Suklaamousse-aprikoositäytekakku

Tämä täytekakku on ihanan täyteläinen, muttei liian makea. Oma suosikkitäytekakkuni, jota olenkin leiponut monet kerrat. Koristeet vain vaihtuvat sen mukaan, mitä kotoa milloinkin löytyy. Nyt löytyi persikkaviipaleita, mandariinilohkoja, karkkipussin loppu ja kevääseen heränneen minttuni hentoja varsia.

IMG_2546 (9)

Kakun piti valmistua jo pääsiäiseksi, mutta jääkaappi oli silloin pullollaan ruokatavaraa. Näin kookasta kakkua kun ei tällä porukalla ihan yhdeltä istumalta tuhota, niin piti ensin syödä jääkaappiin tilaa. Kakku säilyy jääkaapissa hyvänä monta päivää, kunhan ei jätä sitä pöydälle lämmittelemään pitkiksi ajoiksi ja käyttää maitotuotteita, joiden parasta ennen- päiväykseen on hyvin aikaa. Täytekakkuhan on parhaimmillaan, kun se on saanut kostua ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

IMG_2485 (3)

Kakkupohja

5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita muut aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon kolmannes kerrallaan varovasti käännellen (kannattaa siivilöidä, itse en ikinä viitsi).
Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat. (Itse en voitele enkä korppujauhota, koska tiedän kokemuksesta, että kakku lähtee vuoastani ilmankin ja paistuu paremman muotoiseksi ilman voitelua ja jauhotusta. En kuitenkaan suosittele tekemään niin, sillä vuoissa on eroja.)
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175°C n. 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. (Varmista kypsyys esim. tikulla. Kun tikkuun ei jää takinaa, on kakku kypsä.)
Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin kumoat sen pois vuoasta.

Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se veitsellä kolmeen osaan.

Kostutus

n. 1-1,5 dl maitoa
(Vähempi kostutus riittää, jos annat kakun olla jääkaapissa seuraavaan päivään ennen tarjoilua. Jos tarjoilet heti, kostuta reippaammin.)

Väliin

aprikoosimarmeladia (n. 250 g, oman maun mukaan)
suklaamoussea

Suklaamousse

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
4 dl kuohukermaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa (n. 350 W). Lisää tuorejuusto sulatettuun suklaaseen ja vatkaa. Lisää joukkoon kermavaahto ja vatkaa.

HUOM! Tuo määrä moussea riitti juuri sopivasti (24 cm:n vuoka) väleihin ja kakun päälle. Laitan moussea väleihin aika vähän (ks. kuva). Jos haluat laittaa enemmän tai haluat varmistaa, että kakun päällekin riittää reilusti, kannattaa moussea tehdä puolitoistakertainen määrä.

Kostuta alin kakkulevy (esim. teelusikalla tai pullasudilla) ja levitä päälle aprikoosimarmeladia ja suklaamoussea. Aseta keskimmäinen levy moussen päälle ja kostuta levy. Levitä taas marmeladi ja mousse. Kostuta päällimmäiseksi tuleva levy leikkauspuolelta ja aseta se moussen päälle. Levitä loppu mousse kakun päälle ja reunoille.

Päälle

suklaamousse
vispikerma n. 3 dl pursotuksiin
säilykepersikkaviipaleita
säilykemandariinilohkoja
karkkeja (käytin Fazer Remix+choco- pussin karkkeja)
mintun varsia

IMG_2532 (6) (1)

 

IMG_2508 (3)Vispikerma meni hieman veteläksi, mutta hyvä tylla pelasti!

IMG_2561 (2)
En laita moussea väleihin kovin paljoa, jos sitä haluaa reilummin, kannattaa ohje puolitoistakertaistaa. Kakku pysyy kylläkin paremmin kasassa, kun moussea ei ole kovin paljoa. Liivatteeton mousse on hieman vetelänpuoleista.

IMG_2553 (4)
Kakun koristelua ei tarvitse ottaa kovin vakavasti. Paras lopputulos tulee useimmiten silloin, kun ei hirveästi mieti ja mittaile. Sinne vaan luovasti kaikkea mitä löytyy! 

Ihania herkutteluhetkiä!

Jätä kommentti