Kirsikkatomaatti Pick-&-Joy

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

No nyt on kirsikkatomaatteja! Mun oma tomaattien kasvatukseni päättyi toissakesänä harmilliseen epäonnistumiseen petollisen lupaavan alun jälkeen. Ostin pussillisen amppelitomaatin siemeniä (Tumbling Tom Red), joista kaikki itivät. Esikasvatin suht ajoissa ja taimista kasvoi oikein terhakoita ja reheviä. Ne kukkivat todella runsaasti ja sitten ei mitään! Pari raakiletta hain syksyn tullen sisälle kypsymään, mutta roskiin menivät nekin lopulta. En tiedä missä meni vikaan. Huomasin, että Facebookin puutarharyhmissä muutkin valittelivat huonoa tomaattivuotta eli ehkä voin ainakin osaksi syyttää ei-suotuisia kelejä.

Nämä jäivät kesän 2019 saaliiksi.

Tänä vuonna pelasin varman päälle. Sain Huiskulasta Pick-&-Joy Cherry Tomato Red- ruukkutomaatin, minkä oksat jo notkuvat kypsyvästä sadosta.

Tämän ruukkutomaatin kasvupaikan tulee olla aurinkoinen tai puolivarjoinen ja suojaisa. Kastella pitää runsaasti (ylikastelua vältettävä, kuten aina) ja lannoittaa kannattaa hyvän sadon takaamiseksi. Itse käytän jauhemaista kastelulannoitetta, mikä on tarkoitettu kaikille puutarhan kasveille.

Tomaatti kannattaa tarpeen mukaan siirtää isompaan ruukkuun (pohjassa oltava reikä, jotta ylimääräinen vesi pääsee pois). Tämä lajike kasvaa noin 40 cm:n korkuiseksi. Varkaita (lehtihankaan muodostuvia versoja) ei tällaisista tomaateista tarvitse poistaa.

Tästä riittää kesäksi salaatteihin, vartaisiin tai ihan vaan pelkästään naposteltaviksi, niin makoisia ovat!

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

4 Comments Lisää omasi

 1. Nadine G sanoo:

  Ihana ajatus, että omat tomaatit tulee popsittua suoraan pensaasta. Tuliko hyvänmakuisia?

  Liked by 1 henkilö

  1. Juu, tuli! Just oon menossa keräämään taas satoa 🙂

   Liked by 1 henkilö

 2. Jowi sanoo:

  Voisiko kuuma kesän alku vaikuttaa satoon! Nyt nuo ainakin näyttää oikein maukkailta😍🙏🏾

  Liked by 1 henkilö

  1. Juu kyllä tällaiset kelit kypsyttää hyvin ☀️ 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s