Kevään merkit ja onnenamuletti

Kevät on vihdoin ottamassa talvesta voiton. Lumet sulavat vauhdilla, mustarastaalla oli paljon asiaa aamuviideltä ja lepän siitepöly saa aivastelemaan. Saa nähdä saapuvatko fasaanikukot tänäkin vuonna pihapiiriin ottamaan toisistaan mittaa ja kiekumaan auringonnousuille. Onhan tämä herättelevää aikaa, kun meno luonnossa vilkastuu ja valoa tuntuu kellojen siirtämisen jälkeen olevan yhtäkkiä tarjolla omituisen paljon. Se tässä ajassa onkin parasta, että pihahommia näkee tehdä myöhemmälle iltaan. Ja pihahommiahan täällä riittää. Risujen keräämistä, talventörröttäjien katkomista ja haravointia. Nyt ensin alkuun.

Muutama nuori koivu oli joutunut taipumaan runsaslumiselle talvelle ja niistä saadaan mukavasti polttopuuta. Klapihommat ovatkin jo hyvällä mallilla, mutta siitä mä en voi ottaa kunniaa. Klapikone meni rikki ja taloudessa on vain yksi kirves, joten siirryin suosiolla muihin tehtäviin tällä erää. Kyllä mäkin kirveeseen ehdin vielä tarttua, sillä jonkinlaista harvennustakin olisi vielä koivikossa tarkoitus tehdä ja pilkkoa rangat polttopuuksi.

Hanki kutistuu.

Kuten olen täällä blogissa aiemmin kertonut, kasvatan taas petunioita parvekkeelle. Kylvin pussillisen siemeniä 5.4. ja ilokseni kaikki kymmenen siementä itivät. Mutta ne toiset kymmenen, mitkä tarvitsen, ovat ilmeisesti kadonneet postissa tai sitten eivät ole edes lähteneet nettikaupasta eteenpäin. Kun tein ensimmäisen tilauksen, luulin, että pussissa on 20 siementä, joten tilasin vain yhden. Harmittaa niin paljon! Laitoin kauppaan kyselyä asiasta, kun kirjeen olisi pitänyt saapua jo monta päivää sitten. Ei voi muuta kuin odottaa. Lähikaupoissa ei kyseisiä siemeniä ole myytävänä, niin siksi on tilattava. Nyt olisi jo todella kova kiire saada loputkin kasvamaan, jotta kukkiminen ei menisi ihan hirveän myöhäiselle.

Petuniavauvoja.

Täällä meillä Suomessa ei alkukevättä erityisemmin juhlisteta, vaikka syytä ehkä pitkän talven jälkeen olisi. Romanialaiset juhlivat talven loppumista maaliskuussa antamalla Mărțișor -koruja perheensä naisille, naispuolisille ystävilleen ja työkavereilleen. Mä sain romanialaiselta kälyltäni tällaisen kauniin Mărțișor -korun. Sen uskotaan tuovan kantajalleen onnea, terveyttä ja kauneutta. Koru ja nauha ovat punavalkoiset ja korussa on usein lumikello, niin kuin tässä munkin korussa. Punainen väri edustaa kevättä, valkoinen talvea. Koru riisutaan, kun kevät on saapunut ja ripustetaan esim. kukkivan hedelmäpuun oksalle. Miten ihana perinne!

Mărțișor -koru.

”Kevät täynnä aurinkoa, hymyä ja värejä!” (Lahjapakkauksen teksti.)

Toivottavasti teidän kakkien kevät on lähtenyt mukavissa merkeissä käyntiin. Onhan tätä ehditty odottaa, kun talvi piti meitä niin sitkeästi otteessaan. Mutta nyt on lämpöä ja aurinkoa luvattu, pitäisi 15°C raja mennä täällä ensi viikolla rikki, mikäli ennusteet paikkansa pitävät. Mä lähden nyt vielä pienelle iltakävelylle ja tarkastan tontin sinivuokkopaikat. Eiköhän ihan pian kukkia putkahtele ☀️

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

6 Comments Lisää omasi

 1. In Via sanoo:

  Meiän etelän kevät antaa vielä odottaa itseään. Aika viipyilevä on tänä vuonna ollut. Meilläkin on päiväsaikana jotain +15+17 C eikä se nyt mikään kevät ole. Parikymmentä pitää olla rikki näinä aikoina.
  Mutta hienon vehreää on. Kaikki kukkii ja vihertää, kun helteet eivät saapuneet vielä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Ihanaa, että on vihreää, muttei hellettä!👍 Mä en yhtään tykkää kuumasta kelistä, mutta kesän vehreyttä odotan 🙂

   Tykkää

 2. Toivottavasti siemenet löytävät perille. Ruudun tällä puolellakin odotetaan, että pääsee ihailemaan petunioita. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Siemenet saapuivat ja laitoin äkkiä multaan! 🙂

   Tykkää

 3. Mare Kinanen sanoo:

  Nyt on luut niin mahtavia keväisiä päiviä joista on saanut nauttia. Pelottelevat kylmällä rintamalla, mutta ehkä se ei pelota kevättä tiehensä enää. Olen kesän lapsi ja nautin luonnon heräämisestä 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Mä odotan vihreää! Täällä oli eilen tosi lämmintä ja aurinkoista, melkein kaikki lumetkin vihdoin sulaneet. Pieni takatalvi on kai tosiaan luvassa, mutta eiköhän se äkkiä häivy 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s