Joulua maljakoihin

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa

Tänä vuonna se taas tapahtui, en vaan pystynyt aloittamaan joulukoristeluja kunnolla marraskuun puolella, yritin kyllä! Jotenkin en vaan pääse tunnelmaan ennen kuin joulukuu pyörähtää käyntiin. Laitoin kuitenkin jo joulua maljakoihin viikonloppuna, kun sain Huiskulasta aivan ihania leikkoja!

Joulunaikaan, kun kotona on muuten paljon koristusta ja kimmellystä, pidän kimput ja asetelmat yleensä hyvin yksinkertaisina. Ne pääsevät mun mielestä silloin paremmin oikeuksiinsa ja luovat rauhaisaa tunnelmaa jouluhörhelöiden keskelle.

Punainen marjakuisma on suosikkini, niin suloinen ja jouluinen. Se ei mun mielestäni kaipaa välttämättä mitään muuta kaverikseen maljakkoon. Marjat ovat kookkaita, näyttäviä ja juuri oikean punaisia. Lehdet ovat kauniin tummanvihreät. Aivan täydellinen joululeikko siis.

Jos et ole joulunakaan punaisen ystävä, niin valkoinen marjakuisma voisi olla mieluinen vaihtoehto. Itse tykkään molemmista. Teen varmaankin tänä jouluna niin, että laitan keittiöön ja takkahuoneeseen enemmän punaista ja olohuoneeseen valkoista koristusta. Valkoinen luo rauhallisen juhlavaa tunnelmaa, yhdistän siihen yleensä kultaa ja vihreää. Punaista en käytä sisustuksessa muulloin kuin jouluna ja silloinkin hillitysti. Ehkä juuri sen takia punainen on mulle kuitenkin joulun tuoja. Jotain erityistä, tavallisesta arjesta poikkeavaa.

Toiseen maljakkoon laitoin valkoisen marjakuisman lisäksi eukalyptusta (Eucalyptus nicholii). Sen pitkulaiset, hopeanharmaat lehdet sopivat täydellisesti kermanvalkoisten marjojen kanssa ja tuovat asetelmaan kauniisti rönsyilevää rakennetta.

Olen niin tyytyväinen näihin leikkoihin senkin vuoksi, että ne eivät allergisoi mua yhtään. Sitä en uskalla luvata, että kaikille sopisivat, mutta uskoisin, että useimmille. En voi allergian vuoksi tuoda havuja sisälle, niin tämä eukalyptus on todella hyvä korvaaja. Siinä on hyvin hento, ”havumaisen” raikas tuoksu, mikä ei häiritse mua ollenkaan, päinvastoin. Tuntui, että nenä paremminkin aukesi eukalyptusten lähellä! Se saattoi olla kuvitelmaa tai sattumaakin kyllä, mutta harvinaista mulle, kun niin moni kasvi aiheuttaa tukkoisuutta.

Kynttilälampetti oli ilmainen löytö Facebookin paikallisesta ”roskalavaryhmästä”.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

11 Comments Lisää omasi

 1. Mun kestosuosikki on perinteinen joulutähti. Juurtaa juurensa ehkä lapsuudesta. Noi punaiset marjatkin näyttävät kivoilta jos löydän täältä, niin ehkä voisin vaihtelun vuoksi ostaa muutakin kuin joulutähtiä!

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo mäkin tykkään joulutähdistä, se kun on tosiaan se perinteisin 🙂

   Tykkää

 2. Nadine G sanoo:

  Etelän kansat ovat käyttäneet vuosisatoja eukalyptusta hengitysteiden tautien hoitoon. Olen kotoisin sieltä, missä sitä viljellään öljyn tuotantoon 🙂

  Mainio idea koristella elävillä kukilla! Minulle on taas yllätyksekseen, että amarylliksen ja joulutähden lisäksi on olemassa muita vaihtoehtoja. Muovinen kimalle ei anna sitä aitoa tunnelma, mitä oikea kasvi.

  Meillä täällä marjakuisma tai kuusia ei saa helposti (palmuja on paljon myynnissä), mutta eukalyptusta kyllä. Pitää käydä kukkakaupassa katsastamassa vaihtoehtoja seuraavalla kauppareissulla, miten pääsee soveltamaan.

  Liked by 1 henkilö

  1. Juu, vaihtoehtoja kyllä löytyy ja eukalyptustakin on monenlaista. Mä tykkäsin näistä tosi paljon, kun eivät allergisoineet eivätkä tuoksuneet liian voimakkaasti. Mä tykkäisin esim. hyasintista tosi paljon, mutten kestä sen tuoksua. Tulppaanit on myös yks tosi kiva vaihtoehto jouluksi, niitä haluaisin myös 🙂

   Liked by 1 henkilö

 3. finintirol sanoo:

  Nämä olisivat mullekin sopivia joulukoristeita. Pelkistetyn kauniita! Kaukana niistä vilkkuvista värivaloista, jotka valaisevat puoli valtakuntaa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Mäkään en kestä värillisiä vilkkuvaloja! Tavallisia, lämpimänsävyisiä valoketjuja löytyy pihasta ja parvekkeelta ja kuuseen tietysti tulee valot, mutta aika pelkistettyä muuten 🙂

   Tykkää

 4. Jonna sanoo:

  Kauniin punainen ja kotoisa elementti kyllä! Meillä vaan kissat syö kaiken mikä on pöydillä niin kasvien pitää roikkua amppelien varassa =D

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo no sitten pitääkin olla varovainen! Joulukaktus olisi amppeliin sopiva, jospa sen saisi jouluksi kukkimaan 🙂

   Tykkää

 5. Jannina sanoo:

  Mä tykkään amarylliksesta jouluna. Ehkä valkoinen versio on meillä useimmiten.

  Liked by 1 henkilö

  1. Ne on todella kauniita, itsellenikin jouluksi haluan 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s