Koska kukkii -haaste

Anun puutarhasta tuli mulle Koska kukkii -haaste, jonka on alulle laittanut Hiidenkiven puutarhan Minna. Kiitos paljon Anulle haasteesta! Näin kevään korvilla, kun odotellaan kelien lämpenemistä ja ensimmäisiä nuppuja, on kiva arvuutella tulevia kukkimisajankohtia.

Täällä meillä pitäisi ihan ensimmäisenä esikoiden ilmestyä takapihalle. Mä löysin neljä vuotta sitten pihasta yllättäen yhden lehtoesikon ja ne ovat siitä mukavasti alkaneet levitä. Lehtoesikko ei ymmärtääkseni näillä leveysasteilla kasva luonnonvaraisena, joten ehkäpä talon edellinen asukas on joskus niitä istuttanut. Tämä kuva on otettu 9.5. ja kun ennusteissa on lupailtu tavallista hieman viileämpää kevättä, niin arvaan, että alkaisivat tänä keväänä kukkia 16.5.

Lehtoesikko.

Samoihin aikoihin esikoiden pihassa kukkivat suloiset kevätkaihonkukat. Tämä kuva on otettu 11.5. ja arvaan, että kukinta alkaisi tänä vuonna myös hieman myöhemmin, 18.5.

Kevätkaihonkukka,

Kun kevät muuttuu kesäksi on norjanangervojen aika. Niiden tuoksu tuo mulle aina kesän. Hohtavan valkoiset kukinnot ovat yleensä kauneimmillaan kesäkuun alkupuolella. Tämä kuva on otettu 3.6. ja arvaan tämän vuoden kukinnan alkavan 30.5.

Norjanangervo.

Mä en nyt haasta nimeltä ketään, mutta osallistukaahan kaikki puutarhailijat! Ilmoita kommenteissa tai tägää Instagramissa, jos otat haasteen vastaan, niin tulen sun blogiin katsomaan millaisia kevätkukkasia siellä odotellaan🌸

Haasteen säännöt:

Valitsemissasi kasveissa ei saa näkyä nuppuja veikkaushetkellä. Poikkeukseksi laskettakoon puuvartiset, joissa saa olla kukkasilmuja. Valitsemasi kasvin kohdalla olisi hyvä olla vielä lunta/jäätä tai edes sen verran routaa, ettei kasvi on vielä lepotilassa. On nimittäin aivan eri asia veikata kukinnan alkua lähipäiville kuin viikkojen (tai kuukausien) päähän. 

Kukinnan alkua saa vauhdittaa esim. lapioimalla lunta pois kukkapenkin päältä, mutta harsot ynnä muut normaalikeväästä poikkeavat viritelmät lasketaan dopingiksi. ja tietysti kukinnan alkua saa myös viivästyttää vaikkapa peittämällä lupaavan näköiset piipot lumella, jos jotain niin järjetöntä haluat tehdä. 

Kerro, keneltä sait haasteen ja haasta vuorostasi mukaan muutama kaveri. Olisi myös kiva, jos kävisit laittamassa Hiidenkiven puutarhassa -blogiin haasteen aloituspostaukseen kommentin osallistumisestasi. Raportoi myöhemmin keväällä, kuinka hyvin kukkakevään ennustaminen sinulta onnistui.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

6 Comments Lisää omasi

  1. Kiitos osallistumisesta! Toivotaan, että veikkauksesi osuvat hyvin kohdilleen. Hetken aikaa ihmettelin tuota lehtoesikkoa, että ihan selvä etelänkevätesikkohan se on. Sitten muistin, että samalla kasvilla olikin kaksi nimeä. Se on suloinen esikko ja miten hauskalta näyttääkään, kun kimalainen tunkee sen kukkiin syötävää etsiessään ja koko kukkaterttu nuokkuu sen painosta. Teillä kävi hyvä tuuri, kun esikoita sattui löytymään puutarhastanne. Kivaa kevään odotusta!

    Liked by 1 henkilö

    1. Joo, esikot on kyllä kauniita💛 Kiva, kun ovat lähteneet niin hyvin leviämään, toivottavasti taas on lisää tulossa. Ihanaa kevään odotusta sinnekin!😊

      Tykkää

  2. pioni sanoo:

    Ihania kevätkukkia siellä tulossa! Onnea arvauksiin:)

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos!😊

      Tykkää

  3. In Via sanoo:

    Kiva, että tartuit tähän haasteeseen. Mielenkiinnolla jään seuraamaan, miten veikkaukset osuvat kohdilleen. 

    Liked by 1 henkilö

    1. Joo, kiva nähdä. Viime yönä tuli paksu kerros lunta, joten kaukana ovat kukkaset vielä!

      Tykkää

Jätä kommentti