Kesäkukkia osa 4: Kukkea kesämalvikki

Voikohan komean kukkaloiston kasvattaminen helpompaa olla? Kesämalvikki Silver Cup sopii erinomaisesti laiskemmallekin viherpeukalolle. Siemenet kylvetään touko- kesäkuussa maahan tai ruukkuun aurinkoiselle paikalle. Kylvös pidetään kosteana ja reilun viikon kuluttua alkaa sirkkalehtiä putkahdella. Itse kylvin pussillisen siemeniä kahteen isohkoon ruukkuun. Ehkä hieman liian tiheään tuli kylvettyä, mutta hyvin pärjäsivät ja kukkivat todella runsaasti!

dav

dav

Kesämalvikki Silver Cup aloittaa kukinnan heinä- elokuussa ja jatkaa pakkasiin asti. Kukat ovat suuret ja silkinhohtoiset ja niitä tulee paljon! Ei ole tätä lajia turhaan palkittu.

dav

dav
Kaunis on nuppukin.

dav
Avautumassa.

dav

Silver Cup on voimakas ja tukevavartinen. Korkeutta malvikeilleni tuli n. 70-80 cm. Kukat olivat suuria, mutta vahvat varret pitivät ne silti hyvin pystyssä. Tiheään kylväminen saattoi myös auttaa asiassa.

Kookas kesämalvikki kaipaa runsaasti kastelua, varsinkin ruukuissa kasvavat. Omani olivat paahteisella paikalla ja kastelin ne kesällä joka päivä niin, että vettä tuli hieman läpi ruukkujen pohjarei’istä. Sillä tavalla sain varmistettua, että multa kastui läpikotaisin ja koko juuristo sai varmasti tarpeeksi vettä. Yhtenä tulikuumana päivänä kastelu unohtui ja malvikit näyttivät todella surkeilta, mutta tokenivat täysin vettä saatuaan. Kannattaa siis muistaa, että pahastikin nuukahtanut kasvi saattaa hyvinkin vielä piristyä kunnolla juotuaan. Kasteluveteen kannattaa lisätä kesäkukkalannoitetta ohjeen mukaan, jotta kukinta on mahdollisimman runsasta.

Suurikukkaisena kasvina kesämalvikki kestää sadetta heikohkosti. Ei se ihan pienestä tiputtelusta kärsi, mutta kunnon kuuroa tai jatkuvaa sadetta kukat eivät välttämättä kestä ja veden paino saattaa kaataa varren. Siitä syystä päädyinkin kasvattamaan malvikkia ruukuissa, mitkä pystyin mahdollisuuksien mukaan siirtämään sateelta suojaan. Kesämalvikki kukkii niin runsaasti, ettei muutaman kukan menettäminen sateelle kovin paljoa haittaa. Uusia nuppuja oli aina reilusti syksyyn asti.

dav

dav

Kenelle ja mihin suosittelen?

Kaikille! Kasvattaminen on mielestäni todella helppoa ja erittäin palkitsevaa.

Kesämalvikki sopii isohkoon ruukkuun tai kukkamaalle. Kasvupaikan tulee olla aurinkoinen. Kestää kokemukseni mukaan hyvin paahdettakin, kunhan saa tarpeeksi vettä.

dav

Vinkkejä!

Kesämalvikki on mainio leikkokukka. Suuren kukkansa ja pitkän vartensa ansioista se on näyttävä maljakossa ja kestää pitkään.

dav

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s