Valintojen viikonloppu vuosikymmenen flunssassa

Mä olin vielä torstaina aika lailla vakuuttunut siitä, että mä en kipeäksi tule, vaikka flunssapöpö talossa riehuukin. Perjantaina alkoi kuitenkin kurkku tuntua karhealta ja lauantai toi jo hieman tukkoisuutta, mutta tein kotiaskareita ihan normaalisti, koska ”enhän mä koskaan saa flunssaa”. Siivoilin ja leivoin päättäväisesti, koska mulla on sellanen filosofia näissä tilanteissa, että kun tauti yrittää ottaa niskalenkkiä, niin ei saa antaa periksi. Virus ehkä perääntyy, kun huomaa, että tätä tyyppiä ei niin vain lamaannuteta. Mutta nyt maantaina klo 3:24, unettoman yön, vilunväreisten tuntien ja kahden niistetyn talouspaperirullan jälkeen, on ehkä turvallista todeta, että mä olen ihan kunnon flunssassa. Armotta allensa jyräävässä vuosikymmenen flunssassa, ihan kirjaimellisestikin. Näin on mulle viimeksi käynyt kesällä 2013. Pientä oiretta on silloin tällöin tullut, kun tautia on ollut liikkellä, mutta tällaisesta kunnon kurimuksesta on siis yli kymmenen vuotta aikaa. Että en voi hirveästi valittaa. Mutta vähän kuitenkin.

Päivän ohjelmassa kukkakuvien selailua kevään pihasuunnitelmia varten.

Suomen kansalla oli viikonloppuna suurten valintojen aika. Se oli sitä paljon puhuttua demokratian riemuvoittoa molempina iltoina. Tai no ei ihan. Mun ymmärrykseen ei mitenkään mene se, että euroviisukappaletta valitessa annetaan päätäntävaltaa raadille, joka koostuu meidän kilpakumppaneista. Todella nurinkurista. Usein kuulee sanottavan, että me suomalaiset olemme erityisen kiinnostuneita siitä, mitä ulkomaalaiset ajattelevat meistä. Onko tämä euroviisujuttu ilmentymä pienen maan huonosta itsetunnosta vai mistä oikein on kyse? Ihan kuin ei itse osattaisi päättää. Mä katselin UMK-lähetyksen kipristelevillä silmilläni ja tunsin itseni hieman vanhaksi, minkä oletinkin tapahtuvan. Katri-Helena esiintyi kauniisti. Ja niin upea oli hohtavan valkoinen mekkokin.

Euroviisukarsinta on muuttunut paljon lähivuosina, eikä se ole huono juttu, mutta ehkä kattaus oli tänä vuonna hieman liian yksipuolinen. Mä olen katsonut Euroviisut aina. Silloin jo, kun pisteitä lueteltiin tuntitolkulla englanniksi ja ranskaksi ja oletus oli aina se, että häntäpäästä löydytään. Tänä vuonna voittoa valittiin hakemaan Windows95Man, mikä ei yllättänyt mua yhtään. Kansa on päässyt karnevaalin makuun Käärijän myötä ja espoolaisesta shortsimiehestä saadaan kevään aikana leivottua ilmiö. Pikkuruiset farkkushortsit myydään loppuun ja suomalaisten kalvakat sääret saavat talven jälkeen loistaa. Jotain vapauttavaa siinä. Synkästä maailmantilanteesta saa kuulla joka tuutista, joten ei ihme, että vastapainoksi halutaan jotain hassunhauskaa.

Presidenttikin valittiin, mutta vaalikahvit jäivät täällä juomatta. Sain kääretortun lauantaina leivottua, mutta pöytään asti se ei sunnuntaina päässyt. Mulla oli eilen tarkoitus tehdä siitä leivoksia ja kirjottaa postaus tänne, mutta tauti muutti suunnitelmat. Herkullista suklaamoussekääretorttua kermavaahdolla tulossa. Tule siis lähipäivinä kurkkaan, jos ohje kiinnostaa. Mutta siitä presidentistä. Ennakkosuosikki piti pintansa ja yllätys oli se, ettei yllätystä tullut, kuten politiikan tutkijat toistelivat. Onnea ja menestystä hänelle uuteen tehtäväänsä. Espoolaisilla shortsimiehillä menee nyt lujaa.

Kivaa viikon alkua! Varokaa pärskijöitä!

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

16 Comments Lisää omasi

  1. Pikaista paranemista! Meillä yksi perheenjäsen pahasti flunssan kourissa, yhdellä taisi mennä jo ohi ja mä odottelen vuoroani. Että tuleeko. Sinkit tossa käden ulottuvilla valmiina 😂

    Katselin minäkin viikonloppuna töllöä. Umk:ta en ehkä ole aiemmin katsonutkaan, joten ihan mielenkiintoista oli. Toivottavasti pojilla on hauskaa Malmössä. Sunnuntaina taisin ysiin asti jaksaa katsoa presidenttijuttuja, mutta kun valinta alkoi olla selvä, niin käännyin Tyttökultia katsomaan disneyltä. On mullakin ohjelmat, mutta jollain se on ajatukset välillä tyhjennettävä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos!💛 Mulla on nyt melkein terve olo jo, aika sitkeä tauti kyllä oli. Toivottavasti sielläkin ollaan jo parannuttu eikä iskenyt suhun! Se on kyllä kumma juttu, että aina ei kaikkiin onneksi tartu, vaikka samassa taloudessa asuu. Mä olin poikkeuksellisesti ottanut tänä talvena sinkkiä ja sitten iski tauti😃

      Joo, ajatukset pitää jollain tyhjentää😄 Mulla toimii Real Housewives -sarjat ja Kardashianit😆

      Tykkää

  2. tanssityttö sanoo:

    Säkään et siis ollut sairastanut (kunnon) koronaa. En minäkään (ainakaan tietääkseni), ennen viime syksyä. (Oltiinkin pitkään aivan äärimmäisen varovaisia. Ei käyty juuri missään, ja aina FFP2 maskit naamalla). Ehdin juuri kehua miehelleni, että ihanaa, kun ei olla sairasteltu moneen vuoteen, ennenkuin se lopulta iski (tietty kun oltiin jo maskeista luovuttu, ja rokoteteho oli laskenut.) Oltais otettu neljännet, mutta kun niitä ei täältä saa, influenssarokotteet kyllä haettiin. Sitten taas muisti, kuinka ”ah, niin ihanaa” se sairastaminen on. Just siksi oltiin oltukin varovaisia. Sairastaminen ei tosiaankaan oo mitään mukavaa, eikä toi nyt pahin mahdollinen tautimuoto ollut, mutta kyllä se hetken kesti, ja vähän sahasi olo edestakaisin. No, hengissä selvittiin!! Seuraavaa kertaa odotellessa. Toivottavasti menee taas useampi vuosi!

    Liked by 1 henkilö

    1. Toivottavasti! Joo, mä en ole koronaa tietääkseni sairastanut. Kyllä mäkin olen aika varovainen ollut, mutta ihmettelen kyllä, ettei ole muhun iskenyt. Samassa taloudessa kun on oletettavasti ollut jo kahteen kertaan. Kunpa hyvä tuuri jatkuisi!

      Liked by 1 henkilö

      1. tanssityttö sanoo:

        Oot varmaan immuuni. Varmasti olisi jo muuten tullut… tai sitten oot sairastanut oireettomana. Syksyllähän sitä oli kuulema liikkeellä enemmän kun koskaan, eli ei ihme, että mekin sillon saatiin se.

        Liked by 1 henkilö

      2. Joo, syksyllä oletettavasti tässäkin talossa oli (jäi testaamatta, kun oli testit loppu). Mä oon kans miettiny, että oliskohan ollut mulla todella lieväoireisena🤔

        Liked by 1 henkilö

  3. Nadine G sanoo:

    Oli juu, aikamoinen viikonloppu. Onneksi presidentiksi ei valittu mitään pikkushortsimiestä (ei ollut onneksi tarjollakaan). 
    Se lienee totta, että mitä synkemmat uutiset, sitä hulvattomampia huveja kanssa vaatii. Tässä kyse ei ollut edes kansasta vaan raadista.  Noh, saadaan nähdä, miten Euroviisuista käy. 
    Katri Helenan esitys oli todellakin upea. Piti oikein käydä katsomassa uudestaan.

    Liked by 1 henkilö

    1. Stubbia on kritisoitu shortsien käytöstä pääministeriaikanaan, mutta eivät sentään niin lyhyet olleet kuin Windows95Manilla😄

      Tykkää

  4. Mare Kinanen sanoo:

    Toivottavasti voit jo paremmin.

    Joihinkin viikonloppuihin tuntuu kasaantuva kansaa kokoavaa tapahtumaa. Euroviisuja en ole seuraillut sitten Lordin. Silloinkin oltiin porukalla iltaa viettämässä ja sitä iltaa ei tietenkään voinut jättää kesken. Nyt kisaan äänestetty kappale piti kyllä kuunnella seuraavana päivänä kun siitä nii kohistiin.

    Liked by 1 henkilö

    1. Juu, paremmin voin jo, flunssa melkein ohi😊 Se oli kyllä tapahtumarikas viikonloppu ja nyt sitten kai varmistui, että Windows95Man on tosiaan lähdössä Suomea edustamaan🇫🇮

      Tykkää

  5. tanssityttö sanoo:

    Mekään ei oltu avomiehen kanssa useampaan vuoteen sairasteltu ennen viime syksyä, kunnes molemmille iski korona just, kun olin päässyt kehumasta miten ihanaa, kun ei ole sairastellut pitkään aikaan. Me oltiinkin ihan äärimmäisen varovaisia pahimmat koronavuodet, että sen takia varmasti korona tuli meille vasta nyt. Tai onhan se voinut olla (lähes)oireettomana toki aikaisemmin, mutta se on sitten mennyt ihan huomaamatta. Oireet oli kuitenkin kestettävissä, (vaikka mulla oli korvat pari-kolme päivää täysin tukossa, tukkoisuus oli pahimmillaan hitonmoinen, ja makuaisti meni pitkäksi aikaa). Olis ollut varmasti paljon pahemmat koronan alussa, pahimpien varianttien aikaan… Sinkki kyllä auttoi aika hyvin. Me oltais haluttu neljäs rokotekin, joka ois varmaan estänyt tota tautia tulemasta/lieventänyt sitä vielä lisää, mutta kun ei sitä täältä saanut. Harkittiin Virostakin sen hakemista, mutta ei ehditty sinne asti… Mukavaa viikkoa!

    Liked by 1 henkilö

    1. Mä otin poikkeuksellisesti tänä talvena sinkkiä ja sitten tauti iski! Mutta tavallinen flunssa siis vaan, onneks ei korona. Mukavaa viikonloppua!😊

      Liked by 1 henkilö

  6. tanssityttö sanoo:

    Tulikin näköjään tuplana multa kommentti. En huomannu, et olis tullu perille vastaus, ku nettisivulla katoin. Siks laitoin uudelleen. No, eipä se kai mitään… Hyvää vknloppua!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos!😊 WordPressissä nyt tosiaan ollut jotain ongelmaa, toivottavasti taas toimii😊

      Liked by 1 henkilö

  7. Melissa L sanoo:

    Viisut on olleet mulla boikotissa vuosia. Toki nappaan yhden osallistujan numeron ja annan ääneni, mutta muuten ei mitään. Johtuu ihan siitä, että viisut ovat yksi pellekoulu. Tarkoitus on alunperin ollut raknetaa siltoja maiden välille, mutta nyt siltoja ei haluta rakentaa vaan kaivaa kuiluja maiden välille.

    Liked by 1 henkilö

    1. Niinhän se on, että viisujen pitäis olla yhdistävä tekijä. Mahtaako siinä tehtävässä tällä hetkellä parhaalla mahdollisella tavalla onnistua🤔

      Tykkää

Jätä kommentti