkaa vielä. Lisää banaanit ja piimä ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuivat aineet joukkoon ja sekoita varovaisemmin esim. puuhaarukalla. Sitten vuokaan ja uuniin kuten yllä. (Itse tein tämän pikaohjeella.)

IMG_2255 (6)

Makoisaa lankalauantaita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s