Kukkakierros

on

Tuntuu uskomattomalta, että elokuu jo lähenee loppuaan. Kesäkuukaudet ovet viilettäneet vauhdilla ohitse. Pitkät sadekaudet pätkivät kesältä mittaa, eikä lämpöisiä öitä ollut täällä meillä oikeastaan ollenkaan. Yksi yö viime viikolla tuntui hieman hikiseltä, vaikka ei varmaan mittarin mukaan kovin lämmintä edes ollut. Ehkä se tuntui siltä, kun tänä kesänä ei ehtinyt korkeisiin yölämpötiloihin tottua. Mulle kesä ei sään osalta ollut kovin suuri pettymys, kun en hellekelistä tykkää yhtään ja on saanut nukuttua hyvin, kun makuuhuoneessa on ollut tarpeeksi viileää. Ja syksy on mun lempivuodenaikani, joten eipä tässä valittamista.

Mun kesäkukkani eivät myöskään ole vielä havainneet kesän vetelevän viimeisiään, vaan ovat nyt vasta ihan parhaimmillaan. Varsinkin pelargonit ovat innostuneet kukkimaan toden teolla ja uusia nuppuja putkahtelee koko ajan lisää.

Mulla on punaisia pelargoneja useammassa sävyssä. On vaaleampaa ja tummempaa pinkkiä ja niiden yhdistelmiä. Varsinkin tummimpien pelargonien väri on todella sävähdyttävä. Kauniilla tavalla lähes häikäisevän räikeä. Mulla oli keväällä toiveissa löytää pihaan ja parvekkeelle kesäkukkia, mitkä näkyvät ja erottuvat ympäristöstä hyvin jo kaukaa ja toive todellakin toteutui.

Mä tykkään päivänkakkaroista ja niitä tontilla jonkin verran kasvaakin, mutta ei ihan oven pielessä. Halusin päivänkakkaramaisia kukkia myös talon edustalle, joten istutin siihen markettoja. Ne pitivät pienen kukintatauon ensimmäisten kukkien jälkeen, mutta ovat taas piristyneet, kun harvensin niitä hieman ja nypin kuihtuneita kukkia pois.

Daalialla kukintaintoa riittäisi myös edelleen ja nuppuja on runsaasti, mutta se on oikea kotilomagneetti! Sen vieressä kasvavat pelargonit eivät kotiloita kiinnosta ollenkaan, enkä ole minkään muunkaan kasvin kimpussa nahnyt sellaista määrää kotiloita kuin daalian.

Koristetupakat ovat ymmärtääkseni suosittuja kesäkukkia, mutta mulla niitä on nyt vasta ensimmäistä kertaa. Ne eivät ole kukkineet runsaasti ihan koko kesää niin kuin esim. petuniat, vaan kukinta on aallottaista. Täytyy myöntää, että mä en hirveästi viitsi kesäkukkia nyppiä ja voi olla, että koristetupakatkin kukkisivat jatkuvasti, jos poistaisin kuihtuneet kukat pois tunnollisemmin. Joka tapauksessa olen niidenkin esitykseen tosi tyytyväinen.

Myös siemenistä kasvattamani petuniat ovat nyt kauneimmillaan. Taidankin tehdä niistä vielä erillisen postauksen ja esitellä työn tulokset💗

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

8 Comments Lisää omasi

  1. In Via sanoo:

    Ihanaa kukkaloistoa on teidän pihapiirissä vielä. Toivottavasti syksy tulee lempeästi, että kukinta jatkuu vielä hetken.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! 🙂 Juu, sitä mäkin toivon!

      Tykkää

  2. Onpa kauniita! Kirkkaat punaiset kukkaset on upeita. 😍

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Joo, nämä tosiaan erottuu hyvin 🙂

      Tykkää

  3. pioni sanoo:

    Ihania kesäkukkia!
    Minäkin tunnustaudun ei niin kovaksi nyppijäksi:)

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! 🙂 Mä koitan aina valita sellasia kukkia, mitä ei pahemmin tarvitsisi nyppiä, kun tiedän, että se kuitenkin jää tekemättä.

      Tykkää

  4. Oi, mulla usein pelargonioita ja dahlioita. Jälkimmäiset, sellaiset vähän isommat on mun suosikkeja. Jotenkin kerta kaikkisen kaunis kukka. (Ja helppohoitoinen)

    Liked by 1 henkilö

    1. Joo, isot lautasdaaliat on ihania! Mm. Café au lait on toivelistalla 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti