Itsenäisyyspäivän kukka-asetelma

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Mä päätin tänä vuonna juhlistaa Suomen itsenäisyyspäivää sinivalkoisella kukka-asetelmalla. Myönnettäköön, että tämä on ensimmäinen kerta. Kynttilöitä on aina poltettu ja jotain pientä koristetta laitettu pöytään, mutta tämä on ensimmäinen itsenäisyyspäivän kukka-asetelmani. Mä en yleensä valitse kimppuihin ja asetelmiin pelkästään sinisiä ja valkoisia kukkia, joten otin tämän ikään kuin pienenä haasteena.

Halusin asetelmasta rennon, tuoksuttoman ja pitkään kestävän. Huiskulan valikoimasta löytyi juuri sopivat leikot ja ihan nätti asetelma niistä syntyikin. Kuten kuvasta näkyy, kukat ovat vasta avautumassa, joten uskon niiden pysyvän kauniina itsenäisyyspäivään asti. Olen laittanut ne yöksi talon viileimpään huoneeseen (mikä on todella viileä, kiitos sähkön hinnan!), mikä varmasti myös auttaa asiaa. Kukat eivät mielestäni tuoksu ollenkaan ja eukalyptuksenkin tuoksu on hyvin mieto.

Ihan Suomen lipun sinistä leikkokukkaa voi olla hankala löytää. Varsinkin, jos on vielä muitakin kriteerejä niin kuin mulla tuoksuttomuus. Nämä sinivioletit katkerot ovat mun mielestä tosi kauniita ja tarpeeksi sinisiä itsenäisyyspäiväksi.

Katkeroita

Valkoisiksi kukiksi valitsin suloisia afrikantähdikkejä. Ne ovat pitkävartisia ja todella näyttäviä leikkokukkia (mukulakasvi, sopii myös huonekasviksi). Leikkasin niiden varsista noin puolet pois eli, jos haluat tehdä oikein korkean kimpun tai asetelman, on afrikantähdikki hyvä vaihtoehto. Ne myös kestävät pitkään maljakossa. Beetlehemin tähdiksikin niitä kutsutaan, joten sopivat hyvin joulun aikaan.

Afrikantähdikki

Kukkien seuraksi laitoin eukalyptusta. Eucalyptus Berryn oksat ovat nimensä mukaan marjoja täynnä ja tuovat asetelmaan runsautta. Tämä ja Eucalyptus nicholii (löytyy täältä) ovat mun mielestäni ihanimpia leikkovihreitä. Niiden tuoksu on raikas, muttei yhtään liian voimakas (nicholiin ehkä hieman voimakkaampi kuin berryn). Meille ei voi havuja tuoda allergian vuoksi sisälle, niin eukalyptukset tuovat kotiin hieman havumaista tuoksua joulun aikaan.

Eucalyptus Berry

Mä tein tämän asetelman tavalliseen kukkasieneen. Se ei ole ekologisin vaihtoehto, enkä sitä siksi voi suositella. Asetelman voi tehdä myös esim. kanaverkon, puun oksien tai kukkasiilin avulla. Kukkasieni on periaatteessa kertakäyttötuote, mutta mä käytän niitä aina niin monta kertaa kuin mahdollista. Jos toinen puoli on jo reikiä täynnä, niin käännän ympäri.

Ensi viikolla sitten täällä taas Finlandia-hymni raikaa ja siniset lyhdyt palavat parvekkeella. Vähän juhlallisemmat kahvit juodaan Linnan juhlien aikaan ja toivottavasti silloin on tämä asetelmakin vielä voimissaan. Lippu ei valitettavasti nouse salkoon, koska pihakoivu on kaapannut lipputangon oksistoonsa. Tanko pitäisi siirtää, koska pihakoivuahan ei saa häiritä. Se olisi aika epäsuomalaista! 🇫🇮

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

10 Comments Lisää omasi

 1. Ihanat itsenäisyyspäivään sopivat kukat! 🤩 Eukalyptus tekee asetelmasta perinteisestä poikkeavan.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! ❤ Joo, aika usein itsenäisyyspäivän asetelmissa näkee havumaisia leikkovihreitä. Tykkään tuosta eucalyptus berrystä tosi paljon! Taidan laittaa sitä jouluasetelmiinkin 🙂

   Tykkää

 2. pioni sanoo:

  Kaunis itsenäisyyspäivän kukkakimppu!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂

   Tykkää

 3. finintirol sanoo:

  Hieno suomalaisen värinen kimppu. Sininen näyttää ainakin kuvissa hyvin isänmaallisen siniseltä 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂 Joo, kyllä se tarpeeksi siniseltä näytti 🙂

   Tykkää

 4. Nadine G sanoo:

  Aivan ihanaa kukka-asetelma ja ihan tarpeeksi sinivalkoinen!
  Täällä päin maailmaa joulun aikana sinisiä kukkia ei myydä, joten kynttilöillä mentiin.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon!💙 Kynttilät tuo ihanaa tunnelmaa ja itsenäisyyspäivän perinne nekin🇫🇮

   Tykkää

 5. Melissa L sanoo:

  Hyvää itsenäisyyspäivää näin jälkikäteen. Kaunis kimppu ja sopii hyvin itsenäisyyspäivään.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon!💙

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s