Mökkikauden avaus

on

Me avattiin vihdoin mökkikausi tällä viikolla ja kylläpä oli lämpöinen keli pihahommille. Kevät oli niin kiireinen, ettei ehditty mökkeilemään, joten ulkohuussien tyhjennykset, haravoinnit ja muut jokakeväiset askareet saatiin vasta nyt tehtyä.

Tontti on todella puustoinen ja lehtiä kertyy valtava määrä. Onneksi mökillä ei tarvitse siisteydestä stressata, ideana on vain putsata pihaa ja polkuja hieman. Ihanaa, kun porukasta ei nipottajia löydy, vaan tehdään kimpassa sen verran, kun ehditään ja jaksetaan. Ainahan mökillä kaikenlaista tekemistä riittäisi, mutta mökkeilykaudesta on tarkoitus myös nauttia, ei painaa hommia koko kesää hiki päässä.

Mä istutin perinteiset ahkeraliisat ikkunalaatikoihin. Ne joutuivat odottelemaan meillä kotona pikkupurkeissaan viikkoja, joten ne näyttivät jo aika surkeilta. Ahkeraliisat ovat onneksi sitkeitä ja uskon, että piristyvät nopeasti ja lähtevät pian kasvuun. Parin viikon päästä alkaa toivottavasti kukkiakin putkahdella.

Ahkeraliisat.

Myös köynnöskrassit kuuluvat perinteisesti mökkipihaan ja nyt niidenkin taimet pääsivät vihdoin isoihin ruukkuihin kasvamaan. Krassit kukkivat pitkälle syksyyn, joten niistä on iloa koko mökkikauden ajaksi.

Köynnöskrassit.

Vaikka rästihommia olikin kertynyt, otin nytkin aikaa maisemien ihailulle ja vain olemiselle. Veden äärellä rentoutumiseen ei tarvitse pyrkiä, se tapahtuu itsestään.

Nyt ollaan taas kotosalla ja istuttelin viimeisiä kesäkukkia, niistä kuvia tulossa pian. Seuraavaksi alan täytekakkupohjan leivontaan, jotta saadaan huomenna herkutella. Leppoisaa juhannuksen aikaa!

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

6 Comments Lisää omasi

  1. pioni sanoo:

    Veden ja tulen äärellä ihminen tosiaan rentoutuu ihan itsestään:) Kauniit mökkimaisemat teillä!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! 🙂 Oli kyllä taas tosi rentouttavaa, paljon tuli laiturilla vietettyä aikaa💙

      Tykkää

  2. In Via sanoo:

    Ihania maisemia teidän mökin seudulla on!
    Mukavaa juhannuksen aikaa sinullekin!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon ja samoin! 🙂

      Tykkää

  3. Melissa L sanoo:

    Mun kasvimaan on valloittaneet syötävät rikkaruohot.

    Liked by 1 henkilö

    1. Hyötykasveja nekin 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti