Ensimmäiset kesäkukat

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

On tämä aina vaan niin hieno hetki, kun ensimmäiset kesäkukat koristavat pihaa. Pörriäiset olivat yhtä innoissaan kuin mäkin ja muutama surisija tuli heti tarkistamaan illallispöydän.

Viime yö oli jo niin lämmin, että uskalsin jättää kukat ulos ja nyt sääennuste lupaa yölämpötilojen pysyvän kymmenen asteen paikkeilla. Istutusten aika siis!

Laitoin viime vuonna vaaleanpunaisia pelargoneja talon edustalla oleviin ruukkuihin. Ne olivat tosi suloisen näköisiä, mutta nyt halusin vaihteeksi voimakkaampaa väriä vaaleaa seinustaa vasten. Siitä onkin jo vuosia, kun mulla on viimeksi ollut ruukkuruusuja pihassa ja ajattelin, että nyt olisi taas niiden aika.

Tummanpunaiset ruusut erottuvat hyvin kauempaakin ja ovat mun mielestä tosi kauniita koivupöllien päällä. Ruukutkin ovat saaneet kivasti vuoden aikana patinaa pintaan.

Ruusujen mullan ei pidä antaa kuivahtaa, joten mun pitää muistaa kastella näitä usein, kun ovat noin pienissä ruukuissa. Ehkä siirrän ne jossain vaiheessa isompiin, jos tarve vaatii. Ruusut tykkäävät auringosta ja tuossa ne saavat sitä aika hyvin. Yläpuolella oleva parveke vähän varjostaa, mutta uskon, että valoa tulee kuitenkin riittävästi.

Huiskulasta tuli myös petunioita ja nehän kuuluvat mun kesään aina. Mulla on vanhoja suosikkeja, mutta on myös kiva päästä testaamaan uusia lajikkeita. Tämä tumman viininpunainen petunia, Calibrachoa Lia Dark Red, on upea! Kukan keltainen keskusta vielä korostaa sen syvää väriä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tämän kasvutapa olisi lamoava, mutta saa nahdä, kun pääsevät kunnolla vauhtiin.

Toinen uusi petuniatuttavuus on Littletunia, millä on nimensä mukaisesti pienemmät kukat kuin tavallisella tarhapetunialla. Myös terälehtien muoto on hieman erilainen. Jännä nähdä millaisia näistä kesän mittaan kasvaa.

Petuniatkin viihtyvät aurinkoisella paikalla. Ne kestävät hyvin paahdettakin, se on tullut parvekkeella testattua.

Halusin punaisten ruusujen lisäksi myös keltaisia ruusuja, mitkä ajattelin istuttaa yhdessä näiden pienikukkaisten petunioiden kanssa. Tykkään tästä vastaväriyhdistelmästä tosi paljon. Tänä kesänä on oikein väri-ilottelua luvassa!

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

6 Comments Lisää omasi

 1. Laitoin itsekin viikko sitten kesäkukkia ruukkuihin. Etsin joka vuosi jotakin mitä en ole ennen kasvattanut perinteisten suosikkien seuraksi. Ruukkuruusut on kyllä aina ihania ja monesti ovat pärjänneet talven yli perennojen seassa, niin saa nauttia seuraavanakin vuonna kukinnasta.

  Tykkää

 2. Nadine G sanoo:

  Tämä on mitä ihanin hetki, kun saa kesäkukkia istutettua. Itse ostan enimmäkseen kaupasta valmiit asetelmat, mutta joskus olen myös istuttanut, kun oli mihin niitä laittaa.
  Kaunista kesää sinulle!

  Tykkää

 3. Melissa L sanoo:

  Itselläni on kaikki kukat taas menossa entisiksi. Luulen, että johtuu pitkälti sadekeleistä. Saaneet liikaa vettä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Voi harmi! Joo, se kyllä tappaa kukat, jos vettä tulee liikaa :/

   Tykkää

 4. Melissa L sanoo:

  Kaunis kukkaloisto. Omani alkaa jo kuolla…

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Vielä ehtii laittaa uusia:)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s