Alkusyksyn ruukkuistutuksia

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Osa mun kesäkukista kukkii vielä komeasti ja suorakylvetyt ovat vasta päässeet kunnolla vauhtiin, mutta oli kiva saada Huiskulasta jo syksyisempiä sävyjä ja uutta väriä pihaan.

Sain jo kesäkuussa kaksi tarhakeijunkukka Boysenberryä ja tähkälilja Rubra Nanan. Istutin ne isohkoon ruukkuun etupihalle ja siinä ne ovat komeasti kasvaneet jo melkein kolme kuukautta. Niille ei ole tarvinnut koko kesän aikana tehdä mitään muuta kuin kastella ja lannoittaa samalla kuin muitakin. En ole tainnut poistaa keijunkukista yhtäkään kuihtunutta lehteä ja tähkäliljastakin vain pari. Tällaisista kasveista saa tosi kivoja asetelmia, eikä tarvitse nyppiä! Mulla nämä ovat olleet puolivarjossa, joten varmastikin se myös vaikutti. Molempia kasveja on saatavilla useissa väreissä, joten valinnanvaraa riittää.

Tarhakeijunkukka Boysenberry ja tähkälilja Rubra Nana.

Boysenberryn lehdet ovat todella kauniin muotoisia ja niiden sävy vaihtelee, mikä tuo asetelmaan eloa. Ja Rubra Nanan punertavat lehdet sointuvat niihin kauniisti.

Lisäsin nyt tuohon asetelmaan vielä tarhakeijunkukka Caramelin. Sen nukan peittämät lehdet näyttävät suloisen pehmeiltä ja värit mukailevat Boysenberryn värejä, mutta ovat hieman hempeämmän sävyisiä. Molemmat keijunkukkalajikkeet viihtyvät puolivarjossa tai auringossa, mutta eivät kovassa paahteessa. Ne ovat monivuotisia perennoja ja siirränkin ne myöhemmin syksyllä maahan talvehtimaan.

Tarhakeijunkukka Caramel.

Toisessa isossa ruukussa mulla oli kesän ajan purppurasulkahirssi ja kaksi tähtisilmää. Tähtisilmien oli nyt aika lähteä ja istutin purppurahirssin seuraksi kolme keijunkukka Caramelia.

Purppurasulkahirssi.

Etupihan pelargonit alkavat olla jo kukkimisensa kukkineet, joten laitoin ruukkuihin niiden tilalle raikkaan liiloja krysanteemeja väriä tuomaan. Lajike- ja värivalikoimaa krysanteemeista löytyy todella runsaasti ja ne sopivat myös sisällä kasvatettaviksi.

Krysanteemeja.

Krysanteemit tykkäävät olla valoisassa paikassa, mutta paahteinen paikka ei ole niille paras mahdollinen. Syksyinen sää sopiikin niille hyvin ja kukat kestävät pidempään, kun on jo hieman viileämpää.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

4 Comments Lisää omasi

 1. Nadine G sanoo:

  Aivan upeat istutukset! Krysanteemit ovat parasta osa syksyä 😍. Nyt kauppaan hankkimaan omiani. 🌸🍂🍁

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! ❤ Ja joo, kipin kapin kaupoille! 🙂

   Tykkää

 2. jowi sanoo:

  Ompa erikoisen näköisiä kasveja kun näyttävät ihan kuin olisivat nurinkurin! Kauniita siis silti! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Noiden keijunkukkien lehtien alapinnat on muuten kauniin roosat, ettei haittais vaikka oliskin nurinpäin 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s