Maani mun

Mä olen niin oikeassa paikassa. En osaa kuvitella asuvani missään muualla kuin Suomessa. Voin kipaista maailmalla, mutta vaikea kuvitella, että ikinä uudelleenjuurtuisin muualle. En kaipaa valoisammille maille. En edes nyt kun auringosta tuskin nähdään täällä vilaustakaan. Enkä varsinkaan haluaisi lämpimämpään ilmastoon, Suomen kesä on aivan riittävä mulle. Joinain päivinä vähän liikaakin.

Kuulin juuri erään taiteilijan kertovan, ettei voi olla ilman lempiväriään, kaamoksen sinistä. Sen vuoksi hän ei voi olla koskaan talvea ulkomailla. Pystyn samastumaan tuohon erittäin hyvin. En itsekään haluaisi jäädä talven taivasta vaille. Kirjoitin tänne blogiin oodin vain lokakuulle (löytyy täältä), mutta ylistyslaulun ansaitsee tämä ihan pimein aikakin. Se haastaa meitä. Siinä missä kesäkuu tyrkyttää kauneuttaan vuorokauden ympäri, pakottaa tämä aika meidät etsiskelemään. Pitää katsoa tarkemmin, eri kulmista. Syventyä. Haaste on hyväksi.

Näissä sanoissa on niin paljon tärkeää kauniisti kiteytettynä.

Tänään, taas kerran, saa olla hirvittävän paljosta kiitollinen. Etenkin tietysti niistä sankareista, miehistä ja naisista, joiden ansiosta meillä on tämä maa. Vain harvat heistä näkyvät linnan juhlissa ja itsenäisyyspäivän haastatteluissa, vaikka heistä jokaisen tarina pitäisi tulla kuulluksi. Siksi todella toivon, että he kaikki tuntevat valtavan arvonsa tänään. Ja aina.

Tunnelmallista itsenäisyyspäivän iltaa!💙

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

8 Comments Lisää omasi

 1. Itsekkin kaipaan sinistä hetkeä, ensilunta, tähtitaivasta, pakkasen tuoksua, lumen nirskuntaa jopa pimeyttä. Tavallaan en pidä Suomen talvesta, mutta uokomailla asuessa huomaan, että kaikista vuodenajoista eniten ikävöin juuri talvea:)

  https://www.lily.fi/blogit/i-dont-speak-polish/

  Liked by 1 henkilö

  1. Mä tykkään talvesta myös, harmitti viime vuonna, kun ei lunta saatu. Toivottavasti tänä vuonna tulee kunnon talvi! 🙂

   Tykkää

 2. finintirol sanoo:

  Hienosti kirjoitettu! On aina hienoa kuulla jonkun kertovan olevansa siinä paikassa ja ympäristössä, jonka tuntee omakseen. Sillä silloin hän on siellä missä hänen sillä hetkellä kuuluukin olla. Se tuo rauhan ja tyytyväisyyden vaikka olisi Siperiassa tai kuumalla aavikolla.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂 Tuo on niin totta! Ja joillekin sopii jatkuva reissaaminenkin, tärkeintä on löytää se oma paikka tai/ja tapaa elää 🙂

   Tykkää

 3. Jonna sanoo:

  Hyvä kirjoitus ja yhdyn tohon – en myöskään edes näinä pimeinä aikoina kaipaa etelän lämpöön. Natuin että meillä on kaikki vuodenajat, tai ainakin ennen oli kunnolla – jokaisessa on jotain nautittavaa!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä! 🙂

   Tykkää

 4. Jannina sanoo:

  Ihanasti kirjoitettu!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s