Joulu, vihdoin!

Onhan sitä taas odotettu! Huusholli on ihan mullin mallin ja kaikenlaista projektia kesken, mutta joulu on enemmän kuin tervetullut kaikkine hörhelöineen, valoineen ja leipomuksineen. Minun oli tarkoitus aloittaa hössöttäminen jo marraskuun puolella, mutta mikä ihme siinä onkin, ettei sitä kuitenkaan tule tehtyä? Joku sanomaton sääntö mukamas kieltää jouluilun ennen joulukuuta. Olen kyllä sitä mieltä, että jokainen aloittakoon jouluun valmistautumisen juuri silloin kuin itsestä siltä tuntuu. Ei se ole keneltäkään pois, vaikka jollakin olisi vaikka se joulu ainainen.

Joulukoristeita tuli jo marraskuun puolella osteltua, että ovat sitten valmiina kuusen saapuessa. Tai kuusten. Salainen suunnitelmani on koristaa koti kahdella kuusella tänä vuonna. Jos kotopuolessa asiaa hämmästellään, niin minulla on jo vastaukset mietittynä valmiiksi. Kannattaa vain olla tyytyväinen, ettei meille tule esimerkiksi kahdeksaa kuusta, kuten eräälle naiselle, jonka vlogeja katselen. Ihan mukavasti on tilaakin, varsinkin kun huonekalujen hankinta tähän meille uuteen kotiin on vielä kesken. Kun asiaa hieman pyörittelee, niin todella vähän se kaksi lopulta on. Ettei vain olisi liian vähän!

Kaikki vanhatkin koristeet tulevat toki käyttöön, ne ovat osa joulun perinteikkyyttä. Mutta nyt kun kodissa on enemmän tilaa kuin aiemmin, niin uusillekin koristeille on tarvetta. Ajattelin itsekin lisäksi jotain pientä väkerrellä, jos vain aika riittää. Ainakin appelsiiniviipaleita olisi tarkoitus toiseen kuuseen ripustaa.

Hyvin perinteisin värein olen ajatellut kuuset kuorruttaa, eli kultaa ja punaista. Toiseen lisäksi olkikoristeita ja ruutunauhaa. Kangasnauhojen käyttö ei mielestäni kuulu suomalaiseen koristeluperinteeseen, enkä itsekään ole niitä aiemmin kuusen koristelussa käyttänyt. Nyt päätin kokeilla, kun en oikein pidä niistä kullan tai hopeanvärisistä koristenauhoista, mitkä ovat suomalaisissa joulukuusissa yleisempi näky ja mitä itsekin olen aiemmin joskus käyttänyt. Hieman vähemmän perinteiseeen kuuseen ripustan viininpunaisia palloja ja viininpunaista nauhaa (ei kuvassa). Todennäköisesti kultaa sekaan myöskin.

Katselin juuri kuvia hopeavalkoisesta joulukuusen koristuksesta ja oikein nätti yhdistelmä on sekin, mutta omaa silmääni lämpimämmät sävyt miellyttävät enemmän. Niin näissä joulun koristelujutuissa kuin kaikessa sisustamisessa ylipäätään on mielestäni ensiarvoisen tärkeää muistaa, ettei ole mitään oikeaa tapaa tehdä. Kukaan ei sanele sääntöjä, vaan ihan oman (ja ehkä kanssa-asujien) mielen mukaan saa jokainen mennä.

IMG_20191128_211614_320

Iloista jouluvalmistelujen aikaa kaikille jouluhössöttäjille! Ja suopeutta ja ymmärtäväistä mieltä niille, jotka eivät jouluriemun päälle ymmärrä. Annetaan toistemme nauttia tästä ajasta juuri niin kuin kukin parhaakseen katsoo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s