Helteinen vuosipäivä ja kauan odotettu kaatosade

on

Viime viikolla oli kodin löytymisen vuosipäivä. Uskon, että tulen aina muistamaan sen päivän kuin eilisen. Tänä vuonna kelikin oli ihan samanlainen kuin silloin, mikä sai mut elämään ne hetket vielä voimakkaammin uudestaan. Hirmuhelle, yli 30°C. Tukalan kosteaa. Hikistä ja nihkeää. Huonosti nukutun yön jälkeen menin tuona onnen päivänä tavalliseen tapaan heti herättyäni tarkistamaan uudet talojen myynti-ilmoitukset. Ja siinä se oli. Juuri sellaisena kuin pitikin. Tuijotin ensimmäistä kuvaa hetken ja yritin olla innostumatta liikaa, vaikka tunsin vahvasti nyt vihdoin näkeväni Sen Oikean. Klikkailin sitten ripeästi kaikki ilmoituksen kuvat läpi ja silmäilin talon tiedot vauhdilla. Taustalla vainosi koko ajan uhkaava ajatus siitä, että jotain isoa on vialla. Homevauriota, naapurit kyljessä kiinni tai puuton pieni tontti. Jotain on aina vialla! Useimmiten paljonkin. Heti osoitteen nähtyäni tiesin, että alue on ihanteellinen, mutta niin miljoona muutakin asiaa piti loksahtaa kohdilleen. Ahmittuani myynti-ilmoituksen olo oli epätodellinen. Se tosiaankin voisi nyt olla siinä. Aikaa ei ollut sillä hetkellä tuhlattavaksi unelmointiin, mutta väkisinkin ehdin kuitenkin jo nähdä joulukuusen takkahuoneessa ja itseni kadottamassa ajankulun vanhojen pihapuiden juurella ennen kuin kiirehdin soittamaan kiinteistönvälittäjälle. En saanut häntä heti kiinni, puhelut eivät menneet läpi ollenkaan. Sisällä oli tuskaisen kuuma ja pakenin näpyttelemään puhelintani ulos. Suojasin olkapääni tulikuumalta auringolta ohuella neuletakilla ja tungin itseni pienen omenapuun varjoon. Etsin välittäjän yrityksen numeron ja muutaman mutkan kautta sain hänet vihdoin kiinni. Ikuisuuden kestänyt kodinetsintäaika oli jo opettanut mulle, mitä kysyä heti ensimmäisen puhelun aikana. Erittäin mukavan välittäjän vastaukset miellyttivät ja hän lupasi pääsyn talolle ensimmäisten ostajakokelaiden joukossa. Olin niin täpinöissäni koko päivän. Ääriäni myöten intoa täynnä, mutta suht järjellisenä ihmisenä tajusin tietysti, että matka unelman luo oli vielä pitkä. Mutta lupaavasti oltiin liikkeellä ja se tuntui niin uskomattoman hyvältä!

Unelmia. Mieheni toivoi isoa parveketta ja mä olin tietysti unelmoinut sinne kukkaset.

Samalle päivämäärälle osuu myös kihlavuosipäivä (vuosia välissä). Me ei olla koskaan vaihdettu lahjoja tai juhlistettu päivää mitenkään, mutta tänä vuonna mut yllätettiin ruusukimpulla ja suklaalla! Oli niin kiva saada leikkokukkia sisälle, kun olen lähikuukausina keskittynyt vain ulkokukkiin. Ja tumma suklaa maistuu aina, itse asiassa juuri tälläkin hetkellä. Niin ihana yllätys!

Viime viikolle siunaantui muitakin ilonaiheita, vihdoinkin saatiin vettä oikein taivaan täydeltä! Kesä on ollut niin kuuma ja kuiva, että huomasin jo yhden pihakoivun lehtien alkaneen kellastua. Talon viereisessä rinteessä, tuon koivun lähellä, on myös yksi ihan ruskistunut pikkuvaahtera. En tiedä mikä sille on tullut. Luulisi, että kuivuuden lisäksi jotain muutakin on pitänyt tapahtua, kun on ihan pystyyn kupsahtanut. Suurin osa pihamaata kuitenkin piristyi nopeasti juomaa saatuaan ja ilma oli ihanan raikasta. Oli kiva pitkästä aikaa kuulla, kun sade rummutti kattoikkunaa. Parasta tuutulaulua.

Koivikossa ropisee.

Sen verran viistosti sade iski, että parvekkeen petuniat joutuivat kunnon suihkuun. Mutta eipä se haittaa, paljon on uusia nuppuja onneksi vielä avautumatta.

Parvekkeen petuniat sateen jälkeen.

Ai niin, tein viime viikolla kivan kirppislöydönkin, puisen seinämittariyhdistelmän (lämpö, kosteus, ilmanpaine) 60-luvulta. Laitan siitä kuvia myöhemmin, kunhan saan ripustettua seinälle.

Tälle viikolle on luvattu poutaa ja just sopivan lämmintä, n. 20°C. Vaikka odotankin syksyä, on kiva että kesä tulee vielä kunnolla käymään. Se on tosi hyvä uutinen myös kylvämieni kesäkukkien kannalta, mitkä vasta aloittelevat kukintaansa. Niistä tulossa juttua heti, kun nuppuja aukeaa.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

12 Comments Lisää omasi

 1. Nadine G sanoo:

  Ihanaa, että löysit lopulta sen oikean! Talokaupoissa on aina sitä ja tätä, mitä pitää ottaa huomioon, ja se vasta rasittava onkin.

  Upeat kuvat jälleen kerran!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! ❤

   Joo, kyllä on talokaupoissa hirveesti huomioon otettavia juttuja! Mutta tulipahan opittua kaikenlaista 🙂

   Liked by 1 henkilö

 2. finintirol sanoo:

  Onnea kodin löytymisen ja kihlauksen vuosipäivään! Oikean kodin ja puolison löytyminen ottaa joskus aikaa. Tarvitaan sattumia, onnea, johdatusta ja työtäkin sekä paljon muuta.
  Mulla oli tuollainen yhdistilmämittari jostakin noilta ajoilta. Oli tammipuinen ja neliön muotoinen. Oli isoisäni isän 50- tai 60 -vuotislahja. Myin pois, kun muutetiin Itävaltaan.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂 Mietinkin kirjottaessani, että paljon on yhteistä kodin ja puolison etsinnällä 😀 Tunne on se ensimmäinen juttu ja tärkein, mutta jotta pitkä yhdessäolo onnistuu, vaaditaan paljon muutakin 🙂

   Tuli ilmi, ettei mun mittari toimi :/ Lämpömittari taitaa näyttää oikein, mutta ilmanpaine- ja kosteusmittarit on rikki. Vaikutti ensin siltä, että toimii, mutta nyt tullut ilmi, että näyttää ihan mitä sattuu. Jospa ne vois saada korjattua…🤔

   Tykkää

 3. Pakko sanoa, että tänne meidän suunnille Espanjaan on luvattu korkeimmillaan 47 lämpöastetta lähipäiville! 20 astetta kuulostaa tällä hetkellä aika taivaalliselta:)

  Olen joskus miettinytkin, että voiko oikeasti juuri itselle täydellisen talon löytää vai pitääkö rakentaa, jotta voi saada kaiken haluamansa. Ilmeisesti sen löytäminen on kuitenkin mahdollista:)

  Liked by 1 henkilö

  1. Onpa sinne luvattu kuumaa! Täällä on kyllä ihana keli nyt, mulle yli 25°C on liikaa 🥵

   Samaa mäkin mietin, kun kotia etsittiin. Riippuu tietysti miten vaativa on. Onhan täälläkin remontoitavaa, mutta ne tärkeimmät asiat löytyy. Ei etsitty ”luksusta”, vaan meidän näköistä kotia. Mahtavaa, että löytyi, vaikka ei olla itse suunniteltu 🙂 Ja täällä on kivoja juttuja, mitä ei olisi tullut mieleen itse rakentaa. Mulle tärkeintä oli ympäristö ja luonnonläheisyys. Kun alko jo epätoivo iskeä, niin sanoinkin miehelle, että muutan jo millaseen latoon vaan, kunhan pääsen maalle!

   Tykkää

 4. Jarkko sanoo:

  Kauniita on kyllä kukat, pakko sanoa 🙂 Arvostan kyllä, että joku jaksaa ja osaa nähdä vaivaa pitää ne elossa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂

   Tykkää

 5. Mä olen todella onnellinen että löysit sen unelma talosi, se selkeästi oli meant to be” Odotan itsekin jos joskus saisin tuon hetken, kun kaikki vain loksahtaisi kohdilleen ja saisin oman paikkani luonnon keskeltä ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! ❤ Ja varmasti löydät oman paikkasi myös! 🙂 Kauan piti odottaa ja epätoivo meinasi jo iskeä, mutta osaapahan nyt todella arvostaa ja olla hirveän kiitollinen 🙂

   Tykkää

 6. Elisa sanoo:

  Onnea molemmille! 😊 Ihanaa, että löysitte toisenne ja kauniin kodin, missä molemmat viihtyvät!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s