Pientä piristystä mun marraskuuhun

Kuu vaihtui sakeassa räntäsateessa. Pimeää on, kun puut ovat lumesta paljaat eikä aurinkokaan ole viitsinyt kurkata paksun harmaan vilttinsä alta pitkiin aikoihin. Tämä on mulle marraskuuta. Loputtoman pitkää ja harmaata. Marraskuu on monen inhokkikuukausi, mulle taas maaliskuu on se kaikkein eniten ”plaah”. Siitepölyäkin on jo ilmoilla, vaikka keli tuntuu kaukana keväästä olevankin. Marraskuussa ei sentään tarvitse aivastella.

Maaliskuun harmautta.

Pienikin juttu voi tuoda kummasti pirtsakkaa tunnelmaa harmauden keskelle. Mä sain ystävältä kevään ensimmäiset narsissit ja nehän ilahduttivat! Mä laitoin viime vuonna muutaman tetenarsissin sipulin koriin ja sieltäkin on jo vartta nousemassa, mutta kukintaan on vielä aikaa.

Mulla on tapana tehdä joka vuosi näihin aikoihin meikkipussin kevätsiivous ja piristän itseäni jollain uudella meikkituotteella. Ostin ”välttämättömyyksiä” niin kuin esimerkiksi ripsivärin kuivahtaneen tilalle ja löysin myös mm. tosi kivan uuden luomiväripaletin ja huulipunan. Mä esittelen ostokseni täällä tarkemmin, kunhan olen päässyt testaamaan kaikkia kunnolla.

Vaateostoksiakin olisi aika tehdä, mutta sen sijaan, että olisin katselllut juuri niitä vaatteita, joita tarvitsen, (housut/hame, pari t-paitaa) päädyin selailemaan ihania, mutta aika talvisia, neulemekkoja. Tähän aikaan vuodesta, kun pihassa vielä humpsahtaa hankeen, on vähän vaikea asennoitua siihen, että kevään lämpö voi tupsahtaa tänne yllättävän nopeasti. Tai sitten lunta on toukokuulle ja paksummallekin neulemekolle olisi hyvin käyttöä kevätkuukausina.

Meikkipusiin lisäksi pitäisi siivota koko talo. Siis ihan koko talo ja lattiasta kattoon ennen kuin kevätaurinko ehtii taas ilkkuen osoittamaan mulle kaiken sen pölymäärän, mitä tänne on pakkautunut. Ja hämähäkinseitit. Emäntää tässä talossa joskus laiskottaa, mutta hämähäkkejä ei. Ne painavat pitkää päivää ja tulosta todellakin tulee. Mua ei hämähäkit sinänsä haittaa yhtään, nehän ovat hyödyllisiä kotieläimiä ja sellaistakin olen kuullut, että seitit ovat terveen talon merkki, sillä hämähäkit karttavat hometta. Olisi kuitenkin kiva, ettei koti näytä siltä, että on Halloween-koristeet jääneet korjaamatta pois. Kyllä täällä siivotaan, mutta talven hämärässä ei aina ihan kaikkea huomaa ja tämän talon hämähäkit ovat supernopeita!

Kuu kun vaihtui, niin on taas aika kantaa Mărțișor -korua, minkä sain romanialaiselta kälyltäni. Sen pitäisi tuoda onnea ja kauneutta, ihonkin kuntoa jopa parantaa. Talvi kuivattaa pahasti mun hipiääni, joten kaikki apu todellakin on tarpeen!

Iloa ja valoa maaliskuun alkuun!💛

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

10 Comments Lisää omasi

  1. Minä pidän myös enemmän marraskuusta kuin maaliskuusta. Marraskuussa voinko tunnelmoida tulevaa joulua, joten se menee ihan sujuvasti siinä. Kevään harmaa valoisuus tai kaiken paljastava kirkkaus sitten kun aurinko todella alkaa paistaa, ovat sen sijaan aina olleet minulle epämiellyttäviä. Se tietysti lohduttaa vähän, että kesä lähenee, mutta vain tosi vähän, mieluummin hyppäsi suoraan kesään. 😬

    Liked by 1 henkilö

    1. Niinpä! Niin ankean näköstä, kun lumet sulaa eikä vihreää näy vielä tosi pitkään aikaan. Marraskuu tosiaan on tunnelmallinen, maaliskuusta ei voi samaa sanoa😕

      Tykkää

  2. Kyllä keväällä on aina tarpeen kunnon siivous. Sormenjäljet ikkunoissa ja muissa lasipinnoilla näin lapsiperheessä, pöly ja kaikki mikä on piilotellut hämärässä talvessa, paljastuvat aika brutaalisti kevätauringossa. Ihan pahaa tekee. Kevätkukkaset piristää ja vaikka keväästä pidän, niin siitepölyjä en odota.

    Liked by 1 henkilö

    1. Joo, kevätaurinko tosiaan on armoton😲 Voispa hypätä pahimman siitepölyajan yli! Toivottavasti tämä kevät ei ole niin paha kuin viime kevät oli🤧

      Tykkää

  3. Mare Kinanen sanoo:

    Ah, juuri tänään sain jonkun kevätsiivoukohtauksen. Aurinko on minusta oikein ihana, mutta ikävän paljastava tähän aikaan vuodesta.

    Ripsivärin kävin ostamassa minäkin. Edellinen taisi olla ennen koronaa hankittu. Huolittelu ei taida olla minun juttuni 😀

    Liked by 1 henkilö

    1. 😃Mäkin käytän kosmetiikkatuotteita kauemmin kuin ehkä sääntöjen mukaan pitäisi, ripsivärikin yleensä vain kuivuu ajan mittaan. Mutta en suosittelisi muille, voihan vanhoista tuotteista varmaan ongelmiakin tulla.

      Kevään aurinko tosiaan on armoton!😲

      Tykkää

  4. Melissa L sanoo:

    Mulle marraskuu on yksi vaikeimmista kuukausista, toinen on maaliskuu. Marraskuu on mun syntymäkuukausi ja nyt vanhemmiten olenkin ottanut marraskuun sellaiseksi, että hemmottelen itseäni monin tavoin koko marraskuun, näin se on helpompi kestää. Maaliskuuhun en ole vielä oikein keksinyt mitään…

    Liked by 1 henkilö

    1. Marraskuu tuntuu mulle tunnelmalliselta ja se auttaa, kun alan pikkuhiljaa suunnitella joulujuttuja. Maaliskuussa ostan esikasvatettavien kesäkukkien siemenet, niin se on myös ihan kiva pikkupiristys🌸

      Tykkää

  5. In Via sanoo:

    Meillä on vielä edellisen kesän hämiksiä ikkunoiden ulkopuolella, mutta ei viitsi vielä lähteä siivoamaan kun on niin kylmä.Saavat olla rauhassa vielä tämän kuun.

    Harmaus uuvuttaa täälläkin. Ja allergiat alkoi jo. Olen jo niin odottamassa aurinkoa ja lämpöä… 

    Liked by 1 henkilö

    1. Joo, sama täällä. Kevään siitepölykauden yli voisi mieluusti hypätä!

      Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti