Pieni kukka-asetelma omasta pihasta

Viime viikolla oli niin tukalan kuumaa, että en jaksanut tehdä ulkona oikein mitään muuta kuin illan pakollisen kukkien kastelukierroksen. Meillä oli toissa viikolla pihatalkoot ja mun tehtävänä oli klapien pilkkomista. Silloin oli hieman viileämpää ja homma lähti hyvin käyntiin, mutta hellekelit veivät puhdin. Hikisestä kelistä huolimatta kaipasin jotain kevyttä iltapuuhaa pihalla tunnelmoidessani ja päätin kerätä kimpun kukkia ja koristebataattia pientä kukka-asetelmaa varten.

Mulla ei ole paljoa leikkokukiksi sopivia kukkia tällä hetkellä pihassa, enkä sopivia luonnonkukkiakaan löytänyt. Metsän reunassa koitin hämärässä etsiskellä ja se tuli huomattua, että hyttyset eivät helteessä hyydy. Miten niitä onkin vielä niin paljon! Yleensä pahin hyttysaika on ollut jo elokuussa ohi, mutta nyt ne käyvät kimppuun todella aggressiivisesti. Ojakärsämöitä lähinnä metsästin, kun ihan vähän aikaa sitten näin niitä samalla alueella kukkivan, mutta olivat jo kuihtuneet pois tai sitten en niitä hyttysten huiskimiselta huomannut. Olisivat olleet kiva lisä tähän loppukesän asetelmaan.

Keräsin koristebataatin lehtien lisäksi muutaman keltaisen ruusun, punaisia daalioita ja suklaakosmosta. Yksi punainen ruusukin löytyi ja lisäsin sen asetelmaan, kun daalioita ei nyt enempää ollut kukassa ja asetelma kaipasi vielä ripauksen punaista.

Ajattelin ensin, että mahdanko tuosta määrästä saada oikein mitään aikaan, mutta ihan kiva pieni asetelma siitä tuli. Mä en yleensä yhdistäisi noin kirkkaanpunaista ja keltaista, mutta sopivat mun mielestä hyvin tähän hetkeen, kun alkusyksyä kohti mennään.

Suklaakosmos

Suklaakosmos on ihana kesäkukka ja näköjään kestävä maljakossakin. Tykkään sen syvän punaruskeasta väristä ja samettisista terälehdistä. Ja se tuoksuukin suklaalle! Siitä voisinkin tehdä vielä erillisen blogipostauksen.

Ihanaa elokuun loppua! Tästä alkaa mun mielestä vuoden paras aika💛

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

8 Comments Lisää omasi

 1. In Via sanoo:

  Tämä on aivan ihana asetelma hohtavissa syksyn väreissä. Näitä kuvia olen odottanut 😍.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon!❤️ Lisää on tulossa! 🙂

   Tykkää

 2. jowi sanoo:

  Kaunis asetelma! Ja kyllä, olen huomannut saman hyttysistä ;o

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂 Viilen kelin hyvä puoli, että hyttyset on vihdoin kadonneet!

   Tykkää

 3. Antti Pynnönen sanoo:

  Kauniin näköinen. Vielä enemmän kiinnostaa tuo suklaakukka. Pakko mennä heti googlettamaan.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂 Se on kyllä erikoinen tapaus!

   Tykkää

 4. Melissa L sanoo:

  Leikkokukkia laitoin viime vuonna kasvamaan. Ne tosin kukki vasta syyskuussa 😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Mullekin on joskus käynyt niin, varsinkin auringonkukkien ja tuoksuherneiden kanssa 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s