Petunian kasvatus osa 3: Istutus

Tässä jatkoa petuniapostauksille (osa 1, osa 2). Ensimmäisessä osassa kylvin siemenet, toisessa koulin ja karaisin taimet.

Kun taimet ovat tottuneet ulkoilmaan, eikä hallanvaaraa enää ole on istuttamisen aika. Mä asun kolmosvyöhykkeellä ja noudatan useimmiten sitä vanhaa ohjetta, että turvallinen aika taimien istuttamiselle on kesäkuun toisella viikolla. Siitä lähtien yöllä ei normaalisti pitäisi enää olla hallaa. Totta kai seurailen sääennusteitakin, ja jos luvataan tarpeeksi lämmintä, saatan aloittaa istutuspuuhat jo hieman aiemmin. Pelaan kylläkin tosi varman päälle taimien kanssa, mitkä olen itse siemenestä asti kasvattanut. Olisi niin hirvittävän harmillista, jos halla veisi ne!

Mä istutin petunioiden taimet parvekelaatikoihin, missä on altakastelusäiliöt. Kun säiliöt täyttää vedellä ja kastelee myös mullan päältä hyvin, selviävät kukat ilman kastelua useammankin päivän. Se tuli testattua reissujen aikana. Juuri istutettuja taimia en kyllä suosittele jättämään altakastelun varaan, mutta sitten kun ovat kasvattaneet jo kunnon juuret, selviävät ne paremmin.

Istutin taimia kahdeksaan parvekelaatikkoon, yhteensä 16 kappaletta eli kaksi jokaiseen. Laatikot ovat sisämitoiltaan noin 70 cm x 16 cm. Tämän kokoisiin laatikoihin ei kannata istuttaa useampaa tämän lajikkeen (Tidal Wave Cherry) petuniaa. Kokemuksesta tiesin, että kaksi tainta tulevat täyttämään laatikot täysin.

Taimet alkavat pian vahvistua ja lähtevät vauhdikkaaseen kasvuun päästyään kunnon kasvualustaan, missä niille on tarpeeksi tilaa. Multana käytin kesäkukkamultaa ja jatkoin lannoitusta kastelulannoitteella noin kerran viikossa.

En latvonut taimia missään vaiheessa, koska en halunnut kukinnan yhtään viivästyvän ja tiesin, ettei se ole tarpeen. Tämä lajike leviää ja rönsyilee latvomattakin, sen tulette seuraavassa petuniapostauksessa näkemään!

Juttusarjan viimeinen postaus täällä.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

4 Comments Lisää omasi

 1. Nadine G sanoo:

  Taimet näyttävät niin herkiltä vielä. Ihana kasvuvaihe!

  Liked by 1 henkilö

  1. Juu, hentoja olivat vielä tuossa vaiheessa, mutta nopeasti alkoivat vahvistua ja rönsyillä. Sää on ollut petunioille suotuisa☀️

   Liked by 1 henkilö

 2. Melissa L sanoo:

  Muistaakseni itsekin olen jonain vuonna yrittänyt petunioita. Huonolla menestyksellä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Harmi juttu. Toivottavasti ens kerralla onnistuu, jos innostut vielä kokeilemaan 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s