2022

Mihin viime vuosi oikein katosi?! Se hurahti hirveetä vauhtia ohi. Saatiin kotona uusia projekteja alulle ja tänä vuonna jatketaan. Aittarakennus purettiin viime vuonna (kiitos talkoolaisten!) ja tälle vuodelle jäi paljon siistimistä ja kaikenlaista muutakin pihan uudistamista. Sora- ja multakuormia siis tiedossa heti, kun kelit sallii. Ja mä pääsen vihdoin hahmottelemaan istutusten paikkoja toden teolla, kun saadaan pihapalapeliä koottua taas lisää kasaan.

Sisustamista kodissa on tekemättä vaikka kuinka. Mä olen ilmeisen hidas siinä hommassa. Harkitsen perusteellisesti, jottei tulisi virheostoja. Mulla on myös sellainen sääntö itselleni, etten saa ostaa sisustustavaraa, jollei mulla ole tarkkaa sijoituspaikkaa tiedossa. Mä olen nyt lähikuukausina etsinyt kirppareilta etenkin keramiikkatauluja ja seinävaatteita. Hyviä löytöjä on jo tullut tehtyä, niistä varmasti postauksia tulossa.

Koivupöllit taas käytössä. Niitä on tarvittu vuoden aikana vaikka mihin!

Uuden vuoden aatto meni mukavan rauhallisesti. Syötiin hyvin ja ulkoiltiin. Meillä on aika paljon koristevaloja pihassa, mutta pihatielle oli ilmestynyt vielä pienet ulkotuletkin uuden vuoden kunniaksi. Raketit jäivät kuvaamatta, kun kameran akusta loppui virta juuri ennen h-hetkeä. Kelikään ei kyllä ollut kuvaamiselle otollinen. Me lähdettiin puolenyön paikkeilla yökävelylle katsomaan, josko kauempaa ammutut raketit näkyisivät, mutta taivas oli niin paksun pilviltin alla, ettei erottunut kuin muutaman raketin säkenöintiä taivaanrannassa.

Keskiöinen kylätie.

Tinakiellon jälkeen meillä ei ole valettu mitään korvaajaa ennen kuin nyt. Kokeiltiin miten joululahjaksi saadut mehiläisvahatähdet toimivat tinan asemesta ja kyllähän homma niilläkin onnistui.

Mehiläisvahatähdet. Mikä ihana tuoksu!

Mehiläisvahan sulamispiste on 62-65°C, joten tähdet sulivat vanhassa löylykauhassa takan hiilloksen päällä tosi nopeasti. Siitä sitten vipattiin kiuluun kylmään veteen.

Mehiläisvaha suositellaan sulattamaan vesihauteessa, jotta lämpötila ei nousisi liian korkeaksi. Se voi leimahtaa tuleen, joten varovainen pitää olla. Vesi oli kylmää, mutta vahan jähmettyminen kesti silti yllättävän kauan. Ei siis kannata hätäillä vedestä nostamisen kanssa, ettei mene hajalle.

Kiitokset teille kaikille lukijoille viime vuodesta ja toivottavasti viihdytte postausten parissa tänä vuonna!💛 Toteuttakoon uusi vuosi unelmianne!

P.S. Blogin Instagram löytyy täältä ja Facebook täältä, jos haluat tulla seuramaan. Facebook-sivu on aika alkutekijöissä, Instagramiin tulee postailtua useammin.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

16 Comments Lisää omasi

  1. Nadine G sanoo:

    Meillä oli lapsuudessa tuo mehiläisvahaleikki. Sanottiin, että näin pääsee ennustamaan tulevan vuoden tapahtumia 🙂 Ennustamisen tarkkuudesta en tiedä, mutta hauskaa meillä oli.

    Liked by 1 henkilö

    1. Meillä oli aina ne tinahevosenkengät. Mekään ei ennustuksista paljon mitään tiedetty, mutta tinan valaminen oli hauska perinne 🙂

      Liked by 1 henkilö

  2. Suvi H sanoo:

    Hyvää alkanutta uutta vuotta! Itse en myöskään onnistunut kuvata raketteja, koska täällä päin niitä ei oikein näkynyt.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon ja samoin!✨ Täällä yleensä jonkin verran näkyy, mutta nyt oli kyllä niin pilvinen keli, että vähiin jäi.

      Tykkää

  3. Jowi sanoo:

    Olen kaivannut tinaleikkiä lapsuudesta mutta en sitä ole tohtinut ostaa, tuo mehiläisvaha näyttää ajavan asian todella hyvin!

    Hyvää uuttavuotta 22!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä vahakin toimi ihan hyvin 🙂 Rahat vaan jää tulematta, kun sellaista röpelöistä pintaa vahaan ei oikein tule 😀

      Kiitos samoin, hyvää uutta vuotta! 🙂

      Tykkää

  4. Anne sanoo:

    Ei siinä vanhassa tinassakaan röpelöisyys rahaa tuonut. Ainakaan minulle. Joten tässä valossa mehiläisvaha on kelpo korvaaja 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Joo ei ne ennustukset aina oikein pidä paikkaansa 😀

      Tykkää

  5. Melissa L sanoo:

    Totta, vuosi meni todella nopeasti. Itse tulee muisteltua kesää aika paljon, oli niin ihana kesä ❤ Meilläkään ei tinaa valeta.

    Liked by 1 henkilö

    1. Mun mielestä oli vähän liian kuumaa ja kuivaa, viileempi kesäkeli sopii mulle paremmin ja sateestakin tykkään 🙂

      Tykkää

  6. isokivi sanoo:

    Kyllä tina vahan voittaa. Harmittaa vieläkin, kun katosivat kaupoista. 😭

    Tuo on muuten hyvä sääntö, ettei osta sisustustavaroita ilman tarkoitusta. Kokemusta on, miten turhiin tavaroihin hukkuu, jos ostaa kaiken kuvan, mitä vastaan tulee.

    Liked by 1 henkilö

    1. Ilmeisesti nyt on saatavilla lyijytöntä tinaa ja vielä hevosenkengän muotoisena!👍
      Joo mun on hyvä asettaa itselleni vähän sääntöjä mitä kirppishankintoihin tulee 😀

      Tykkää

  7. Ihanaa uutta vuotta! Me päätettiin jättää rakettien ostaminen siihen, kun poika on vähän isompi ja kiinnostuu asiasta. Uusi vuosi meni siis möksällä ihan omissa oloissa 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos samoin, ihanaa uutta vuotta!✨ Joo ehkä raketteihin kannattaa panostaa sitten vasta, kun lapsi niistä innostuu. Paitsi tietenkin, jos omaksi ilokseen haluaa 🙂

      Tykkää

  8. finintirol sanoo:

    Meillä täällä Innsbruckin lähistölläkin oli uuden vuoden aatto tosi sumuinen. Kova pauke kuului sieltä täätä ja jokunen välähdys, mutta rakettien ampujat kyllä pistivät rahansa tänä vuonna täyteen turhuuteen.
    Tuo mehiläisvahahan on hyvä idea tinan tilalle tai vaihtoehdoksi.
    Kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteen ja paljon ruista ranteeseen, jotta multakasat levittyy tasaisesti:)

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos samoin! Mahtavaa uutta vuotta!✨ Joo pitäis varmaan alkaa jo treenaan multakasoja varten! 😀

      Tykkää

Jätä kommentti