Upeat amppelibegoniat

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Nyt on talon edustalla väriä! Aivan upeat amppelibegoniat ovat punasävyisiä kukkia täynnä. Mä halusin tänä vuonna voimakkaan värisiä kesäkukkia pihaan ja niitä myös sain ja lisää on tulossa, sillä itse kasvattamani petuniat alkavat toivottavasti myös pian kukkia.

Sain Huiskulasta kolme suurta begonia-amppelia, mitkä laitoin roikkumaan talon edustalle parvekkeen alle. Ne ovat niin muhkeita väriläiskiä! Tykkään todella paljon. Kaksi niistä on tumman oranssinpunaisia ja yksi hieman pinkimmän sävyinen.

Nämä begoniat ovat Solenia -begonioita. Niiden kukat ovat suuria ja ne kukkivat hyvin hoidettuna runsaasti koko kesän. Näiden begonioiden sanotaan kestävän myös aurinkoa, mutta mulla nämä ovat parvekkeen alla puolivarjossa suurimman osan päivästä. Yleensä begonioita ei suositella kasvatettaviksi paahteessa, jottei niiden värit haalistu.

Kastelusta pitää muistaa huolehtia, etteivät kukat ja nuput kuivahda. Nämä begoniat voivat parhaiten, kun multa on tasaisen kosteaa. Liian märkää multa ei kuitenkaan saa olla, joten varminta on tarkistaa mullan tilanne ennen kastelua. Lannoitan begonioita kastelulannoitteella noin kerran viikossa.

Begonioiden sanotaan kukkivan varjossakin, mutta siitä mulla ei itselläni ole kokemusta. Mulla ei vielä ole varjossa olevien ikkunoiden alla kukkalaatikoita, kun olen jäänyt pohtimaan, mitä niihin oikein istuttaisin. Näistä begonioista innostuneena voisin kokeilla miten pärjäävät vähällä valolla. Punakukkaiset begoniat tummasävyisten lehtibegonioiden kanssa voisi olla kaunis yhdistelmä.

Mun muut kesäkukat eivät ole vielä päässeet ihan täyteen kukintavauhtiin istutuksen jälkeen, joten on niin ihanaa, kun nämä begoniat kukkivat näin upeasti 💗

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

10 Comments Lisää omasi

  1. pioni sanoo:

    Kaunista kukintaa!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! 🙂 Juu, nämä kyllä kukkii komeesti!😍

      Tykkää

      1. Upeita ovat ja voimakas väri on niin kaunis! En kuvista erota kukkien sävyeroa, joten molemmat sävyt ovat ihania. 🙂

        Liked by 1 henkilö

      2. Kiitos paljon! 🙂

        Tykkää

  2. Ai että nämä ovat niin kauniita! Pidän tuosta vahvasta väristä, kyllä kelpaisi omallekin terassille!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Joo, vahvat on värit. Näkyy hyvin jo kaukaa 🙂

      Tykkää

  3. Mare Kinanen sanoo:

    Niin mahtava kukka ja varsinkin tuo väri. Tosi upea.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! 🙂

      Tykkää

  4. In Via sanoo:

    Upea kukinta! Väri on tosi hieno: arvokkaan punainen 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! 🙂

      Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti