Kauneimmat petuniat

on

Täältä tulee nyt oikein kunnolla kukkaisiloa takatalveen! Moni on varmaan jo alkanut lumikinoksista huolimatta suunnitella pihojen ja parvekkeiden kesäkukkia, minä mukaan lukien. Kohtahan ollaan jo toukokuussa ja ensi viikolle kevätsäätä on vihdoin luvattu. Toivotaan, että ennusteet pitävät paikkansa!

Petuniat koristavat kesää täällä taas tänäkin vuonna. Ne ovat mitä mahtavimpia kesäkukkia, helppohoitoisia ja varmoja kukkijoita. Ne kukoistavat koko kesän, kunhan saavat tarpeeksi vettä, ravinteita ja aurinkoa. Mä istutan petuniat puutarha- tai kesäkukkamultaan ja lannoitan niitä kastelulannoitteella. Osan kasvatan itse siemenistä ja osan ostan taimina puutarhamyymälästä.

Mä keräsin tähän mun lempipetuniat vuosien varrelta. Ensimmäisenä syvänpunainen riippapetunia Tidal Wave Red Velour, mikä kasvattaa pitkät rönsyt kesän aikana ja sopiikin erityisen hyvin parvekkelle.

Seuraavien kuvien Tidal Wave Cherry -petuniat ovat olleet vieläkin voimakaskasvusempia kuin Red Velourit ja valtaavat upeasti lähes koko parvekkeen.

Lähestulkoon samanlaiseen rönsyilyyn yltää myös Surfinia Hot Pink.

Kuten myös mulla amppelissa syksyyn asti runsaasti kukkinut vaaleampi Surfinia Summer Double Pink.

Jos haluat, että kukat erottuvat kunnolla ja kauas, oikea valinta on Easy Wave Neon Rose. Sen kukat ovat suurempia kuin esim. Tidal Wave -petunioiden ja ne todellakin ovat neonroosan värisiä, suorastaan häikäiseviä! Riippapetunioita ovat nekin, mutta eivät ole mulla rönsyilleet niin reippaasti kuin Tidal Wave -petuniat. Easy Waven kukat eivät kestä sadetta niin hyvin kuin pienikukkaisemmat petuniat, mutta kohtalaisesti kuitenkin ja uusia nuppuja on koko ajan avautumassa.

GO!Tunia Burgundy-petuniat ovat pystykasvuisia ja kasvavat maltillisemmin, joten sopivat hyvin pienempiinkin ruukkuihin. Ne ovat erityisen helppohoitoisia, kun nyppiäkään ei tarvitse. Mä olen kylläkin laiska nyppimään kaikkia petunioita (ja muita kesäkukkia), mutta runsaasti ovat mulla silti kukkineet.

Potunia Deep purple -petuniat ovat hyvin samantapaisia kuin GO!Tunia Burgundy-petuniat. Kukkien muoto on hieman erilainen ja sävyissä on pientä eroa. Tykkäsin molemmista tosi paljon. Erottuivat kauniisti vaaleasta seinästä talon edustalla.

Pystykasvuisen Flambe Cascade -petunian kukkien rustiikkiset sävyt ovat aivan ihania! Sen sanottiin olevan riippapetunia, mitä ihmettelen, koska mulla ne olivat hyvinkin pystykasvuisia ja jäivät aika pieniksi. Mutta kukat olivat isoja ja näyttäviä!

Samaan tapaan Flambe Cascaden kanssa kasvaa Prism Sunshine -petunia. Sillä on suuret kermanvaaleat kukat, missä on pehmeänkeltainen keskus. Niin herkulliset sävyt!

Mä olin toissakesänä erityisen tyytyväinen mun pikkupetunioihini, mitä mulla oli tummanpunaisena ja aniliininpunaisena.

Aniliininpunaiset pikkupetuniat kukkivat hurjan ahkerasti ja päätinkin, että jos niitä on taimina tälle kesälle saatavilla, on kyllä muutama taas hankittava.

Siinä hieman petuniainspiraatiota! Lisää kesäkukkapostauksia on luvassa, kun toukokuullle päästään ja on aika tarkistaa puutarhamyymälöiden tarjonta.

Aurinkoista loppuviikkoa!☀️

Kuvat on otettu useana vuonna. Osan petunioista olen kasvattanut itse siemenistä, osan ostanut taimina ja osan saanut vuosien varrella silloisia blogiyhteistyöpostauksia varten. Tämä postaus ei ole osa kaupallista yhteistyötä.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

6 Comments Lisää omasi

  1. Todellista kukkaloistoa. Voisi sanoa, että petuniasta on moneksi! Kauniita sävyjä ja värejä. Vähän alkoi tehdä mieli nähdä näitä omallakin pihalla!

    Liked by 1 henkilö

    1. Petunioissa tosiaan valinnanvaraa riittää👍🏻 Monivärisiäkin kukkia löytyy, ne ei vain ole mun suosikkeja, niin eivät päässeet tähän postaukseen. Jokaiselle jotakin!

      Tykkää

  2. pioni sanoo:

    Ihanaa väriloistoa tähänkin harmaaseen päivään! Tätä kohti, vaikka aika pienin askelin näköjään:)

    Liked by 1 henkilö

    1. Juu, kyllä se kesä sieltä kukkasineen pian tulee!🌞🌺

      Tykkää

  3. In Via sanoo:

    Flambe Cascade -petunian kukat ovat aivan upeat!. Väri on jotenkin niin hieno, oikeaa silmäniloa.

    Tämä vuonna en taatusti kerkeää kasvattaa mitään itse, ostan pari valmiita kukkaruukkua tai amppelia.

    Liked by 1 henkilö

    1. Flambe Cascaden kukat on tosiaan upeita, ihanan pehmeät sävyt.
      Mäkin ostan osan taimina, kun ei kaikkea itse pysty kasvattamaan😅

      Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti