Lumipyryä ja nettikirppistelyä

on

Täällä on pyryttänyt lunta oikein kunnolla, joten pihan siistimishommat ovat vielä edessä päin. Talventörröttäjät olisin tietysti voinut käydä katkomassa pois kukkapenkeistä sateessakin, mutta ajattelin, että teen koko siivousurakan kerralla sitten kun keli on suotuisampi. Niin sakeaa pyryä on pukannut, että hyvä kun on eteensä nähnyt!

Eihän lumisateet toukokuussa mikään ennen näkemätön ilmiö ole, mutta enpä silti ajatellut tällaisia kuvia postailevani enää tässä vaiheessa kevättä. Tuntuu hassulta, että kuukauden päästä on aika istuttaa kesäkukat ulos. Toisaalta, tälle viikolle on luvattu ainakin pari reilusti lämpimämpää päivää, että kyllä keväällä on mahdollisuus ottaa isojakin harppauksia pian eteenpäin.

Viime postausta kirjotellessani olin vielä toiveikas sinivuokkojen suhteen, mutta nyt alkaa jo toivo hiipua. Kukinta ehti juuri alkaa ennen pyryjä ja lunta on tullut niin paljon niskaan, että taisi jäädä kukinta-aika siihen. Viime vuosi oli niille todella suotuisa, kuvia upeasta sinivuokkomerestä löytyy vuoden takaisesta postauksestani täältä. Kevätkaihonkukatkaan eivät ole vielä päässeet vauhtiin. Muutama valkovuokko jo värjötteli takapihalla, saa nähdä toipuvatko tuiskusta. Valkovuokko kukkii hieman sinivuokkoa myöhemmin, joten niitä saattaa vielä sään lämmetessä ilmestyä.

Takapihan terassilaatat odottavat kunnostusta.
Talvista tunnelmaa.

Nettikirppistelylle keli on ollut ehkä liiankin suotuisa! Löysin pari kaunista takorautalampettia ja seinäkellon, mistä kaupanteko on vielä kesken. Seinälautasia olen myös katsellut ja takkahuoneeseen on lampunvarjostin hakusessa. Niin ja raanuja! Niitä olen etsiskellyt jo pidempään. Yhden ostin aikaisemmin ja seinillä olisi tilaa vielä useammallekin.

Kirppisraanu suoristumassa. Maksoin tästä 25 euroa.

Mä olen tehnyt kirppiksiltä mahtavia löytöjä, niistä on tulossa useampikin postaus. Ihan hyvä, että nyt pitäisi olla pihasiivouskelejä tulossa, niin ei kirppistely ehdi lähtemään ihan käsistä!

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

14 Comments Lisää omasi

  1. Ei enää lunta, eikä kuvia siitä. Ahdistaa heikompaa tuollainen 😂

    Asenne on jo kesässä ainakin täällä 🙂

    Hyvä kirjoitus! 👍🏻

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! 🙂 Täälläkin ollaan ihan kesässä jo!

      Tykkää

  2. jarkksaa sanoo:

    Kevät on vielä aika erilainen kun täällä etelässä. 🙂 Hienoja ja persoonallisia kirppislöytöjä olet tehnyt!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! 🙂 Kelit muuttui tosi nopeesti noiden lumipyryjen jälkeen ja nyt alkaa jo olla ihan kesäistä 🙂

      Tykkää

  3. Nadine G sanoo:

    Voi sitä suomen kevättä! Sekä bikinit että lapaset pitää pakata samaan rantakasiin. Toivottavasti lämpenee kohta puoli. Odotan innolla kesäkukkien kuvia jo 😁.

    Liked by 1 henkilö

    1. Just sellasta se on! Nopeasti mentiin lumisateiden jälkeen kesäisiin tunnelmiin ja nyt sitten saa taas palata toppatakkiin! Kesäkukkakuvia on tulossa ihan pian! 🙂

      Liked by 1 henkilö

  4. Säästä ainakin se plussa, että sait ihan huikeita kuvia! Kivoja kirppisostoksia, lamppu on tosi hieno.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! 🙂

      Tykkää

  5. finintirol sanoo:

    Aikalailla erilaisia kuvia erilaisesta keväästä vuosi sitten jakamassasi kirjoituksesta. Täällä Itävallassakin on ollut normaalia viileämpi kevät, tai ainakin minun normaalia, joka perustuu kolmen kevään keskiarvoon. Tämä on ollut ehdottomasti viilein. Ei onneksi lunta, mutta sellaista puolipilvistä ja pilvistä runsaan +11-18C lämmöillä pienen tuulen saattelemana. Sellaista suomalaista juhannusta heikoimmillaan.

    Vaan eipä tuo haittaa, lumi sulaa ja ilman lämpötilakin nousee, niin se on. Antaa sisäisten aurinkojemme lämmitellä mieltämme siihen saakka 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos kommentista! 🙂 Näin tehdään! Täällä ehdittiin lumisateiden jälkeen mennä jo kesään ja sitten taas todella heikkoon juhannussäähän 😀

      Tykkää

  6. Kivat kesäiset kelit… Tulin eilen Suomeen, enää ei pyrytä, mutta vettä sataa kyllä ulkona ei taida olla kovinkaan montaa astetta päälle kymmentä. Ajattelin itsekin hyödyntää huonot kelit sekä karanteenipäivät tehden vähän nettiostoksia:)

    https://www.lily.fi/blogit/i-dont-speak-polish/

    Liked by 1 henkilö

    1. Aina hyvä idea! 😀

      Tykkää

  7. Jowi sanoo:

    Ihana winter wonderland! Onko raanu sama kuin ryijy? Murre ero?:D

    Liked by 1 henkilö

    1. Oli kyllä nätti talvikeli! Ryijy on erilainen, langoista tehty seinävaate 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti