Syksyiset ruukkuistutukset

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Kyllä se syksy nyt vain tulla tupsahti ja kesäinen keli katosi yhtäkkiä. On siis aika alkaa suunnitella kesäkukkien tilalle kylmempää säätä kestäviä istutuksia.

Huiskulan laajasta valikoimasta löytyy vaikka mitä syksyn istutuksiin. Mä ostin kaksi ruukkua, joista isompaan laitoin pinkin ja lilan sävyjä ja toiseen pienempään valkoista. Nämä ruukut ovat menossa vähän ennenaikaiseksi tupaantuliaislahjaksi ja uskon, että lahjan saaja on oikein iloinen saadessaan kaunista katseltavaa uuden kodin terassille raskaan muuttohässäkän keskellä.

Istutin isompaan ruukkuun krysanteemin, syklaamin, koristekaalin, muratin, sypressin ja lankaköynnöksen. Syksyn kasveja voi istuttaa tiiviimmin kuin kesän, kun kasvua ei syksyllä ole enää pahemmin tulossa.

Koristekaali, muratti ja syklaami.

Mä tykkään koristekaaleista todella paljon ja istutinkin niitä eri värisinä molempiin ruukkuihin. Ne viihtyvät auringonvalossa ja kestävät hyvin viileää säätä. Muratin kauniin muotoiset lehdet eivät pientä pakkastakaan säikähdä ja sen voi saada talvetettuakin ulkona. Kirkkaan pinkki syklaami tuo ihanasti väriä ja sillä on myös tosi nätit hopeanhohtoiset lehdet.

Sypressi, lankaköynnös ja krysanteemi.

Sypressit ovat mun kestosuosikkejani syksyn istutuksissa. Viimevuotiset kestivät yllättävän hyvin pakkastakin. Lankaköynnöstä käytän myös paljon. Istutan niitä kesäkukkien joukkoon ja siirrän ne sitten kesän jälkeen syysistutuksiin. Jotkut kasvattavat lankaköynnöstä sisälläkin, mutta mä en ole siinä onnistunut. Huoneilma on ollut sille liian kuivaa talvella.

Pienemmän ruukun täytin valkovihreillä sävyillä. Oli muuten kiva käyttää pitkästä aikaa valkoista, kun mun tulee tosi harvoin laitettua sitä itselleni ulkoistutuksiin.

Valitsin tähänkin ruukkuun krysanteemin, valkoisena. Sekin kestää viileää säätä ja saatavilla on runsaasti värivaihtoehtoja.

Isompaan ruukkuun laitoin sypressin tuomaan hieman korkeutta, tähän valitsin vihreän callunan. Mulle ei tule syksyä ilman callunoita. Parvekkeelle istutan taas punaisia ja käytän vihreitä muualla. Kun niitä kastelee syksyllä niin pitkään, kunnes päivälläkin on pakkasta, säilyvät ne kauniina kevättalveen asti. Niiden kukat tietysti jäätyvät, mutta eivät putoa.

Hopealanka sopi mielestäni oikein hyvin tähän valkovihreään istutusryhmään. En ole käyttänyt sitä kovin paljoa aiemmin, mutta nyt ajattelin lisätä sitä myös oman pihan istutuksiin. Sekin kestää muutamia pakkasasteita.

Hopealanka.

Viileän vihreä pensastädyke täydentää kivasti tämän raikkaan ryhmän. Senkin pitäisi kestää pikkupakkaset ja sitä on saatavilla eri sävyissä.

Pensastädyke

Ihanaa alkavaa syyskuuta! Hieman on nyt totuttelemista näin äkkiä kylmenneeseen säähän, mutta syksy on kyllä mun puolesta tervetullut. Täällä blogissa palataan kuitenkin vielä kesäisempiin tunnelmiin, ainakin petuniapostauksen myötä☀️

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

9 Comments Lisää omasi

 1. pioni sanoo:

  Kauniita syysasetelmia!
  Lankaköynnös ja hopealanka sopivat kyllä kaikkien kukkien kaveriksi:)

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂 Juu, niin sopivat. Mä ajattelin istuttaa hopealankaa tänä vuonna enemmän kuin aiemmin, se on niin nättiä!😍

   Tykkää

 2. Nadine G sanoo:

  Ihania istutuksia! Uskon, että lahjan saaja ilahtuu niistä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! ❤ Juu, ilahtui kyllä 🙂

   Tykkää

 3. jonna sanoo:

  Empä ole edes ajatellut että syksyllä vielä istutellaan jotain, täähä on mielenkiintosta!

  Liked by 1 henkilö

  1. Juu, vaikka mitä! 🙂

   Tykkää

 4. Melissa L sanoo:

  Vähän nauratti tuossa eilen kun satuin huomaamaan takapihalla, että meidän lähes kuolleet kukat olivatkin alkaneet kukkia uudelleen…Olipa kiva ylläri.

  Liked by 1 henkilö

  1. Mahtavaa! Ne on joskus yllättävän sitkeitä 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s