Suloinen kukka-asetelma pokaaliruukkuun

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Kovin on viileää kevätkeli tällä hetkellä ja tuntuu uskomattomalta, että kalenterin mukaan ollaan muutaman viikon päästä jo kesän korvilla. Mä en ole istuttanut vielä kevätkukkia pihaan värjöttelemään ja olikin tosi ihanaa saada väriä ja keväistä tunnelmaa kotiin leikkokukkien muodossa.

Halusin pitkästä aikaa tehdä asetelman mun lempimaljakkooni, pokaaliruukkuun. Mua vähän harmittaa, kun en kerralla ostanut näitä enempää kuin yhden. Tämä kun oli aika edullinen ja olen huomannut, että tämän tyyppisiä ruukkuja on aika huonosti saatavilla.

Valitsin asetelmaan oksaruusuja, krysanteemeja, oksaneilikoita ja ikiviuhkoja. Pohjana käytin kukkasientä.

Mä teen usein rönsyileviä kukka-asetelmia, mutta tällä kertaa päätin tehdä vaihteeksi tiiviimmän. Halusin maljakon näkyvän kunnolla ja asetelman kestävän katseet joka puolelta. Tykkään, että tällaisessa ”siistissäkin” asetelmassa on kuitenkin vähän rosoisuutta, eikä kukkia ole aseteltu ihan millin tarkasti.

Nämä oksaruusut ovat mun mielestä todella kauniita. Tykkään siitä, että niiden terälehdet ovat reunoista vaaleammat ja jokainen niistä erottuu selvästi. Oksaruusujen asettelu voi kylläkin olla hieman haastavaa, koska samassa oksassa on useampi kukka. Jos ne leikkaa erikseen, jäljelle jäävät varret ovat usein hyvin lyhyitä. Mutta koska mä en pyrkinyt täydelliseen puolipallon muotoon, ei se haitannut yhtään.

Tummanpunaiset oksaneilikat tuovat asetelmaan kivasti syvempää sävyä. Neilikka on ihan mahtava luottokukka. Se pysyy kauniina todella pitkään. Useimmiten käykin niin, että muut kukat ovat ehtineet jo kuihtua, mutta neilikat ovat edelleen täydellisen näköisiä. Nypin ne sitten asetelmasta pikkumaljakkoon.

Ikiviuhko tuo asetelmiin herkkyyttä ja keveyttä. Jos haluaa saada leikkokukista ihan kaiken ilon irti, on ikiviuhko hyvä valinta. Se on kuivuneena lähestulkoon saman näköinen kuin tuoreena ja pitää värinsä hyvin. Siitä voi siis olla iloa vuosiksi eteenpäin.

Nämä vaaleanpunaiset krysanteemit ovat niin suloisia! Niiden sävy on kauniin rustiikkinen ja ne sopivat hyvin yhteen lohenpunaisten ikiviuhkojen kanssa.

Tätä asetelmaa oli ihan erityisen kivaa tehdä. Mä rakastan kukkien asettelua ja olin taas niin innoissani, kun lähetys Huiskulasta saapui. Nämä kukkaset toivat mulle kevään!💗

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

12 Comments Lisää omasi

 1. Todella kaunis asetelma ja värimaailma on ihana. 😍 Minulta ei asetelmat luonnistu, joten ostan piristykseksi valmiita kimppuja. Neilikat ovt ihan lemppareitani juuri kestävyytensä takia, ja neilikoiden väreissäkin on usein runsaasti varaa mistä valita sen hetkiseen fiilikseen juuri sopiva.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂 Joo, neilikat on kyllä mahtavia leikkokukkia. Taas kävi niin, että asetelman muut kukat alkavat kuihtua, mutta neilikat näyttävät edelleen täydellisiltä❤️

   Tykkää

 2. In Via sanoo:

  Mielestäni tämä asetelma ilmaisee hienosti toukokuun luonnetta ja kesän odotusta. Erittäin onnistunut kokonaisuus sekä värimaailmaltaan että muodoltaan😍.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon!💗 Ja ihanaa kevättä!☺️

   Liked by 1 henkilö

 3. pioni sanoo:

  Ihanan pirteä asetelma!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon!☺️

   Tykkää

 4. jonna sanoo:

  Juuri luin jostain että toukokuu on violetti, tämä asetelma sopii siihen myös hyvin! Kaunis 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon!💗

   Tykkää

 5. Mare Kinanen sanoo:

  Siitä tuli kaunis. Kelpaisi kyllä pöydälle 🙂
  Jostain syystä ikää kun on karttunut niin ruusut ovat ruvenneet viehättämään ihan tosissaan.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos!😊 Sama juttu mulla ruusujen suhteen, ehkä se on ikä tosiaan😄

   Tykkää

 6. Melissa L sanoo:

  Kaunis. Itseäni pelottaa mennä tuonne pihalle katsomaan miten mun kukkien on käynyt nyt kun täällä tuli lunta viikolla :/

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos!😊 Kevätkukat voi kyllä olla yllättävän sitkeitä!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s