Koristevaloja ja kynsilakkoja

Mä alan yleensä marraskuun puolenvälin jälkeen levittelemään koristevaloja pihalle ja parvekkeelle, niin nytkin. Ja kuten perinteisiin kuuluu, meni suurin osa ajasta sotkeutuneiden johtojen selvittelemiseen. Mikä ihmeen kiire keväällä muka just sillä hetkellä iskee, kun keräilen valoketjuja pois? Eipä siinä kauaa aikaa menisi, että tekisi johdoista siistejä vyyhtejä, jotka olisi sitten syksyllä taas nopea ja helppo levittää. Mutta ei. Ei sitten ikinä. Eikä niitä näköjään ehdi samaan loogiseen paikkaankaan laittaa säilöön. Parvekkeen valoketju jäi nyt hieman liian lyhyeksi, kun olen laittanut yhden ketjun niin hyvään talteen, ettei sitä löydy mistään. Tai siis löytyisi todennäköisesti kodinhoitohuoneen kaaoksesta, jos alkaisin sitä nyt purkamaan. Taisin tännekin kevätkesällä kirjoitella jotain sen suuntaista, että ihan heti just kohta laitan kodinhoitohuoneen loistokuntoon, mutta niin ei sitten käynytkään. Mun rehellinen epäilykseni syyksi on se, että hankaan mieluummin vaikka pesuhuoneen laattojen välejä kuin järjestelen kodinhoitohuoneen kunnolla. Siellä on edelleenkin muuton jäljiltä säkillisiä tavaraa, mitä tuskin koskaan tullaan tarvitsemaan. Mutta onhan se sitten hienoa, kun se tosi paha päivä tulee ja saan taputtaa itseäni tyytyväisenä olkapäälle, kun ne vanhat kauhtuneet pyyhkeet sieltä säkeistä tarvitaan käyttöön. Sillä aikaa se huone nielaisee tavaraa, mitä ihan oikeasti tarvittaisiin heti. Mutta kyllä mä siihen urakkaan tartun. Näinä aikoina.

Parvekkeen koristevalojen asettelua.

Takapihan kuusi saa myös valaistuksen, kuten myös etupihan kookas koristepensas, mikä valaisee kivasti hämärähköä pihatietä. Kaipaan etupihalle lisää koristevaloja, niiden osalta suunnitelmat ovat vielä kesken. Pihassa on pylväsvalaisimia, joiden valo on ihanan tunnelmallinen, mutta aika heikko, joten lisävalaistusta tarvitaan.

Pihakoristuksia suunnitellessani päätin tehdä itselleni manikyyrin, jotta saan nauttia syyskynsistä ennen kuin pipareiden ja pikkuleipien leipominen alkaa. Hieman muuten häiritsi, kun katselin Youtubesta pullanleivontavideota ja leipurilla oli pitkät lakatut kynnet. Mainosti muistaakseni vielä olevansa kotitalousopettaja. Siitä tulikin mieleeni yksi mun pahimmista ärsytyksen, tai ehkä paremminkin ällötyksen, aiheista; se kun leivotaan sormukset sormissa! Hyi. Mutta takaisin kynsilakkoihin. Juuri tähän vuodenaikaan sopivat syvän punaiset ja ruskeat sävyt ovat mun lemppareitani. Täksi syksyksi ja talveksi oli aika hankkia uudet lakat ja löysinkin kolme ihanan herkullista sävyä. Edullisiakin olivat, muistaakseni pari euroa kappale. Kokeilin lakkaa nyt vasta ensimmäistä kertaa, joten kestävyydestä en osaa vielä sanoa mitään, mutta olipa laadukkaan tuntuista levitettävää. Leveähkö sivellin teki lakkaamisesta helppoa ja nopeaa. Yksikin kerros oli jo todella peittävä, mutta laitoin toisenkin, kun halusin tumman lopputuloksen. Ja kiiltävääkin on, kuten nimi lupailee. Tämä ei muuten ole maksettu mainos, enkä ole saanut lakkoja, vaan itse ne ostin. Jos postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä, niin ilmoitan siitä aina heti postauksen alussa lihavoidulla tekstillä. Mulle on äärimmäisen tärkeää, että nämä asiat ovat lukijoilleni selviä. Taidankin kirjoittaa aiheesta erillisen postauksen. Mutta siis näistä tuotteista kerron nyt, koska olin niin tyytyväinen löytöihini!

Essence shine last & go! Sävyt vasemmalta oikealle: 52 Shine On Me, 14 Do You Speak Love? (kynsissä), 20 Good Times

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

10 Comments Lisää omasi

 1. Niin tuttua tuo kaaoksen raivaamisen aikaansaamattomuus! Mutta hei mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa… 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Juuri niin! 🙂 Harmittaa vaan tuollaiset röykkiöt, kun tavaroita katoilee…

   Tykkää

 2. Nadine G sanoo:

  Olipa mukava lukea kirjoitus, jonka kanssa olen melkein kaikesta eri mieltä 🙂 Minä itseasiassa tykkään lukea omasta mielipiteestä poikkeavia artikkeleita, koska niistä oppii huomattavasti enemmän, kuin sellaisista, jotka ovat kuin oman kynän alta tulleita.

  Inhoan kynsien lakkaamista ja olen ulkoistanut sen homman kynsiteknikolle jo vuosia sitten.
  https://viaperasperaadastra.com/2019/12/06/kynsilakka/
  Rakastan siivota kaappeja, varastoja, kodinhoitohuoneita… Omia ja toisten 🙂 Pintojen siivoaminen ei mulla luonnistu lainkaan. Kaakelien saumat en ole jynsännyt 10 vuoteen (olen ulkoistanut suursiivoukset myös https://viaperasperaadastra.com/2020/07/15/milloin-tavaraa-on-liikaa/)

  Asia, josta olen sama mieltä, on sormukset sormissa ja lakatuilla kynsillä kokkaaminen: sitten niitä lakan lohkareita on ruoassa, ja pahemmassa tapauksessa sormusten osiakin. Tällaisia tapauksia varten on olemassa hanskat, mutta kun ne ei ole niin kuvauksellisia kuin sormukset 😉

  Liked by 1 henkilö

 3. Kiitos kommentista! 🙂 Ja joo omasta mielipiteestä eroavia artikkeleita on tosiaan kiva lukea, ne laittavat pohtimaan ihan eri tavalla kuin omia mielipiteitä myötäilevät jutut.

  Mä tosiaan tykkään kynsien lakkaamisesta, se käy nopeasti ja olen onnistunut löytämään aika nopeasti kuivuvia lakkoja. Ja päälle voi laittaa kovettavan päällyslakan, niin kestää pidempään. Luin linkittämäsi jutun aiheesta ja onhan kynsiteknikolla käymisessä tietysti hyvät puolensa. Mun tarvii kokeilla, en ole itse asiassa ikinä käynyt, kun kynsien lakkaaminen on aina ollut niin kivaa puuhaa. Nuorempana, kun tuli useasti baari-iltoja vietettyä, oli kynsien lakkaaminen kaverin kanssa oikein pidemmänpuoleinen rituaali. Tuotiin mukanamme hirveä kasa lakkapulloja ja niitä sitten yhdisteltiin. Nykyään homman haluaa hoitaa nopeasti, että ihan samalla tavalla asialle ei enää ehdi ja viitsi omistautua 😀

  Kyllä mäkin joitain asioita ja huoneita tykkään järjestellä, mutta tuo kodinhoitohuoneen urakka on jäänyt roikkumaan, kun se vaatii niin pitkällistä perkaamista ja pohdintaa. Siihen ei tule helpolla lähdettyä, kun tietää, että siinä kuluu kauan aikaa. Luin tähänkin liittyvän postauksesi, tosi mielenkiintoinen juttu sekin! Kiitos linkeistä! 🙂

  Nitriilikäsineet on kyllä kätevät leivonnassa ja ruuanlaitossa. Niitä on nyt korona-aikaan ollut harmillisen huonosti saatavilla.

  Liked by 1 henkilö

 4. finintirol sanoo:

  Jostain joskus kuulin, jotta mitä ei ole käyttänyt yli neljään vuoteen kannattaa heittää pois. Niitä ei todennäköisesti enää tarvitse. Pidä tavarat säkeissä vielä kolme vuotta niin saat suoraan heittää säkkeineen pois 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. On kyllä niin houkutteleva idea just nyt tuo, että pitäisin tavarat säkeissä vielä kolme vuotta! 😀 Kiitos! 🙂

   Tykkää

 5. Jonna sanoo:

  On kyllä kauniit valot, ne tekee niin paljon eroa! Valojenkaan ei pidä olla liian kirkkaat mutt tuntuu että sulla onsiellä just oikea aste valoisuutta pimeydessä!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂 Mulle on todella tarkkaa se millaiset valot on. Ei saa missään nimessä olla liian kirkkaat eikä sävy saa olla yhtään kylmä. En tykkäis muutenkaan, mutta mulla on migreeni, niin kirkkaat kylmän sävyiset valot on ihan kauhistus! Kestikin jonkin aikaa ja muutamat virheostokset tuli tehtyä ennen kuin löysin sopivat (ajattelin tehdä tästä postauksen). Huomasin, että monen kaupan ”lämmin valkoinen” on mun silmään liian kylmä.

   Liked by 1 henkilö

 6. Nadine G sanoo:

  Ensi kerta kun valitset valoja koristukseen, ota värilämpötilalta 2500-2700K olevat valot. Se on todella lämmin sävy. Ja jos ne näyttää kotona sinertävältä, voit helposti palauttaa takaisin, koska ne ei taatusti ole speksien mukaiset.

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo, kaikki mun valoketjut on nyt 2500K. Opin kantapään kautta, että tuo luku pitää löytyä, ei luottaa siihen, että ”lämmin valkoinen” on tarpeeksi lämmin. Tuli muutamat palautettua 😀

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s