Keväinen kukka-asetelma korissa

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Vaikka sää on vielä hyvin talvinen, alkaa valon määrän lisääntyminen jo herätellä mieltä pikku hiljaa kevääseen. Vihreän kaipuu nostaa mulla aina päätään näihin aikoihin vuodesta, mutta luonto uinuu vielä sikeästi hankipeiton alla. Niinpä päätin tuoda kevättä kotiin suloisen kukkakorin avulla.

Mieheni täti tekee tällä hetkellä muuttoa omakotitalosta pienempään asuntoon ja olen saanut häneltä paljon kaikenlaista vanhaa tavaraa, mukaan lukien tämän vanhan korin. Mun mielestä tällainen hieman rönsyilevä asetelma sopii erityisen hyvin koriin ja tämä sattui vielä olemaan just sopivan kokoinen Huiskulasta valitsemilleni leikkokukille.

Leikkasin muovipussista sopivan palan ja vuorasin korin sillä, jotta vesi ei pääse valumaan pois. Asetelman pohjana käytin kukkasientä. Mä pidän astiassa aina varmuuden vuoksi vähän vettä pohjalla, jotta sieni ei missään vaiheessa pääse kuivumaan.

Kasveiksi valitsin jaloleinikkejä, isotähtiputkia, taskuruohoa ja eukalyptusta. Vain vihreää ja valkoista, mikä on mulle vähän outoa. Tähtäimessä siinsi seesteisen keväinen asetelma, joten päätin kokeilla tällaista yksinkertaista yhdistelmää tällä kertaa.

Muhkeat jaloleinikit ovat kevättalven kestosuosikkeja. Ne ovat kerrassaan hurmaavia ja kestäviäkin. Mä siirrän asetelmat yleensä yöksi talon viileimpään huoneeseen, mikä auttaa kukkia pysymään kauniina pidempään.

Isotähtiputken herkän kauniit kukat tuovat kivasti luonnonkukkamaista tunnelmaa. Sitä käytetään usein täytekukkana, mutta tässä mun asetelmassa ne saivat vähän isomman roolin.

Raikkaan vihreä taskuruoho on ihanan keväinen. Se tuo ilmavuutta ja rentoutta. On sillä pikkuruiset valkoiset kukatkin, mitä ei ehkä kauempaa huomaa. Sen sävy on kirkkaampi ja kellertävämpi kuin Silver dollar -eukalyptuksen, mitä lisäilin sinne tänne viileyttä tuomaan.

Halusin korostaa asetelman luonnollisuutta myös sillä, etten tehnyt siitä ihan symmetristä. Ideana oli ikään kuin saada pala villiä niittyä koriin. Lopputulosta katsellessani tuli mieleeni, että tuon tyyppinen asetelma olisi ihana morsiuskorina. Siis hääkimpun tilalla. En muista koskaan nähneeni morsiamella kukkakoria kimpun sijaan, mutta mun mielestä se on ihan mahtava idea! Helppo kanniskella ja voi laskea mihin vain. Ei tietenkään kaikkien tyyliin sopisi, mutta sellaisiin rentoihin ja luonnonmukaisiin häihin. Myös juhlapöydän koristeeksi tuollaisen voisi laittaa, keskelle rustiikkista kattausta.

Huomenna siirrytään maaliskuulle ja mä kävin just tarkistamassa, mitä siemeniä viime vuodelta jäi tänä keväänä kylvettäväksi. Merkkejä on siis jo ilmassa💚 Iloa alkavaan maaliskuuhun!

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

12 Comments Lisää omasi

 1. In Via sanoo:

  Aivan ihana ja todella kesäinen asetelma!
  Taskuruoho on täällä Maltalla luonnonvarainen kasvi, ja sitä nyt kaikki paikat on täynnä 🙂. En muista, olisiko sitä Suomessakin luonnossa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon!💚 Mun ymmärtääkseni täällä ei tuota taskuruohoa luonnonvaraisena kasva, isompikokoista peltotaskuruohoa kylläkin.

   Liked by 1 henkilö

  2. Päivi sanoo:

   On oikein kaunis! ❣️

   Liked by 1 henkilö

   1. Kiitos! 🙂

    Tykkää

 2. Nyt on kyllä kori + kukkaset ihan napakymppi yhdistelmä! 🎯 Vihreävoittoinen kukka-asetelma/kimppu on muutenkin ihanan raikas.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos!💚 Mäkin kyllä tykkäsin tästä asetelmasta tosi paljon 🙂

   Tykkää

 3. pioni sanoo:

  Aivan ihana! Ja todellakin olisi loistoajatus morsiamelle!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon!💚 Joo, olis ehkä kätevämpikin kuin kimppu 🙂

   Tykkää

 4. Mare Kinanen sanoo:

  Kaunis asetelma. Kukilla saa kyllä niin paljon viihtyisyttä tiloihin.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Joo, tuovat ihanasti tunnelmaa 🙂

   Tykkää

 5. Melissa L sanoo:

  Onpa kaunis asetelma. Itse ajattelin testata, jos saisin vihdoin onnistumaan nuo popcornit…Jos koittaisi tällä kertaa ensin liottaa niitä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂 Joo, liottaminen vois kyllä auttaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s