Ihanimmat pääsiäiskukat

Tässä vähän kukkainspiraatiota pääsiäispyhien juhlapöytään tai kyläpaikkaan viemisiksi. Kukkia on aina kiva saada ja antaa, mutta allergiat ja tuoksuherkkyydet kannattaa ottaa huomioon. Näissä kukissa ei ole voimakasta tuoksua, mutta allergisoivia voivat joillekkin olla silti. Asia kannattaa siis aina varmistaa, niin pääsiäisen juhliminen on kaikille osanottajille nautinnollista.

Mä en ole aiemmin ollut mikään narsissifani, mutta viime vuonna ihastuin pienikukkaisiin tetenarsisseihin. Ne ovat niin ihanan aurinkoisia ja keväisiä. Mä tykkään siitä, että niiden kukat ovat kokokeltaisia, valkoisen ja keltaisen yhdistelmä narsisseissa ei ole mun mieleen. Tetenarsissit tykkäävät olla viileässä ja ruukun voikin pääsiäisen jälkeen nostaa ulos, jos ei ihan hirveä pakkanen tule.

Näyttävät kruunuvuokot ovat mun kestosuosikkeja. Suuret kukat muodostavat muhkean kimpun, eikä siihen muita kukkia lisäksi kaivata. Leikkovihreistä ruskus sopii mun mielestä erityisen hyvin kruunuvuokkojen kanssa. Ja pajunoksat tietysti näin pääsiäisenä. Kruunuvuokko ei valitettavasti ole niitä kaikista kestävimpiä leikkokukkia, mutta kyllä niistäkin iloa on useammaksi päiväksi. Kruunuvuokot ovat tuoksuttomia.

Kirkkaankeltainen inkalilja on ihanan pirteä pääsiäiskukka ja kestää hyvin maljakossa. Nekään eivät mun mielestä välttämättä muita kukkia seurakseen kaipaa. Tai edes leikkovihreitä. Jotkut inkaliljat ovat olleet hennosti tuoksuvia, toiset eivät.

Pehmeän keltainen neilikka on todella kaunis ja kestävimpiä leikkokukkia, mitä tiedän. Ne voivat hyvällä hoidolla pysyä maljakossa kauniina yli kaksi viikkoa, joten rahoille saa hyvin vastinetta.

Muhkea jaloleinikki on mun lempileikkoni. Sen kanssa tykkään yleensä yhdistää jotakin leikkovihreää. Näiden keltaisten kanssa sopii hyvin tummanvihreä sarjaparsa ja pajunoksat.

Leikkokukille kannattaa leikata uusi imupinta viistosti ja säilyttää yö viileässä, niin kestävät kauemmin.

Iloista pääsiäisen jatkoa!🐥

Osa kukista on saatu aiempia yhteistyöpostauksia varten. Tämä postaus ei ole osa kaupallista yhteistyötä.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

6 Comments Lisää omasi

  1. tanssityttö sanoo:

    On kyllä upea tuo Jaloleinikki, ja Inkalilja myös! Itse ostin perinteisesti tulppaaneja pääsiäiseksi, joka myös mun lempikukkia!

    Liked by 1 henkilö

    1. Tulppaani on myös kaunis! Inkalilja on siitäkin tosiaan kiva, että on niin kestävä😊

      Tykkää

  2. In Via sanoo:

    Aivan upeat kukat! Näistä oma suosikki on jaloleinikki-asetelma. Toiseksi tulisi inkaliljat. 

    Minä tykkään kaikenlaisista narsisseista. Paras on mielestäni valkoisen ja oranssin yhdistelmä, mutta jostain syystä niitä ei kovin paljoa täällä pohjolassa näe.

    Liked by 1 henkilö

    1. Ei tosiaan paljoa oranssivalkoisia narsisseja täällä näy, lähinnä kokokeltaisia.
      Jaloleinikit on kyllä niin kauniita ja värivalikoimaa on paljon👍🏻

      Tykkää

  3. Tänä vuonna narsissit jäi hommaamatta, mutta itseäni kukat ilahduttaa kyllä aina niin kauneudella kuin väreillään. Meilläkin muutama pääsiäiskimppu, vieläkin, ja ovat kuin pieniä aurinkoja.

    Liked by 1 henkilö

    1. Muakin kukat aina ilahduttaa ja varsinkin nyt, kun kevät antaa odottaa itseään ja lunta tulee tulee koko ajan lisää.

      Tykkää

Jätä kommentti