Syksyn sävyjä — tuoksuttomat leikkokukat

on

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Nyt kun puut ovat pudottaneet lehtensä ja harmaat päivät ovat seuranneet toisiaan, oli ihanaa saada kotiin syksyn sävyjä leikkokukkien muodossa. Loka-marraskuussa suosin violetteja, viininpunaisia ja roosan sävyjä oranssien ja keltaisten sijaan. Ne houkuttelevat ruskan räväkkyyden jälkeen.

Syksyn sävyjä.

Sain Huiskulasta neilikoita, isotähtiputkia ja kotakuusamaa. Niiden värit sointuvat kauniisti yhteen ja ne kestävät tosi pitkään maljakossa. Halusin leikkoja, jotka pysyvät kauniina vähintään viikon ja tiesin, että näihin voi luottaa. Neilikoille kun leikkaa välillä uudet imupinnat ja vaihtaa puhtaan veden, voivat ne säilyä hyvännäköisinä useammankin viikon.

Ruusumaiset neilikat.

Pidän itseäni hyvin tarkkanenäisenä, enkä haistanut näissä leikoissa minkäänlaista tuoksua. En tietenkään voi varmaksi luvata, että nämä kukat ovat aina täysin tuoksuttomia, mutta uskoisin tällaisen kimpun sopivan tuoksuherkillekin. Mulle tuoksuvat kukat sattavat aiheuttaa päänsärkyä, joskus myös allergiaoireita, siksi valitsen aina mahdollisimman tuoksuttomia leikkoja sisätiloihin.

Neilikat sopivat hyvin onnittelukukiksi, meillä ne koristivat synttäripöytää.

Isotähtiputki on yksi mun suokikkileikkokukistani. Sen mielenkiintoisen näköiset kukat sopivat täytekukiksi hyvin monenlaisiin kimppuihin ja asetelmiin. Niiden ulkomuoto on rouhea, mutta samalla herkkä ja värivalikoimaakin on kivasti.

Isotähtiputki.

Tykkään useimmiten lisätä kimppuihin myös jotakin vihreää ja tällä kertaa löytyikin oikein näyttävä lisä juuri tähän kimppuun. Kotakuusaman syvän tummanvihreiden lehtien violetti reuna toistaa kauniisti kukkien sävyjä.

Kotakuusama.

Leikkokukat tuovat tosi paljon tunnelmaa kotiin ja näyttävä kimppu voi olla myös hyvin yksinkertainen vailla monimutkaisia sommitteluja.

Tunnelmallista lokakuun loppua! 💗

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

10 Comments Lisää omasi

 1. finintirol sanoo:

  Kauniin värisiä ja sopivat hyvin ruskeaan puupintaan mitä huoneissa näyttää olevan. Syksyn paraspuoli onkin upeat värit. Olen osittain oppinut blogisi eli sinun kauttasi näkemään syksyssäkin jotain mukavaa. Ei se välttämättä ole vain kesän loppu ja pimeyden alku. Täällä Tirolissa syksy on vähän ”lohdullisempi” kuin pohjolassa sillä aurinko jatkaa paistamistaan ja päivässä on valoa. On helpompi pitää myös syksystä. Viikonloppu on ollut mukavan lämmin jo kylmenneessä säässä. Täällä oli aurinkoisia 18-20C päiviä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista! 🙂 Mahtavaa kuulla, että blogi on auttanut näkemään syksyssä mukavia juttuja! Tänä vuonna täällä oli todella kaunis ruska, selkeä ero viime vuoteen. Ja keli on ollut lämmintä, plussan puolella yölämpötilatkin. Vielä ehtii tehdä istutushommia 🙂
   Mä haluaisin, että Suomen kesä olis tuollainen kuin Tirolin syksy, just sopiva lämpötila mulle ja aurinkoa 🙂

   Tykkää

 2. jonna sanoo:

  Miten nuo lehdet voivatkin näyttää noin kauniilta! En ole ennen edes huomannut.

  Liked by 1 henkilö

  1. Ne oli kyllä tosi nättejä! Ja sopi just hyvin kukkien väriin 🙂

   Tykkää

 3. Suvi sanoo:

  Kauniit värit näissä kukissa ja sopivat hyvin sisutukseesi 😍

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! ❤

   Tykkää

 4. Melissa L sanoo:

  Kauniin värisiä kukkia. Itse en voi kukkia sisällä pitää mutta kesäisin yritän ulkona saada kasvamaan sen minkä kasvaa 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂 Näissä ei ainakaan pitäisi häiritsevää tuoksua olla, itse ei tosiaan haistanut mitään.

   Tykkää

 5. pioni sanoo:

  On kyllä ihanan värisiä leikkoja, ja nuo kotokuusaman oksat kruunaavat kimpun!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂 Joo, tosi kiva lisä nuo kotakuusaman oksat. Mietin, että olisivat upeita myös valkoisten kukkien kanssa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s