Pihakoristuksia, kesäkukkakuulumisia ja kranssiarvonta

Kaupallinen yhteistyö Viherviisikko Oy:n kanssa.

 

Elokuu on täällä, ihanaa! Kesää on vielä jäljellä, kesäkukat ovat kukkeimmillaan ja illat tummuvat tunnelmallisiksi. Olen niin odottanut kypsän kesän lempeän lämpimiä iltoja, etten meinaa malttaa tulla sisälle ollenkaan. Hyttysetkin ovat jo vähentyneet, mikä tekee iltaulkoilusta vieläkin nautinnollisempaa. Vaikka lämpöä riittää on lupaus syksystä jo ilmassa. Mutta ei siitä vielä sen enempää, sillä elokuu on minun mielestäni vielä täysin kesäkuukausi. Usein vasta selkeästi syyskuun puolella saa syksy kunnolla vuoronsa. Eletään hetkessä, eletään siis kesässä!

IMG_5628 (3)

Kesäkukkani voivat suurimmaksi osaksi oikein hyvin. Parvekkeen petuniat ovat kasvattaneet rönsyjään kiitettävästi ja kukkia on piisannut. Ostin petunioiden taimet tänä vuonna, toisin kuin viime vuonna, jolloin kasvatin ne itse siemenistä (lisää juttua petunioista täällä ja täällä) ja olen edelleenkin päätökseen erittäin tyytyväinen. Nyt olen saanut nauttia kukkaloistosta jo kesäkuusta lähtien, viime vuoden petuniani vasta aloittelivat kukintaansa näihin aikoihin. Nämä tämän vuoden petuniat ovat Easy Wave-lajiketta (Easy Wave Neon Rose), viime vuoden rönsyilijät olivat Tidal Wave Cherry-petunioita (kasvatin myös muita pystykasvuisempia lajikkeita). Vaikuttaisi siltä, että Cherry-petunian kukat olisivat olleet hieman kestävämpiä. Ne myös mielestäni pitivät värinsä paremmin säästä riippumatta. Neon Rose-petuniat tuntuvat haalistuvan nopeammin, mikä ei kyllä oikeastaan haittaa, sillä pienet värivaihtelut tuovat istutuksiin eloa.

IMG_5705
Parvekkeen petunioita. Ovat tässä kuvassa aika yhteneväisen värisiä, kun olin nyppinyt kuihtuneet ja kuihtuvat kukat pois ja uusia nuppuja oli juuri avautunut paljon. Yleensä värivaihtelua näkyy hieman enemmän.

Talon edustaa koristavat loistosalviat, tähtilobelia, petuniat ja muratit voivat myös mainiosti. Ne ostin myös kaikki taimina. Verbenat kukkivat komeasti, kun istutin ne, mutta ottivat nokkiinsa joko siirrosta tai keleistä, ja kukintaan tuli tauko. Tai ehkä sellainen käytös on ominaista verbenalle aina. Viime vuoden siemenistä kasvattamani verbenat jäivät niin kitukasvuisiksi, ettei niistä kunnon kokemusta kertynyt. Nyt verbenat ovat taas nuppuja täynnä ja kun säidenkin pitäisi suosia, näen toivottavasti pian taas lisää kukintoja.

IMG_5550 (2)
Verbenan nuppuja avautumassa.

IMG_5568 (2)
Etupihan vadelmanpunaiset petuniat. Lajiketta en tiedä, ostettu taimena.

Loistosalvian lehdetkin ovat näyttäviä.

IMG_5453
Tykkään tästä muratista tosi paljon, lajiketta en tiedä. Lehdet ovat erimuotoiset kuin aiemmin kasvattamillani murateilla.

IMG_5577 (3)
Tähtilobelian kukkia. Aiemmin kesällä jo hehkutin niiden tuoksua, aivan ihana!

Värinokkosia olen heitellyt sinne tänne ja hieman liian myöhään tuli ne istutettua. Siementen esikasvatuksenkin olisi voinut aloittaa vähän aikaisemmin ja kouliminenkin jäi roikkumaan. Niin ja sekin olisi auttanut, jos en olisi unohtanut niitä pieniin kippoihin parvekkeelle odottamaan vuoroaan. Aina jotkut jäävät toisten jalkoihin. Suurin osa värinokkosista on kasvatettu tänä vuonna, pari viime vuoden pistokasta myös löytyy. Kokemuksesta tiedän, että värinokkonen kasvaa supernopeasti, jos olosuhteet ovat suosiolliset. Toivoa siis sopii. Mulla on nyt eräänlainen värinokkoskokeilu meneillään, mutta siitä lisää erillisessä postauksessa myöhemmin.

Värinokkosia eli isokirjopeippejä.

Haluan uskoa, että tuoksuherneeni ehtivät kukkia, mutta tiukkaa voi kyllä tehdä. Viime vuonna paikka ei ollut tarpeeksi aurinkoinen, eivätkä ne kukkineet kunnolla. Nyt valitsin niille valoisamman kasvupaikan, mutten ilmeisesti vieläkään tarpeeksi valoisaa. Siirsin tuoksuherneruukut ja kehikot pari viikkoa sitten vielä aurinkoisempaan paikkaan ja nyt ainakin kasvu on hyvässä vauhdissa.

IMG_5714 (3)

Yrttilaatikoihin ja kasvatuskehikkoon istuttamani kehäkukat näyttävät lupaavilta, ensimmäinen nuppu on jo melkein avautunut! Kasvatan nyt kehäkukkaa (Orange Flash-lajike) siemenistä ensimmäistä kertaa, joten olen niistä ihan innoissani. Myös tänä vuonna kasvattamani auringonkukat ovat minulle uusia lajikkeita, Giant Single ja isoauringonkukka Pacino. Suorakylvin ne kesäkuun alkupuolella, niin kuin kehäkukat ja tuoksuherneetkin. Viime vuonna kasvatin Pacino Gold-nimistä auringonkukkaa, oletan sen olevan hieman erilainen kuin tämä tänä vuonna kasvattamani Pacino, saa nähdä. Nyt pitää todella toivoa, että koleisiin syyskeleihin olisi vielä reilusti aikaa, jotta kaikki kasvattini ehtisivät kukkaan.

IMG_5680 (2)
Kehäkukka Calendula officinalis Orange Flash aloittelemassa kukintaansa.

Vasemmalla kasvamassa Pacino, oikealla Single Giant.

Myös vajan pääty on saanut tänä vuonna koristusta, kun sijoitin Viherviisikolta saamani koristetikkaat oven viereen ja asettelin askelmille pikkuruukkuja. Ruukut ja pieni suloinen kastelukannu saivat sisältöä kotkansiipisaniaisista ja niittykukista. Syksymmällä kiedon tikkaisiin koristevalot. Ne ovat paitsi kauniit ja tunnelmalliset myös käytännölliset, sillä vajan edusta on talviaikaan hyvin pimeä.

IMG_5658 (2)

IMG_5666 (2)

Vajan ihanasti ikääntynyt ovi sai kruununsa Viherviisikon kauniista puksipuukranssista. Kranssi sopii niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin ja annankin sen nyt olla tuossa ainakin loppukesän. Voi olla, että siirrän sen syksyn tullessa sisätiloihin, sille on sielläkin jo paikka odottamassa.

IMG_5615 (2)

IMG_5645 (3)
Rönsyilyä.

Minusta on tullut ihan kranssihullu! Ripustaisin niitä joka puolelle. Niinpä olenkin todella iloinen siitä, että Viherviisikko on antanut minulle arvottavaksi kaksi puksipuukranssia! Voit osallistua arvontaan joko Instagramissa tai täällä blogissa. Seuraa blogia Instagramissa: amalian_maailma ja käy kommentoimassa siellä arvontajulkaisuuni, mihin sinä tuon kauniin kranssin kotonasi asettaisit. Käythän samalla seuraamassa Viherviisikkoakin, niin näet mm. heidän hyödylliset vihervinkkinsä. Toisen kranssin arvon blogin seuraajien kesken eli voit osallistua arvontaan seuraamalla blogia ja kommentoimalla tähän julkaisuun. Osallistumisaikaa on 16.8. saakka. Onnea arvontaan ja ihanaa elokuuta!

Tässä jutussa esittelemäni Viherviisikon tuotteet ja paljon muuta ihanaa löydät Viherviisikon verkkokaupasta täältä. Koodilla AMALIANMAAILMA saat 10% alennusta verkkokaupan ruukuista ja kasveista syyskuun loppuun saakka.

Tässä postauksessa esittelemäni Viherviisikon tuotteet:
Koristetikkaat
Puksipuukranssi

Edit. 17.8. Arvonnat suoritettu! Instagramin puolella kranssin voitti mnt65 ja täällä blogin puolella nimim. Hannnnnna. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistumisesta! ❤

IMG_5665 (2)

13 Comments Lisää omasi

 1. Elisa sanoo:

  Ihania kuvia taas ja maalaat hienoja mielikuvia tekstilläsi! Aina ilo lukea. Kranssi on todella hieno ja tulee heti ideoita, miten voisin lisäämällä siihen erilaisia koristeita muuttaa sitä eri ajankohtiin sopivaksi! Talveksi lisäisin ehdottomasti männyn käpyjä ja keväällä ne voisi vaihtua keskellä roikkuviin pääsiäismuniin. Haluan siis ehdottomasti mukaan arvontaan!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon!! 🙂 Tosi kivoja kranssintuunausideoita! 🙂

   Tykkää

 2. Elisa sanoo:

  Ai niin, unohdin mainita, että asettaisin kranssin rintamamiestalon oveen! Mutta välillä se voisi löytää paikkansa myös pöytäasetelmasta.

  Liked by 1 henkilö

  1. Juu, sama tuli mullekin mieleen, että toimisi pöytäkoristeena hyvin myös!

   Tykkää

 3. Päivi sanoo:

  Ihania kuvia taas! Tuot hyvää mieltä ja leppoisaa oloa. Sitä tarvitaan 😊 Kranssin laittaisin parvekkeen oveen..ehkä..🤔 Mutta mieluinen yllätys olisi!! Ihanaa elokuuta!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon!! 🙂 Ja ihanaa elokuuta!

   Tykkää

 4. Ehdottomasti mukana arvonnassa. Kyllä se (kerrostaloon) asuntoni ulko-oveen tulisi, mutta sisäpuolelle, jotta saisin sitä ihailla.

  Liked by 1 henkilö

  1. Se on kyllä nätti! Mäkin ajattelin sisälle ihailtavaksi syksyn tullen siirtää. Sulla on tosi kiva blogi, kävin kurkkailemassa 🙂

   Tykkää

 5. Inka sanoo:

  Upea kranssi! Asettaisin sen Ulko-oveen, jossa se olisi usein ihailtavissa :). Voisin kokeilla sitä myös pihavaraston seinälle.

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo se on kyllä munkin mielestä tosi nätti ja ajattelin sen sisälle näkyvämpään paikkaan talveksi siirtää. Mulla alkaa kransseja oleen jo joka puolella, mutta lisää hamuan silti! 🙂

   Tykkää

 6. Hannnnnna sanoo:

  Ihana kranssi ja ihania kuvia! Mukana ilolla. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon!! 🙂

   Tykkää

  2. Onnittelut! Laitoin sulle sähköpostia 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s