Makuuhuoneen sisustamista

Edellisessä postauksessa kerroin makuuhuoneen uusista kalusteista (täällä) ja jatkan nyt vielä makuuhuoneen sisustuksesta, kun kaikki jutut eivät samaan postaukseen mahtuneet.

Kuten aiemmin mainitsinkin, talomme on chalet-tyylinen ja etsin sisustuselementtejä, jotka noudattavat suurinpiirtein tuota linjaa. Täältä löytyy kyllä monia tyylejä sekaisin, mutta pyrkimyksenä on kuitenkin löytää juttuja, mitkä tukisivat talon ja sisustuksen yhtenäisyyttä. Ihmisten tulkinnat eri tyylisuunnista vaihtelevat aika paljon, mutta eipä kovin tarkkoja määritelmiä kai tarvitakaan. Inspiraatiota voi noukkia sieltä täältä. Kun googlettaa tai etsii Instagramista ”chalet-style”-kuvia, on niissä usein vallalla luonnon materiaalit, erityisesti puu ja ruskean eri sävyt. Ruskea onkin mun lempisisustusvärini, mutta tarvitsen joukkoon muutakin. Ehdottomasti eniten täältä löytyy vihreää eri sävyissä ja nyt mukaan on sekoittunut myös kanervaa ja violettia, yllättäen tummansinistäkin. En ole aiemmin sinisestä sisutuksessa erityisemmin pitänyt, enkä edelleenkään valitsisi sitä vaaleampaan kotiin, mutta tänne tummuneiden hirsiseinien ja lautalattian rinnalle se sopii mun mielestä oikein hyvin. Erityisesti tykkään tummansinisestä sametista, mitä löytyy nyt myös makuuhuoneen tyynynpäällisistä. Violettia olen myös pitkään karttanut, mutta makuuhuoneen jalokivisävyisestä päiväpeitosta tykkään tosi paljon. Se on kukkakuviollista samettia ja sen sävy vaihtelee paljon valaistuksen mukaan, violetista kanervanpunaiseen. Löysin sen viime vuonna halvalla jostain alennusmyynnistä ja saatavahan se oli, vaikkei ihan täydellisen kokoinen tähän parisänkyyn olekaan. Suunnittelinkin sitten laittavani sen vierashuoneen kapeampaan sohvasänkyyn, mutta taitaakin koostaan huolimatta jäädä tänne. Ei se niin tarkkaa ole.

Makuuhuoneessa niin seinät, lattia kuin kattokin ovat luonnollisesti tummunutta puuta. Tuntuu siltä, että moni haluaisi maalata tällaisen tilan vaaleaksi, mutta se ei ole mun juttuni (katon värinä valkoinen on joissakin huoneissa hyvä), eikä sovi mun mun mielestä tämän talon henkeen. Mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö voisi pitää vaaleaa kotia todella kauniina ja inspiroivana. Jokaisella meillä on omat mieltymyksemme ja niitä pitää seurata.

Olen tyytyväinen, että vihreä on tullut muotiin, koska vielä pari vuotta sitten oli hankalaa löytää vihreitä sisustuselementtejä. Makuuhuoneen verhot ovat tummanvihreää samettia ja sängynpäästä löytyy vihreä puuvillamatto. En vaihda verhoja kesäksi, koska paksut verhot toimivat hyvin myös pimennysverhoina. En kyllä varmaan vaihtaisi niitä muutenkaan. Tupsulliset verhonpidikkeet ovat mun mielestä kaunis lisä ja ovathan ne käytännöllisetkin.

Sarvet seinällä ovat tainneet olla trendinä jo jonkin aikaa. Mä en pahemmin muotivillityksiä kotiini haali, mutta sellaista erikoisuudentavoittelua en kuitenkaan harrasta, ettenkö voisi hankkia jotain mistä pidän, siksi että se on nyt pinnalla. Ja sarvet sopii tänne mun mielestä just hyvin. Sama juttu tekotaljamattojen suhteen. Niitä ostin kaksi, molemmille puolille sänkyä.

Lukulampuiksi valitsin tällaiset seinälyhdyt. Sopivien polttimoiden metsästäminen on ollut aina haasteellista, mutta tällä kertaa ne löytyivätkin omasta polttimovarastosta. Polttimot oli alunperin hankittu olohuoneen kattokruunuun, mutta ne olivat siihen liian kirkkaat. Mä olen tosi tarkka siitä, millaiset polttimot valaisimiin valitsen. Liian kirkas ja/tai kylmä valaistus pilaa koko huoneen.

Mä niin tykkään kaikenlaisista tekoturkisjutuista ja niitä olenkin ripotellut ympäri taloa. Makuuhuoneestakin löytyy kaksi ruskeaa tekoturkistyynynpäällistä. Niin ihanan pehmeitä!

Pari taulua haluaisin vielä seinälle, niitä etsiskelen kirppareilta tai maalaan itse. Toiselle seinälle on myös etsinnässä jotain, ehkäpä ryijy tai raanu. Ja nurkkaan sopisi vaikka pieni nojatuoli. En pidä kiirettä, vaan hankin juttuja sitä mukaa, kun löytyy juuri mieleisiä. Sisustamishommissa matka on mun mielestä yhtä tärkeää kuin lopputulos.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

12 Comments Lisää omasi

 1. Nadine G sanoo:

  Upea kokonaisuus!

  Sisustuksessa minäkin noudatan vain omia sääntöjä, koska kukaan muu kuin oma perhe ei asu täällä eikä joudu katsomaan niitä sisustuselementtejä 🙂

  Itse olen joutunut turhan monta kertaa tekemään joitakin hätäisiä ratkaisuja sisustuksen suhteen, kun me muutettiin tyhjään asuntoon ja oli pakko ostaa sitä sun tätä turhan nopealla aikataululla. Sittemmin ne virheostokset kulkivat meidän perässä 20 vuotta 🙂 Huonekalut on suhteellisen vaikeaa kierrättää. Jotkut eivät vaan mennyt kaupaksi tai sitä mieluisa ei koskaan tullut vastaan.

  Ihailen ihmisiä, joilla on malttia sisustaa ajan kanssa ja harkiten.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂 Me kun muutettiin pikkukodista isompaan, niin tarvetta oli monenlaiselle huonekalulle ja sisustustavaralle. (Oli tietysti kuitenkin välttämättömät, sänky jne.) Kyllähän tässä aikaa menee, kun pikkuhiljaa etsiskelee sopivia juttua ja välillä tuntuu siltä, että sais koti nopeammin valmistua! Toisaalta, en halua katsella mitään sellaista, mikä ei ole mun mielestä just hyvä. Enkä laittaa rahaa sellaisiin tavaroihin. Mutta se tarkoittaa sitä, että täällä on monta täysin keskeneräistä huonetta edelleen. Näköjään sitä oppii aika hyvin sietämään 🙂 Mä oon esim. yli vuoden etsinyt sopivaa seinävaatetta, saa nähdä milloin tärppää 😀

   Tykkää

 2. finintirol sanoo:

  Sulla on hyvä maku sisustamiseen. Puu on kaunista ja kaiken ei tosiaankaan tarvitse olla valkoista ja harmaan eri sävyjä. Nuo lamput on mahtavat:)

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂

   Tykkää

 3. Jarkko sanoo:

  Sisustaminen ei ole kauhean lähellä sydäntäni, mutta arvostan aina niitä ihmisiä, jotka sitä osaa ja viitsii tehdä panostuksella. Hienon näköistä ja kokonaisuus miellyttää hyvin paljon omaa silmääni. Sopivan ajatonta, mutta silti arvokkaan oloista, ei pelkkää kliinistä ja valkeaa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂

   Tykkää

 4. Valkoiset kodit ovat jotenkin tylsiä. Itse tykkään väreistä ja pienestä sekasorrosta. Toisaalta olen asunut jo melkein kaksi vuotta valmiiksi sisustetuissa asunnoissa, joten sisustaminen on ollut viime vuosina aika vähäistä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Mulla on muutaman värin väripaletti/huone. Valkoista ja harmaata tosiaan välttelen, mutta luonnonvalkoista saa olla pieniä määriä esim. pöytäliinoissa ja tyynynpäällisissä kesäaikaan. Luonnonvalkoisia verhojakin kokeilin olohuoneeseen tummien rinnalle kesäksi, mutta en oikein tiedä sopivatko 🤔

   Tykkää

 5. Tiina sanoo:

  Mahtavaa kuinka upeasti tästä on tullut juuri tyylin oloinen mitä kuvaat kirjoituksessa. Harmoninen kokonaisuus, johon vihreä todella toimii.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂 Ja joo, vihreä on ihan lemppari, sitä on joka puolella 💚

   Tykkää

 6. Jowi sanoo:

  Toi on arvostettava veto laittaa noi paksut verhot! Ne pitää talvella lämpöä ja kesällä pimeyttä. Paljon kauniimpi vaihtoehto myös kuin rullattava pimennysverho. Olen myös kirjoittanut makkarin sisustuksesta ja yksi itselle on ilmaa puhdistavien kasvien lisääminen!

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo, paksut verhot on varsinkin makuuhuoneessa tarpeelliset. Ikkunoista vetää talvella ja kesällä tosiaan pimentävät hyvin. Ja tykkään niiden ulkonäöstä tosi paljon myös 🙂 Mä en ole kasveja makuuhuoneeseen laittanut, kun eivät saisi siellä paljoakaan valoa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s