Superkuu ja siemenlöytöjä

Seurasin superkuuta pitkälle aamuyöhön, kun se niin sopivasti loisti parvekkeelle ja suorastaan vaati ihailua. Vähillä unilla on sitten tämä päivä taaperrettu, mutta valvominen kannatti.

IMG_2293 (3)

’Pink Moon’ oli lumoava ja taivaskin pilvistä puhdas. Enpä tiennytkään, että se on saanut nimensä sammalleimun vaaleanpunaisista kukista, jotka avautuvat Amerikassa aikaisin keväällä. Sehän sopiikin hyvin kuvioon kuun nyt keikkuessa Venuksen, kauneuden planeetan, hallitsemassa vaa’assa. Astrologisesti ajateltuna.

Tämän päivän askareet ovat jääneet väsyneeltä puolitiehen. Tarkoitus oli saada ensimmäiset siemenet multaan. Alkaa olla jo kiire. Kävin sentään tarkistamassa viime vuodelta jääneet pussit ja sieltä löytyikin vielä pari yllätystä. Giant- auringonkukkien, persiljan ja värinokkosen lisäksi myös basilikan ja kukontöyhdön siemeniä olikin jäänyt pussien pohjille ihan mukavat määrät nyt kylvettäviksi. (Kirjoitin esikasvatussuunnitelmistani jo aiemmin tänne.) Petyin kukontöyhtöön karvaasti viime vuonna ja olin päättänyt, että ei enää, mutta kai nyt sitten on kuitenkin uudelleen yritettävä. Ainakin tiedän paremmin miten ne käyttäytyvät.

IMG_2360 (2)

Kuusta puheen ollen nyt ei olisi kuukalenterin mukaan ollenkaan oikea aika kylvää näitä siemeniä. Kylvö- ja istutushommat pitäisi tehdä uuden kuun aikaan, kun kuu alkaa kasvaa ja sen voima vetää kasveja ylöspäin kasvien nestevirtauksen voimistuessa. Juureksille tämä kylvöaika sopisi, mutta ei kukille ja maanpäällistä satoa tuottaville kasveille. Parin viikon päästä siis koittaisi suotuisampi aika. Taidan jättää osan siemenistä silloin kylvettäviksi, niin voin seurailla lähtevätkö nopeammin kasvuun. En ole aiemmin ajoittanut puutarhahommia kuun vaiheiden mukaan, mutta ajattelin tänä vuonna kokeilla. Ihmisillä tuntuu olevan tästä asiasta aika voimakkaita mielipiteitä. Joidenkin mielestä juttu on ihan huuhaata. Oma utelias mieleni on avoinna uudelle ja itse olisin yllättyneempi, jos kuun kierrolla ei olisi minkäänlaista vaikutusta kasveihin. Tietysti muuttujia on paljon muitakin, mutta katsotaan mitä tuleman pitää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s