Timanttiananas

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Mun piti ensin hankkia värikkäitä leikkokukkia syyskotia piristämään, mutta sainkin Huiskulasta tämän näyttävän timattiananaksen tuomaan väriä olohuoneeseen. Sen upea kukinto saattaa kestää jopa useita kuukausia, joten siitä on toivottavasti iloa pitkälle talveen.

Timanttiananaksia on saatavilla monissa räväköissä väreissä, mm. kirkkaan keltaisena ja oranssinpunaisena. Mä valitsin itselleni tämän hieman hillitymmän, mutta pirtsakan pinkin timattiananaksen. Se sopii kivasti olohuoneen sävyihin.

Timanttiananaksen korkea kukinto koostuu värikkäistä suojalehdistä ja pienistä kukista. Samaan lehtiruusukkeeseen ei uusia kukkia kehity, mutta sivuversoista voi kasvattaa uusia timanttiananaksia.

Timanttiananas viihtyy valoisalla paikalla huoneenlämmössä ympäri vuoden. Mullan on hyvä antaa kuivahtaa kastelukertojen välissä, mutta lehtisuppilon sisällä olisi hyvä olla aina vettä. Sieltä haihtuva vesi antaa kosteutta kasville, mistä se tropiikista kotoisin olevana tykkää. Myös suihkuttelu kannattaa. Mä olen laiska suihkuttelija, joten yritän muistaa lisäillä vettä lehtisuppiloon. Lannoitusta timanttiananakselle annetaan vain kasvukaudella, kuten huonekasveille yleensäkin.

Timanttiananas on tuoksuton ja sen pitäisi sopia useimmille allergikoillekin. Joulunajan kukkatervehdyksiä suunnitellessa kannattaa siis pitää timanttiananas mielessä. Moni allergikko tai tuoksuherkkä ei pysty oleskelemaan joulun suosikkikukkien, kuten esim. hyasinttien ja joulutähtien kanssa samassa tilassa. Heille punainen timanttiananas voisi olla mieluinen joulutervehdys.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

12 Comments Lisää omasi

 1. pioni sanoo:

  Täytynee laittaa omalle vastaavalle vettä lehtisuppiloon:)
  Se on vuosia vanha, mutta on tosiaan tehnyt sivuversoja. Kukkivatkohan ne koskaan?

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä niiden pitäis kukkia. Ne kannattaa siirtää jossain vaiheessa omiin ruukkuihinsa, kun emokasvi alkaa kuolla. Toivottavasti saat niistä uusia upeita timanttiananaksia! 🙂

   Tykkää

 2. Melissa L sanoo:

  Onpa kaunis, en ole missään törmännyt tuommoiseen. Olisi kyllä kiva jos voitaisiin pitää jotain kukkaa sisälläkin.

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo, tämä on kyllä kiva! On tosiaan tuoksuton, eikä pitäis helposti allergisoida 🙂

   Tykkää

  2. Tämä on todella upea! Ja hyvä vinkki tuo, että punaisena versiona erinomainen joulukukaksi. Tuoksuallergisia kun on paljon, ja vaihtelu virkistää joulukukissakin. 🙂

   Liked by 1 henkilö

   1. Joo, tämä vois tosiaan olla hyvä valinta tuoksuherkälle. Tulilatva on toinen ainakin mun mielestä tuoksuton, mistä tykkään 🙂

    Tykkää

 3. Nadine G sanoo:

  Pirteän värinen timanttiananas todellakin on. Itse olisin valinnut varmaan sen oranssinpunaisen, koska se sopisi meidän omaan harmaan sisustuksen. Hyvät kasteluvinkit, kiitos!

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo, se on kyllä kiva väriläiskä ja kestää niin paljon pidempään kuin leikkokukat 🙂

   Tykkää

 4. tanssityttö sanoo:

  Timanttiananas on lempikukkiani. Joitakin vuosia sitten ostin todella upean kimalleananaksen vanhemmilleni jouluviemiseksi. Silloin kun he olivat molemmat vielä suunnilleen kunnossa. Nyt isä on kuollut ja äiti hoitokodissa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo, timanttiananas on hyvä joulutervehdyskukka. Sen ei pitäisi allergisoida ja hoito on helppoa. Saisikohan sellaisen viedä hoitokotiinkin🤔 Tuo mun timanttiananas kukkii edelleen😊 Ihanaa joulunalusaikaa!✨

   Tykkää

 5. tanssityttö sanoo:

  Niin, hyvä huomio, voisi tuon ehkä viedä hoitokotiinkin. Hyvää joulunalusaikaa sinnekin! 🤗

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos!🤗

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s