Talven sulostuttajat

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Nyt kun joulunajan viimeinenkin amaryllis on vihdoin nuupahtanut, tuli tarve saada uusia kukkia kotia koristamaan. Sain Huiskulasta ihania leikkoja, joista sidoin kimpun olohuoneeseen ja suloisen esikon, joka sai kodin tammikuun synttärisankarin luota.

Esikko, Primula Touch Me.

Kun valitsin leikkokukkia otin värin ja ulkomuodon lisäksi huomioon myös sen, miten voimakkaasti ne tuoksuvat ja mahdollisesti allergisoivat. Tämä kimppu on mun nenääni lähes tuoksuton, eikä aiheuta allergiaoireita. Jollekin muulle saattaa toki silti aiheuttaa, asiaan ei taida täyttä varmuutta saada kuin testaamalla.

Halusin kimpusta maltillisen värikkään, olohuoneen sävymaailmaa mukailevan. En ainakaan vielä oikein innostu kevään pastellisävyistä, mutta ripaus persikanpunaista piristää kimppua kivasti.

Tulppaaneita oli pakko saada ja Huiskulan laajasta tulppaanivalikoimasta löytyikin juuri toivomiani värejä, violettia ja ruusunpunaista.

Näyttävä jaloleinikki on talvikimppujen ehdoton kuningatar. Sen muhkean pallomainen kukka näyttää pionin ja ruusun risteytykseltä.

Japaninorjanlaakerista on tullut kestosuosikkini ja valitsinkin sen taas vihreyttä tuomaan. Sen oksat kestävät maljakossa todella pitkään. Joululliset säilyivät yli kuukauden hyväkuntoisina. Oksat ovat pelkästäänkin kauniita ja jätinkin ne maljakkoon, kun joulukimppujen kukat lakastuivat.

Japaninorjanlaakerin lehtiä.

Toinen kestosuosikkini on marjakuisma. Sen marjat tekevät kimpusta kiinnostavamman näköisen ja ne sopivat aina joukkoon, sillä värivalikoimaa löytyy. Tähän valitsin persikanpunaiset, ne sopivat kivasti kukkien väreihin ja tuovat lämpöä. Marjakuisma on näistä ainoa, joka tuoksuu miedosti. Tuoksua on vaikea kuvailla, ehkä hieman sammaleinen. Ei häiritsevä kuitenkaan.

Pidemmiksi jättämäni myrtinoksat tuovat kimppuun erilaista rakennetta ja korkeutta. Niiden viininpunaiseen vivahtava ruskean sävy sopii täydellisesti paitsi kimppuun myös ympäröivään tilaan.

Kukat tuovat mulle valtavan paljon iloa ja suosittelenkin lämpimästi oman kimpun kokoamista. Se ei ole vaikeaa, varsinkaan jos ei aseta tähtäimekseen ammattimaisesti sidotun näköistä kimppua. Itse en ole alan ammattilainen, mutta eipä se mua estä. Ei tässäkään hommassa tarvitse mitään sääntöjä noudattaa. Jos haluat neuvoja esim. spiraalitekniikasta, niin Youtubesta löytyy videoita aiheesta. Itse yksinkertaisesti vain kokoan kimpun siten miten se mun mielestä hyvältä näyttää. Joskus koitan käyttää spiraalitekniikkaa, yleensä vain asettelen kukat sopivasti. Sidon lopuksi varret yhteen narulla, nauhalla tai pehmustetulla rautalangalla. Uudet imupinnat leikoille kannattaa leikata, jotta pysyvät kauniina maljakossa mahdollisimman pitkään.

Vinkkinä vielä, että jos siivoaminen ei huvita, niin kannattaa turvautua kukkiin. Kun on kaunis tuore kukkakimppu pöydällä, ei pölypalleroita enää huomaa. Yhtäkkiä koti tuntuukin raikkaalta!

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

10 Comments Lisää omasi

 1. Nadine G sanoo:

  Ihania kukkia ja kuvia! Kuten aina 😍 Olen sen verran inspiroitunut, että kävin hakemassa kukkia kotiin. Leikkokukkia en saanut (ne oli jotenkin väsyneen näköisiä, ehkä väri ei miellyttänyt vaan), joten ostin narsisseja ja sinisiä räkäkukkia (mulla ei ole aavistustakaan, millä nimellä ne oikeasti kulkee). En jäänyt juttusille myyjän kanssa, kun oli muitakin tulijoita. Tässä on jopa postaus niistä: https://viaperasperaadastra.com/2021/02/06/kevaan-odotusta-iloa-sisakukista/

  Seuraavalla viikolla kävin ulkona kuvaamassa lisää luontoa, kun se oli jotenkin niin hieno viikonloppu 😁

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! ❤ Enpä ole räkäkukista kuullutkaan 😀 Kiitos linkistä, käyn lukemassa sun postauksen 🙂
   Luontokuvaaminen on ihan parasta! Täällä on nyt vaan ollut hieman viileä keli siihen hommaan, kun pakkasta on lähemmäs -20°C. Sais pikkusen lämmetä, niin olis mukavammat olosuhteet sormille ja kameralle 🙂

   Liked by 1 henkilö

 2. Tälläiset kimput piristäisi kotitunnelmaa todella paljon, kiinnostaisi oma aihe sille, miten kimput saisi kauniisti aseteltua asuntoon ilman että kissat pääsee niihin käsiksi =D Toinen kissoista on sellanen että vetää kaikkikukat jos mahdollista ja kerran kun oli päässyt (vaikkei pitänyt päästä) lopulta ihan pökertyi ja ripuloi kun oksat satutti masussa. Mitään kimppuja ei ole sen jälkeen taloon tullut 😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Kauheeta! Mä en ole ikinä kuullutkaan, että kissa ihan noin paljon oksia söisi! Ja tietysti pienempikin määrä voi olla vaarallinen. Toivottavasti toipui hyvin! ❤ Voisit tehdä kukka-asetelman lasikuvun sisälle, niin eivät pääsisi maistelemaan 🙂

   Tykkää

 3. Kiitos vinkistä! Alan jatkossa siivoamaan entistä vähemmän ja ostamaan kukkia enemmän! Täytyy myös sanoa, että et ehkä ole kimpun sidonnan ammattilainen, mutta ainakin kuvista päätellen voisit hyvin ollakkin!

  https://www.lily.fi/blogit/i-dont-speak-polish/

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂 Joo, kimppu tuoreita kukkia pöydälle, niin ei sotkua huomaa 😀

   Tykkää

 4. Tiina sanoo:

  Ihana kimppu ja mukavaa, kun olet ottanut allergia-asian esille myös.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂

   Tykkää

 5. Maria Auditorios sanoo:

  Aivan ihana postaus! Olen työskennellyt puutarhalla 2 vuotta, missä kasvatettiin sesonkiin ensin joulukukat, tulppaanit, sitten kesä-amppelit. Toisaalta en kaipaa, kova oli kierto – mutta pelkkä kuva nostaa jo mukulan, turpeen ja mullan tuoksun! Ihana Huiskula 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! ❤ Mä niin tykkäisin työskennellä kukkien parissa, mutta ehkä voimakkaimmat tuoksut olis vähän liikaa :/

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s