Kylmää kestävät kesäkukat

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Onpa ollut tosi viileä toukokuun loppu ja ennusteen mukaan sää jatkuu koleana vielä ainakin pari viikkoa. Malttamattomana odottelen, että saisin istutettua kesäkukkani ulos. Olen yleensä noudattanut sitä vanhaa sääntöä, että istuttamisen voi aloittaa kesäkuun kymmenennen päivän jälkeen. Silloin ei enää pitäisi olla hallaöitä. Joskus olen ottanut pienen varaslähdön, jos on ollut todella lämmin alkukesä.

Kesäkukistani ruukkuneilikka ja hopeaputous kestävät parhaiten kylmää, joten asettelin niitä pikkuruukkuihin koristetikkaille. Ihanaa saada jo vähän kesän tuntua talon edustalle.

Ruukkuneilikka eli tarhaneilikka on kaunis ja kestävä kesäkukka. Se kukkii ahkerasti syksyyn asti ja kestää pientä hallaakin. Neilikat viihtyvät niin auringossa kuin puolivarjossakin, eivätkä pieneen kuivahtamiseen kupsahda.

Pienikasvuinen ruukkuneilikka on hyvä vaihtoehto esim. puutarhapöytää koristamaan. Värivaihtoehtoja on useita, mä valitsin tummanpunaiset, niin erottuvat kauniisti vaaleasta taustasta.

Sain Huiskulasta myös komeita hopeaputouksia eli hopeavitjoja. Sen versot voivat kasvaa yli metrin pituisiksi, joten se sopii hyvin korkeisiin ruukkuihin ja amppeleihin. Hopeaputous on todella monipuolinen kasvi, se viihtyy auringossa ja puolivarjossa, mutta pärjää varjossakin ja kestää jopa paahdetta.

Hopeaputouksen lehdet ovat nimensä mukaisesti kauniin hopeanhohtoisia. Kylmänkestävänä sitä voi hyödyntää myös syysistutuksissa.

Täällä on kohta autotalli kesäkukkia täynnä ja olohuoneessa esikasvatettujen petunian taimienkin pitäisi pian päästä parvekelaatikoihin. Hirveästi en kyllä voi viileydestä valittaa, koska mä valitan sitten myöhemmin hikisestä helteestä. Toivottavasti saadaan pian leppoisan lämmintä kesäkeliä! ☀️

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

11 Comments Lisää omasi

  1. pioni sanoo:

    Kivasti tosiaan tuovat väriä nuo punaiset neilikat. Ja hopeaputous on todella monipuolinen ja ihana kasvi:) Minullakin sitä on ollut useana kesänä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Joo, se on niin nätti! Ja neilikoista tykkään kans tosi paljon 🙂

      Tykkää

  2. In Via sanoo:

    Neilikoita pitäisi kokeilla meidänkin parvekkeelle. En ole ostanut sellaisia vielä. Täällä harvoin mitään kylmä on, mutta varjoinen paikka (pohjoispuolinen terassi) ja unohtelen kastella säännöllisesti. Väri sun neilikoilla on upeaa. Arvokkaan punainen.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Tykkään itsekin tosi paljon 🙂 Mulla on tänä vuonna paljon punaisia kesäkukkia ja lämpimiä sävyjä 🙂

      Liked by 1 henkilö

  3. Samavain sanoo:

    Nyt oli kyllä kaikkinensa nättiä 🙂
    Kesäkelejä on toivottavasti pian tulossa, niin kukatkin alkaa pikkuhiljaa viihtyä pihalla.

    Tykkää

  4. Mare Kinanen sanoo:

    Neilikka on kyllä kaunis kukka. Pidän itse vahvoista väreistä joita saa ihan ahmia silmillään.

    Liked by 1 henkilö

    1. Niin mäkin! Ja ne on tosi kestäviä 🙂

      Tykkää

  5. Melissa L sanoo:

    On kyllä nätti kukka. Itsellä kukat alkaa olla jo siinä vaiheessa tuolla pihalla, että vihreää vain loistaa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä ne sun kukat vielä ehtii uuteen kukoistukseen 🙂 Mulle käy monien kanssa niin, että istutuksen jälkeen pitävät pienen kukintatauon.

      Tykkää

  6. Anja sanoo:

    Täällä sormet syyhyävät jo nyt laittaa jotain väriä omalle terassille kukkien muodossa, mutta vielä joutuu odottamaan ennen kuin laittaa terassille mitään. Tosi hyvä kun olet kirjoittanut näistä kylmää kestävistä kesäkukista. Minäpä kyllä nappaan tästä idean ja laitan heti kun ilmat sen sallivat ruukkuneilikoita meidän terassia kaunistamaan.

    Liked by 1 henkilö

    1. Neilikat on kyllä mahtavia, kun ne on niin kestäviä. Nuo neilikat kukkivat kauniisti syksyyn saakka. Vielä ei tosiaan voi hetkeen kukkia ulos laittaa, mutta kyllä aurinko jo kohta alkaa lämmittään. Mukavaa kevään odotusta!☀️

      Tykkää

Jätä kommentti