Helppo vaalea vuokaleipä, ei vaivaamista

Kaupan leipä loppui, mutta höysteitä jäi, niin leivoin pari vuokaleipää. Tai oikeastaan vain yhden, koska omistan vain yhden kunnon leipävuoan. Kaikki taikina ei siihen mahdu, joten tein toisesta hiivaleipämäisen muotoisen.

IMG_5795 (5)

Tällä ohjeella leivät valmistuvat todella helposti, taikinaa ei tarvitse vaivata ollenkaan. Vehnäjauhojen ja kaurahiutaleiden lisäksi voit laittaa taikinaan mysliä, siemeniä tai vaikka rusinoita. Itse lisäsin mysliä (mukana kuivattuja hedelmä- ja pähkinäpaloja), kun sitä sattui kaapista löytymään. Voit myös korvata ohjeen myslin kaurahiutaleilla eli laita taikinaan silloin yhteensä 2 desilitraa kaurahiutaleita.

IMG_5807 (2)

Vaalea vuokaleipä

6 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa (11 g)
2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mysliä
11 dl vehnäjauhoja
1 rkl voisulaa

Lämmitä maito reilu 40 asteiseksi (42-43°C). Sekoita kuivahiiva desilitraan venhäjauhoja ja kaada seos maitoon samalla sekoittaen. Lisää kaikki muut aineet joukkoon ja sekoita hyvin. Laita liina taikinakulhon päälle ja aseta taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi.

Jaa taikina kahteen leipävuokaan (n. 25 cm) ja anna kohota vielä puolisen tuntia.

Voit halutessasi voidella leivät voisulalla, kun ne ovat nousseet, ja ripotella päälle hiutaleita, mysliä tai siemeniä. (Ripottelin leipien päälle samaa mysliä, kuin mitä laitoin taikinaan.)

Paista leivät uunin keskiosassa 175°C n. 40 minuuttia.

 

Helppoa, maukasta ja mehevää!

IMG_5789 (2)

5 Comments Lisää omasi

 1. Enniness sanoo:

  Oi näyttääpä hyvältä ja kuulostaa helpolta reseptillä. Pitänee kokeilla kauramaitoon tehtynä miten onnistuu! 😁

  Liked by 1 henkilö

  1. On kyllä helppo tehdä! Kuivahiivaa voisi varmaan laittaa ripauksen enemmänkin (reilu pussillinen), mutta ihan ok kohosi pussillisellakin. Enpä ole kauramaitoon kokeillut, olisi kiva kuulla miten onnistuu!😊

   Tykkää

   1. Enniness sanoo:

    Miepä infoan kuhan pääsen kokeilemaan!😊👌🏻

    Liked by 1 henkilö

 2. Hannnnnna sanoo:

  Oi nam, testaan varmasti ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. Suosittelen kyllä!💛 Niin helposti valmistuu ja taikinaa voi muokata oman maun mukaan (mysli, siemenet, hedelmäpalat jne.). Mietin ensin, että olisikohan kuivahiivaa ollut hyvä laittaa hieman enemmän, mutta nousivat ihan hyvin. Ehkä sitä voisi ripauksen yli pussillisen laittaa… Olisi kiva kuulla mitä tykkäsit, jos päätät joskus testata!😊

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s