Calluna – kestävät kukat talvikaudelle

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Parvekkeen petuniat kukkivat edelleen, mutta vaihdoin jo silti talvikauden istutukset parvekelaatikoihin. Tuli niin mukava istutuskelikin, aurinko paistoi pitkästä aikaa ihan pilvettömältä taivaalta ja lämpötilakin kipusi lähelle 15°C. Voi olla, että laitan parhaassa kunnossa olevat petuniat vielä etupihan ruukkuihin huonokuntoisten tilalle, jos en raaski heittää menemään. Säätietojen mukaan lämpötilan pitäisi pysyä yölläkin plussan puolella seuraavien parin viikon ajan, joten petuniat voisivat vielä hyvinkin pärjätä hetkisen. (Lisää juttua tämän vuoden petunioista täällä.)

Petuniat vielä availevat nuppujaan.

Valitsin parvekkeelle taas punaisia callunoita Huiskulasta. Olin todella tyytyväinen niihin viime vuonna, enkä edes harkinnut parvekkeelle mitään muuta. Jos saisin valita vain yhdet kausikukat vuodessa, niin valitsisin nämä parvekkeen callunat. Ne ovat niin kauniita ja kestäviä! Parvekkeen kukat näkyvät hyvin myös talon sisälle neljän huoneen ikkunoista, joten callunoista tulee tavallaan osa talvikauden sisustusta.

Calluna eli aitokanerva, Calluna vulgaris.

Callunat viihtyvät parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla ja niitä tulee kastella säännöllisesti, kunnes päivälläkin on pakkasta. Lannoitetta ne eivät välttämättä tarvitse, mutta ajattelin kuitenkin antaa niille kastelulannoitetta pari kertaa syksyn aikana, sillä istutin ne vanhaan, niukkaravinteiseen multaan petunioiden tilalle.

Parvekkeella on kahdeksan kukkalaatikkoa, kussakin kolme callunaa.

Callunoiden kukat tietysti jäätyvät talvella, mutta ne eivät putoa ja värikin säilyy läpi talven, jos callunoita on hoidettu syksyllä hyvin. Säilytin viimevuotiset callunat kransseja varten.

Callunat ovat upeita myös erilaisissa syysistutusryhmissä esimerkiksi koristekaalien ja syklaamien kanssa. Calluna on kuitenkin ainoa kasvi, jonka kukat kestävät talven pakkaset. Erica-kanervat ovat myös todella kauniita, mutta niiden kukat eivät ole niin kestäviä kuin callunoiden.

Callunoita on saatavilla useissa väreissä, mutta mä istutan parvekkeelle pelkästään punaisia. Ne sopivat parhaiten talon ja parvekkeen väreihin ja erottuvat hyvin. Etupihan istutusryhmiin laitan todennäköisesti punaisten lisäksi ainakin pari vihreää.

Kestävää kukkaloistoa.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

6 Comments Lisää omasi

 1. jonna sanoo:

  Okei, musta tuli just Calluna kukkien fani! ❤ Aivan mielettömän värisiä ja jos kerta vielä talvellekkin pysyy niin tuo hienoa väriä (toivottavasti) lumiseen maisemaan.

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo, kyllä värikin aika hyvin pysyy, kun muistaa syksyllä kastella. Totta kai se vähän haalistuu, kun kukat jäätyy, mutta kyllä kauniita ovat olleet läpi talven 💜

   Tykkää

 2. Nadine G sanoo:

  Minua aina ihmetytti, miten kanervat kestävät talvia ja pakkasia. Itsekin olen joskus istuttanut niitä parvekkeille.

  Tämän callunan väri on aivan ihana! Tulee tuomaan piristystä talveen 💜💜💜🤍🤍🤍.

  Liked by 1 henkilö

  1. Mäkin tykkään noiden väristä tosi paljon! 💜 Ja kukat tosiaan pysyvät kiinni ja värikin kestää aika hyvin, kunhan muistaa syksyllä kastella 🙂

   Liked by 1 henkilö

 3. pioni sanoo:

  Callunat ovat kyllä upeita puutarhan väriläikkiä läpi syksyn ja talven

  Liked by 1 henkilö

  1. Niin on, tykkään varsinkin näistä punaisista 🥰

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s