Kevättä kimpussa ja uusi juoru

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Lähipäivinä on aurinko jo sen verran esiintynyt, että alkaa olla jo kevättä ilmassa. Mun puolesta saisi kyllä tulla lisää lunta vielä, jäi ilmeisesti paha vaje lauhasta viime talvesta. Toisaalta kevätpuuhat jo vähän houkuttelevat, lisääntyvä valon määrä energisoi ja herättelee tekemään piha- ja puutarhasuunnitelmia.

Nyt kun istutusten ja luonnon puhkeamista kukkaan pitää vielä hetki odotella, tuovat leikkokukat ihanan keväistä piristystä kotiin. Niitä ihaillessa on mukava luonnostella kevään esikasvatuslistaa, raapustella siementilauksia ja muistella mitä tuli minnekin viime vuonna kylvettyä ja istutettua. On taas (liian) suureellisten suunnitelmien aika!

Monille taitavat valkoiset kukat tuoda kevättunnelmaa, mutta mä valitsen mieluummin muita värejä tähän hetkeen. Tykkään valkoisista kukista talvella, niin kevään kolkutellessa kaipaan jotain muuta. Palaan valkoiseen sitten taas, kun kesä on lähempänä.

Valitsin tähän kimppuun jaloleinikkejä, tietenkin. Ne taitavat olla mun lempileikkojani. Niiden kukat ovat niin täyteläisen kauniita ja värivalikoimaa löytyy. Eivätkä ne tuoksu mun mielestä ollenkaan eli sopivat hyvin todennäköisesti tuoksuherkillekin. Itse asiassa tämä kimppu on kokonaan tuoksuton, mun nenääni ainakin.

Tädyke tuo kimppuun kivasti korkeutta ja muistuttaa mua luonnonkukista. Raikkaan vihreästä parsasta tulee pian lumen alta pilkottavat sammalmättäät mieleen.

Mulle saapui Huiskulasta leikkojen lisäksi myös juoru, Nanouk nimeltään. Tämä on mun ensimmäinen juoruni, saa nähdä miten yhteiselomme lähtee sujumaan.

Nanouk on ollut jo pitkään mun hankintalistalla. Sillä on todella kauniit vaaleanpunavihreät lehdet, joiden tausta on kirkkaan violetti. Ajattelin, että se sopisi hyvin olohuoneen seinähyllylle. Sille pitäisi hajavalo riittää, joten paikka on juuri sopiva. Raportoin myöhemmin, miten meillä menee.

Valoisaa maaliskuun alkua! 💜

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

11 Comments Lisää omasi

 1. Marjo-Riitta sanoo:

  Upea kimppu, rakastan leikkokukkia (ja toki myös ruukkukukkiakin!).

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂 Sama mulla ja nyt saa kohta alkaa miettiä jo kesäkukkiakin 🙂

   Tykkää

 2. Nadine G sanoo:

  Tämä kimppu on niin hieno ja keväinen! Kiva, että siitä jää kuvia blogiin, kun itse kukat heittää henkensä. Sun kuvat on niin hienoja, että käyn monta kertaa katsomassa samaa postausta. Kun maailma ahdistaa, niin käyn blogissasi haukkaamassa happea.

  Itse harrastan enemmän leikkokukkia, koska mulla ei ikinä onnistunut pitää hengessä yhtään ruukkukasvia. Kastelen liikaa tai liian vähän ja yms. Ostan kaikki kukkani kaupasta ja ne kuolee käsissäni, mutta kiva katsoa, miten muilla asiat onnistuu.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! Ihanaa kuulla, että kuvista on iloa! ❤

   On olemassa tosi helppohoitoisia huonekasveja, jotka ei pahastu, jos esim. kasteluväli venyy. Mä olen kokenut helpoimmiksi traakkipuun, palmuvehkan, anopinkielen ja keihäsanopinkielen. Liikakastelusta ei nekään kyllä tykkää, mutta muuten todella helppoja kasvatteja 🙂

   Tykkää

 3. Hienoja kuvia ainakin! Itse aihe on itselleni vieras, mutta luultavasti aihepiirin tuntijoille osuva. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂

   Tykkää

 4. finintirol sanoo:

  Nanouk on miellyttävä juoru katsella. Yleensä juorut kuunnellaan ja kuunneltuina ne eivät ole yhtä miellyttäviä, kuin katsella. Katselen tätä juorua mielelläni.

  Jotkut tykkää, että valkoiset kukat kuuluu hautajaisiin. Itse tykkään myös valkoisista kukista. Ovat tyylikkäitä ja rauhallisia. Yleensä kylläkin ostan enkelilleni jotain aurinkoista, oranssia ja siihen maavärejä.

  Liked by 1 henkilö

 5. jowi sanoo:

  Juoru onkin sellainen kasvi minkä moni on todennut lempparikseen/tai sellaiseksi että se selviää mistä vain. Teillä menee varmasti hyvin myös sinun hoitavissa kätösissä:)

  Liked by 1 henkilö

  1. Toivottavasti! 🙂

   Tykkää

 6. Minulla on juoru, joka kasvaa kuin viimeistä päivää ja sitten juuren läheltä alkaa kuivattamaan oksan, jonka seurauksena tietenkin koko oksa kuolee. Kukka vaihtelee siis pitkästä upeasta ilmestyksestä kamalaan nysään. Kuulen mielelläni miten käy sinun juorulle 😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Onpa harmi, mistäköhän tuollainen vois johtua 🤔 Saa nähdä miten mun juorulle käy, vielä näyttää hyvältä 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s