Oodi lokakuulle

Oi ihana lokakuu! Ruskan kultaamien koivunlehtien kahina kenkien alla. Metsävaahteroiden keltaoranssi hehku. Ihanan raikas tuuli, joka saattaa jo kesän lellimiä poskia hieman nipistellä. Sateen ropina kattoikkunassa, kun kömmin nukkumaan juuri sopivan vilpoisiin petivaatteisiin. Paras aika vuodesta on täällä.

Lokakuu virkistää ja inspiroi luomaan uutta. Se näyttää ensin meille koko räiskyvän väripalettinsa ja pyyhkii sitten lähes kaiken pois kuin kannustaakseen meitä täyttämään paljaina piirtyvät rakenteet uusilla aluilla.

Kesän vaativa valo on vaihtunut meidät matalammalta saavuttaviin pehmeämpiin säteisiin. Armollisempi aurinko ei jaksa enää huomautella pölypalloista. Keittiökaappien ovien ei tarvitse kiiltää eivätkä sukissa kulkeutuvat polttopuiden roskat erotu rappusista. Lokakuu ei nipota.

Lokakuu kutsuu iltojen pimetessä kynttilöiden valoon, tarjoaa kuumia kahvikupposellisia ja käärii vilttiin takkatulen lämpöön. Se kokoaa kesän liihottelijat kotoisaan syliinsä ja ojentaa aina vielä sen yhden palan suklaata. On lupa hidastella ja ihastella.

Lokakuu palkitsee meidät ylimääräisellä unitunnilla, kun kellot siirretään takaisin normaaliaikaan. Se säätää öitämme pimeämmiksi ja samalla riisuu puut alastomiksi, jotta saamme paremmat näkymät tähtitaivaalle. Suuressa anteliaisuudessaan se tarjoaa meille tänä vuonna kaksi täysikuutakin ja houkuttelee ulos taivaankantta tarkkailemaan. Kietoudu siis paksuun kaulaliinaan, siemaile höyryävää juomaa ja anna silmiesi tottua pimeään. Saatat nähdä Orionidien tähdenlennon tai Pohjantähden Pienen Karhun hännänpäässä. Tai havaita jotain ihan odottamatonta. Ei lokakuu tahdo meitä kylmästi tölväistä vaan taluttaa lempeästi kohti omaa valoamme.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

14 Comments Lisää omasi

 1. Tiina sanoo:

  On nätisti kirjoitettu. Piristi maanantaita.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon ja tosi kiva kuulla, että piristi! 🙂

   Tykkää

 2. FinInTirol sanoo:

  Oi ihana toukokuu! Se oli muuten kiva sarja aikanaan TV:stä. Olen aina sanonut ”oi ihana toukokuu” ja sanon vieläkin. Nyt tosin voin jo ajatella ”oi ihana lokakuu”, sen verran tämän tarinan lukeminen romantisoi syksyn minulle. Nyt on mielentila säädetty syksyyn, kiitos! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon kommentista! Mahtavaa! 🙂 Se oli muuten kiva sarja ja tulikin mieleeni, kun näpyttelin nuo sanat. Pitääpä googlailla, jospa se olisi jossain katseltavissa 🙂

   Tykkää

 3. Maiju sanoo:

  Ompa ihanan positiivinen lokakuun ”kuvitus” tällaiselle kevätihmiselle, kiitos Amalianmaailma upeista kuvista tekstineen ja Fin In Tirol em jaosta 👌😍

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon kommentista! ❤ Ja iso kiitos FinInTirolille! 🙂

   Tykkää

 4. Jannina sanoo:

  Kellojen siirtämisen vois lopettaa kyllä täysin 🙈

  Liked by 1 henkilö

  1. Niin vois! Eikö se asia nyt etenekään EU:ssa, kun en ole aikoihin otsikoissa nähnyt siitä mitään… Nyt syksyllä on sentään helpompaa, kun saadaan nukkua tunti pidempään 🙂 Mutta keväällä se yhden tunnin katoaminen vaikuttaa yllättävän paljon! Kumpaan aikaan haluaisit jäädä?

   Tykkää

 5. Tosi hyvin kirjoitettu. Kuvailit kuukautta niin hyvin, että aloin itsekkin pitämään siitä hieman enemmän! Mukava lukukokemus. Niin mukava, että luin tekstin kahdesti! Kiitos:)

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! ❤

   Tykkää

 6. jowi sanoo:

  Kirjoitat todella kauniisti! Syksy on kaunista aikaa, värien, glögin ja viileyden kanssa. Nautin kovasti kun voi mennä vielä hupparilla ulkona ja lisää tähän vaan tumput pipon ja huivin ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! ❤ Joo, se on ihanaa, kun ei tarvitse vielä Michelin-ukkona ulos mennä, mutta keli on jo raikkaan viileä 🙂

   Tykkää

 7. Päivikki sanoo:

  Sä se osaat sanoittaa kaiken syksyn ihanuuden!! 💛🍁🍁

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon kommentista! ❤ Syksy on kyllä upeeta aikaa!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s