Olohuoneen uudet tulokkaat: kultaköynnös, herttaköynnösvehka ja paunikko

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa

Vihdoin ja viimein löysin sopivat hyllyt olohuoneen seinälle paikkaan, joka on huutanut täytettä muutosta lähtien. Ensin etsin siihen valokuvakehyksiä, mutten löytänyt sopivia. Sitten ajattelin ripustaa siihen seinäamppelin tai kaksi, mutta eipä löytynyt niitäkään. Miten voikin olla mahdotonta löytää musta kevyehkö ei-moderni amppeli? Pari kuukautta sitten päätin luovuttaa amppelien metsästyksen ja alkaa katsella seinään kiinnitettäviä hyllyjä. Tuollaiset sitten löytyi. Ovat tarpeeksi kevyet ja mustat rautakannattimet sopivat hyvin olohuoneen muuhun sisustukseen.

Huiskulasta saamani herttaköynnösvehka ja paunikko pääsivät suoraan paraatipaikalle. Hyllyt ovat vielä stailaamatta ja aion ripustaa niiden viereen pari taulua. Tai seinälautasen. Metsästetään niitä sitten seuraavaksi!

Hyllyillä olevat herttaköynnösvehkan ja paunikon sain Huiskulasta, rönsylilja ja traakkipuu mulla oli jo entuudestaan.

Herttaköynnösvehka sai paikan varjoisammalta ylälauteelta, kun sille riittää vähempi valon määrä kuin alahyllyn paunikolle. Herttaköynnösvehkan pitäisi selvitä varjossakin, mutta suorasta auringonpaisteesta se ei pidä. Pintamulta saa kuivahtaa kastelujen välissä.

Kultaköynnös löysi paikkansa kirppikseltä löydetyn vitriinin päältä. Ihanteellisin paikka kultaköynnökselle on puolivarjo, mutta ainakin yksiväristen pitäisi pärjätä hyvinkin vähällä valon määrällä. Suorasta auringonpaahteesta ei sekään ymmärtääkseni pidä. Pintamullan saa antaa kuivahtaa kastelujen välillä ja sumuttelusta ne tykkäisivät. Tämä on mun ensimmäinen kultaköynnökseni, saa nahdä pitääkö helpon kasvatettavan maine paikkansa.

Paunikko on aivan ihanan värinen! Se sopii mun mielestä tosi hyvin olohuoneen seinän sävyyn. Mulla ei ole koskaan ennen ollut tällaista paunikkoa ja olenkin nyt lueskellut sen oikeaoppisesta hoidosta. Mehikasvina paunikko viihtyy valoisassa paikassa. Mullan on hyvä antaa kuivahtaa kastelujen välissä, sillä se on arka ylikastelulle. Se on ymmärtääkseni myrkytön eli siitä ei pitäisi olla vaaraa ihmisille eikä eläimille. Tämä voisi olla hyvä vaihtoehto niille, joilla on esim. kissoja, jotka saattavat käydä joskus huonekasveja maistelemassa. Tarkempaa suomenkielistä nimeä en tälle kasville löytänyt, kerrothan jos tiedät.

Olipa kiva saada olohuoneeseen lisää sisustuselementtejä ja vehreyttä. Huonekasvit tuovat ihanasti luonnon sisätiloihin, piristävät sisustusta ja puhdistavat ilmaakin. Seuraavaksi mietin, mitkä kasvit voisivat pärjätä takkahuoneen haastellisissa olosuhteissa.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

10 Comments Lisää omasi

 1. Kasvit kyllä tekevät tilasta kuin tilasta viihtyisän ja kodikkaan!

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo, vaikuttavat tilan tunnelmaan tosi paljon, kunpa nyt vain ei pimeä aika niitä veisi!

   Tykkää

 2. finintirol sanoo:

  Tuo on kyllä totta, että huonekasvit tuovat luonnon sisälle. Niistä tulee pehmeyttä ja runsautta sisustukseen. Meillä vaan pitäisi olla kasveja, jotka eivät ole arkoja kuivumiselle ja ylikastelulle. Käy nähkääs monesti niin, jotta emme muista kastella ja sitten kun kasvi alkaa kuivua niin sen huomatessamme, jos huomaamme, kastelemme sitä liikaa. Pitäisi olla kasteluautomaatti tai puutarhuri:)

  Liked by 1 henkilö

  1. Niinhän siinä helposti käy! Mutta jotkut huonekasvit kestävät kyllä aika hyvin kaltoinkohteluakin 🙂

   Tykkää

 3. Seregi sanoo:

  Siellähän on ihan viidakko. Olisin kaivannut ihan yleiskuvaa siitä hyllystä, miten kasvit siihen asettuvat

  Liked by 1 henkilö

  1. Kahdessa ensimmäisessä kuvassa molemmat seinähyllyt näkyvät kokonaan… Mitäköhän tarkoitit?

   Tykkää

 4. jowi sanoo:

  On kyllä kivan näköstä! kasvit tekee ison eron!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂

   Tykkää

 5. Kaunista sisustusta! Kasvit todella lisäävät ilmettä sisätiloissa. Tottakai niissä hoidettavaa on, mutta kyllä se on sen arvoista.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon kommentista! 🙂 On se munkin mielestä sen arvoista, tuovat niin kotoisaa tunnelmaa 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s