Huonekasvini osa 7: Hohtavalehtinen hopeaköynnös

Mua ihmetyttää, miten vähän kodeissa näkyy hopeaköynnöksiä. Se on mun kokemuksen mukaan ihan yhtä helppo hoidettava kuin tosi suosittu kultaköynnös ja luulisi hopeaköynnöksen viileiden sävyjen sopivan erityisen hyvin suomalaiskoteihin. Mulla niitä on olohuonetta koristamassa kaksikin kappaletta.

Hopeaköynnös on todella näyttävä huonekasvi, joka ei paljoa kukoistaakseen vaadi. Paras kasvupaikka sille on hajavalo/puolivarjo, sillä suora auringonpaiste saattaa vaurioittaa sen lehtiä. Hopeaköynnös kannattaa kastella vasta sitten, kun pintamulta on kuivahtanut, jottei kasvualusta ole koko ajan märkää. Olen lannoittanut hopeaköynnöksiäni kasvukaudella noin parin viikon välein, mutta ympärivuotistakin (1-2 krt/kk) lannoitusta olen nähnyt niille suositeltavan.

Hopeaköynnöksen kauniinmuotoisissa lehdissä todellakin on hopeista hohtoa nimensä mukaisesti. Lehtien koko riippuu tietysti valon määrästä, kuvan hopeaköynnöksen isoimmat lehdet ovat suurinpiirtein mun käteni kokoisia. Se on aika varjoisalla paikalla olohuoneen perällä, mutta saa lisävaloa spottilampusta. Mistään kirkkaasta kasvivalosta ei ole kyse, vaan ihan tavallinen lämpimän sävyinen valo (710 lm, 2700K).

Hopeaköynnös sopii hyvin amppeliin tai kaapin kulmalle. Pituutta se voi kasvaa kolmekin metriä. Pitkiä versoja voi halutessaan leikellä milloin vain ja sitä on helppo lisätä pistokkaista.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

4 Comments Lisää omasi

  1. pioni sanoo:

    Tämä on kyllä vähään tyytyvä kasvi. Meillä sellainen asuu makuuhuoneessa kirjahyllyn päällä. Otin siitä pistokkaan olohuonettakin piristämääm.

    Liked by 1 henkilö

    1. Joo, todellakin. Ja kasvaa upean muhkeaksi, jos saa valoa tarpeeksi. Mun toinen hopeaköynnös on niin varjossa, että lehdet jäävät pienemmiksi, mutta ihan hyvin se muuten pärjäilee.

      Tykkää

  2. In Via sanoo:

    Mulla  taisi olla jokin sen tapainen ikkunalaudalla. Se on aurinkoisempia puolia kämpässämme, mutta kasvi näyttää viihtyvän siellä. Pitää keksiä sille jotain lannoiteta kohta puoli. Luulisin, että tätä kasvia ei nyt kovin paljoa myydä kaupoissa, joten sen suosio on laskenut. Helppohan se on hoidokkina.

    Liked by 1 henkilö

    1. Joo, on tosi helppo. Ja tykkään, kun on vähän erikoisempi hopeanhohtoisine lehtineen. Erottuu muista😊

      Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti