Juhlapöydän kukka-asetelma — valkoista, vihreää ja kultaa

on

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Mä tein viime kuussa valkovihreän kynttilällisen kukka-asetelman ja tykkäsin siitä niin paljon, että halusin tehdä joulun ja uuden vuoden juhlinnan ajaksi hyvin samantyyppisen asetelman. Kirjoitin silloin myös ohjeet asetelman tekoon. Jos haluat käydän katsomassa, niin täältä löytyy.

Punaiset koristeet ja kukat kuuluvat mun mielestä joulun aikaan ja meiltä niitä löytyy lähinnä takkahuoneesta. Keittiön ruokailutilaan halusin tänäkin vuonna valkoisia kukkia punaisten sijaan, kauniisti laskeutuvaa leikkovihreää ja ripauksen kultaa juhlan kunniaksi. Vaikka joulu ei meiltä lähde ennen loppiaista (tai Nuutinpäivää), tykkään kuitenkin siitä, että valitsemani värit sopivat punaisen sävyjä paremmin myös uuden vuoden juhlintaan ja alkavaan tammikuuhun.

Valitsin Huiskulasta asetelmaani varten valkoisia ruusuja, ikiviuhkoa, eukalyptusta ja kullanväriseksi värjättyä kultapiiskua. Leikoista riitti hyvin vielä pikkumaljakoihinkin, niin sain koristusta koko pöydän pituudelta.

Kun olin päättänyt asetelman väripaletin, valkoiset ruusut oli helppo valinta pääkukiksi. Ruusut eivät ole mun kokemuksen mukaan kaikista kestävimpiä leikkokukkia, mutta varsinkin valkoisena ne ovat niin upean juhlallisia, ettei niitä kertakaikkiaan voinut sivuuttaa.

Athena-ruusu.

Ikiviuhko sitten taas on nimensä mukaisesti lähes ikuinen. Se on helppo kuivattaa ja varsinkin valkoinen ikiviuhko säilyy lähes tuoreen näköisenä.

Ikuviuhko.

Leikkovihreäksi valikoitui mun kestosuosikkini, utuisen vihreä Eucalyptus nicholii. Sen lisäksi, että se on hurmaavan kaunislehtinen, se myös tuoksuu hyvin miedosti ihanan raikkaalta.

Eucalyptus nicholii.

Kullanvärisiksi värjätyt kultapiiskut kruunasivat juhlapöydän kimalluksellaan.

Värjätty kultapiisku.

Sen verran oli jouluaaton aatolle askareita kertynyt, että jouduin pitämään hieman kiirettä kukka-asetelman teossa, mikä ei tietenkään toivottua ole. Ihan kivasti asetelma kuitenkin onnistui, mistä olin tosi iloinen. Tällaisen kukka-asetelman tekoon saa kulutettua vaikka kuinka paljon aikaa ja nautin näiden tekemisestä todella paljon. Kiva kuitenkin huomata, että vauhdillakin asetelma muotoutuu!

Joulu täällä tosiaan vielä pysyy paikoillaan ja nyt valmistaudutaan pienimuotoiseen uuden vuoden juhlintaan. Vähän juustoja, pikkasen viiniä ja paljon pipareita! Niitä tuli jokavuotiseen tapaan tehtyä niin reilusti, että varmasti riittää loppiaiseen saakka.

Oikein ihanaa joulunajan jatkoa teille kaikille ja mitä upeinta uutta vuotta!✨

Kiitokset yhteistyöstä Huiskula Oy:lle ja erityiskiitos Katille upeista kukkalähetyksistä💚

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

9 Comments Lisää omasi

  1. In Via sanoo:

    Valkoinen sopii jouluun yhtä hyvin kuin punainen. Ja totta se on, sitä on helpompaa siirtää uudenvuoden juhlaan sellaisenaan. 
    Aivan upea asetelma tälläkin kerralla 😍. 

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon!💛 Joo ja mä tykkään valkoisen, vihreän ja kullan yhdistelmästä tosi paljon✨ Ihan kiva, ettei joka huoneessa ole punaista, vaikka se jouluun kuuluukin😊

      Liked by 1 henkilö

  2. pioni sanoo:

    Aivan ihana kukka-asetelma jouluun ja uuteen vuoteen!

    Liked by 2 people

    1. Kiitos paljon ja hyvää uutta vuotta!✨

      Tykkää

  3. tanssityttö sanoo:

    Kuulostaa herkulliselta uudelta vuodelta! 😋 Meilläkin on muutamia mun koristelemia piparitorttuja (kuorrute on parasta), piparitorttuja, joita tein ekaa kertaa (ihan hauskoja), vähän viiniä (+ glögiä) ja mietoa kuoharia. Tarkoitus olis myös leipoa lisää torttuja (puolet taikinasta pakkasessa). Ihanaa uutta vuotta!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kuulostaa hyvältä! Mä en ole piparitorttuja koskaan leiponut, niitä pitääkin kokeilla😋 Kiitti vinkistä!😊 Kiitos samoin, ihanaa uutta vuotta!✨

      Liked by 1 henkilö

  4. tanssityttö sanoo:

    Siis mun koristelemia pipareita ja piparitorttuja sitten erikseen…

    Liked by 1 henkilö

  5. Kaunis asetelma! Valkoinen ruusu on jotenkin niin juhlava ja kullatut piiskut sopivat jouluun ja uuteen vuoteen. Napakymppi etten sanoisi tämä kimppu. Joulu säilyy meilläkin normaalisti sinne loppiaiseen asti. Hyvää uutta vuotta!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon!💗 Ja ihanaa uutta vuotta!✨

      Tykkää

Jätä kommentti