Pääsiäiskukat

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa

On lankalauantai, mutta eipä tullut talven aikana kehrättyä lankoja tänään pestäväksi, vaan ihailen kukkasiani kaikessa rauhassa. Lankalauantain toinen nimihän on hiljainen lauantai, se sopii hyvin mun päivään. Huomenna alkaa pääsiäsisen juhlinta ja leipomukset on vielä tekemättä, mutta kukat ovat sentään valmiina.

Mä en ole jostain syystä koskaan pitänyt narsisseista, joten hakusessa oli keväisiä vaihtoehtoja niille ja Huiskulan valikoimastahan löytyi vaikka mitä!

Mä olen ihan hullaantunut kruunuvuokkoihin. Mulla on fuksianpunaista ruukussa ja nyt halusin violettia maljakkoon. Ne ovat mun mielestä todella kauniita pelkästäänkin, mutta lisäsin joukkoon vähän ruskusta.

Violetti sopiikin hyvin tähän aikaan, onhan se hiljaisen viikon liturginen värikin.
Ruskus.

Narsissien lisäksi keltaiset tulpaanitkaan eivät mua oikein houkuttele, vaikka tulppaaneista muuten pidänkin tosi paljon. Jotain keltaista pääsiäisen ajalle kuitenkin kaipasin ja löysinkin mielestäni aivan ihanat ei-niin-perinteiset vaihtoehdot.

Pehmeän keltaisten neilikoiden sävy on aivan ihana! Lisäsin niitä kruunuvuokkojen joukkoon, mutta näyttäviä ovat maljakossa pelkästäänkin tai jonkun leikkovihreän, niin kuin ruskuksen kanssa.

Vastavärit korostavat kauniisti tosiaan.

Neilikka on todella kestävä maljakossa, edelliset neilikkani pysyivät kauniina kuukauden verran. Säilytin niitä osan ajasta hieman normaalia huoneenlämpöä viileämmässä huoneessa, mikä saattoi säilyvyyteen vaikuttaa, mutta uskon että olisivat muutenkin kukoistaneet ainakin pari viikkoa.

Neilikan kukka on pionimaisen röyhelöinen ja täyteläinen.

Toiseksi keltasävyiseksi kukaksi valitsin inkaliljan. Sen kukat ovat mielenkiintoisen kirjavia. Niissä ei ole mun makuuni liikaa kirkuvan kirkasta keltaista, vaan niiden sävy on suurimmaksi osaksi pehmeämpi niin kuin valitsemissani neilikoissakin.

Pirtsakat inkaliljat.

Eustomaa käytetään ymmärtääkseni usein kimpuissa täytekukkana, mutta se on upea myös pelkästään. Sen veistoksellisen kaunis kukka on mun mielestä ihan erityisen hieno. Vinkkinä tulevan kevään ja kesän morsiamille, kimppu pitkävartisia valkoisia eustomia olisi vähäeleisen hurmaava. Plussaa saavat multa myös siitä, että ovat tuoksuttomia niin kuin taas melkein kaikki nämä esittelemäni kukat. Neilikan kai pitäisi hyvin miedosti tuoksua, mutten itse kyllä haistanut mitään. Inkaliljassa on mun mielestä hyvin mieto tuoksu, mutta uskoisin ettei useimpia tuoksuherkkiäkään häiritse.

Kauniin veistoksellinen eustoma.

Leppoisaa pääsiäisen aikaa! 💛

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

10 Comments Lisää omasi

  1. Elisa sanoo:

    Upeita kukkia!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! 🙂 Aika hyvin näyttävät kaikki kestävän maljakossa, iloa ainakin koko pääsiäiseksi 🙂

      Tykkää

  2. Nadine G sanoo:

    Upeita kimppuja!
    On kiva, kun paikallinen yritys panostaa erilaisuuteen, ettei tarvitse katsoa aina samoja hyasintteja ja narsisseja joka kevät.
    Itse tänä vuonna kävin lainamassa luonnolta vähän kukkia 😁

    Hyvää pääsiäistä!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! Joo on kiva, että valinnanvaraa löytyy 🙂 Upeita kuvia ja ihanaa kevättunnelmaa sun blogissa!

      Liked by 1 henkilö

  3. jowi sanoo:

    Kauniita värejä kyllä! Ja siis upea tuo emalikannu ja mikä mahtava käyttötarkoitus

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! 🙂

      Tykkää

  4. Jarkko Saarikoski sanoo:

    Kauniit värit ainakin! 🙂 Mukava, että jotkut panostaa myös tällaiseen ja osaa vielä hoitaakin.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! 🙂

      Tykkää

  5. Tiina sanoo:

    On kyllä niin upeat kukat ja asettelu taas!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti