Kauneimmat kesäkukat osa 2

Lisää kukkasia! Mun piti saada kaikki ihanimmat mahtumaan ensimmäiseen Kauneimmat kesäkukat -postaukseen, mutta eihän se tietenkään onnistunut, kun suosikkeja on niin paljon. Tässä siis lisää inspiraatiota kukka- ja siemenostoksille.

Jos etsit sopivaa kesäkukkaa paahteiselle paikalle, niin tulikruunu on hyvä valinta. Se kestää hyvin kuumuutta, kunhan saa tarpeeksi vettä. Mulla oli tulikruunu ensimmäistä kertaa viime kesänä ja tykästyin sen monisävyisiin kukintoihin. Vähän harmittaa, kun jäi ottamatta kuvia myöhemmin kesällä kukinnan ollessa runsaimmillaan (nämä kuvat otettu heti istutuksen jälkeen).

Suloiset ruukkuruusut ovat koristaneet täällä talon edustaa useana vuonna. Niille tulee kiitettävästi kokoakin kesän aikana ja ne kukkivat syksyyn asti. Mä en ole raaskinut ruusuja hirveästi keskellä kesää leikata, mutta loppukesästä olen käyttänyt niitä asetelmissa. Keltaiset ruusut punaviolettien pikkupetunioiden kanssa oli ihana yhdistelmä, vastavärit korostivat toisiaan kauniisti. Ruukkuruusut voi talvettaa esimerkiksi viileässä kellarissa. Mä en ole vielä saanut ruusuja talvetettua, kun meidän kellarin kunnostus on kesken ja ilma siellä on ihan liian kosteaa.

Auringokukka Pacino Gold on mun pitkäaikainen suosikkini, jota aina siemenistä kasvatan. Esikasvatus olisi suotavaa, niin kukkisivat aikaisemmin, mutta mä olen aina suorakylvänyt siemenet. Kukinta menee silloin syksyn puolelle, mutta se onkin ihanaa, kun uusia kukkia vielä aukeaa monien muiden kesäkukkien jo lopetellessa kukintaansa. Ihan viimeiset auringonkukat olen pelastanut pakkasten tullen sisälle maljakkoon,

Tähtilobelia on yksi niistä harvoista kukista, joiden tuoksusta todella pidän. Sen kauniit vaaleanliilat kukat ovat ihanan luonnonkukkamaisia. Tähtilobeliat kukkivat mulla kauniisti puolivarjoisalla paikalla, parvekkeen alla. Istutin yhden ulko-oven viereen ja oli pakko ohikulkiessa kumartua nuuhkimaan kukkia, niin hurmaava oli tuoksu. Tähtilobeliaa voi suositella jo pelkästään senkin takia.

Verbena eli rautayrtti on näyttävä kesäkukka ja sopii kasvutapansa vuoksi erityisen hyvin kukkaryhmien reunoille. Kuihtuneet kukinnot kannattaa poistaa varsineen, niin kukinta jatkuu runsaana syksyyn asti. Verbeba sopii aurinkoiselle kasvupaikalle ja kestää paahdettakin.

Tuoksuherneet ovat mun kestosuosikkeja ja koitan taas tänäkin vuonna löytää niille tarpeeksi aurinkoisen kasvupaikan. Ne ovat aiemmin kukkineet mulla valtavasti lokakuulle asti paahteisella paikalla edellisen kodin pihassa. Tuoksuherne on köynnöskasvi, mutta ei tartu kärhöillään niin hanakasti kiinni kuin esimerkiksi kelloköynnös, vaan sitä on hyvä vähän auttaa. Sain tehtyä pari metriä korkean kukkaseinän tuoksuherneistä, niin että sidoin varret aitaan.

Kesämalvikki Silver Cup on tietysti pakko tässä yhteydessä mainita. Sitä on helppo kasvattaa itse siemenistä, kun ne voi suorakylvää eikä tarvitse nähdä esikasvatuksen vaivaa. Silver Cup kukkii runsaasti suurin kukin ja viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisalla kasvupaikalla. Kukinta on mulla alkanut heinäkuun puolenvälin jälkeen.

Kuvat on otettu useana vuonna. Osan kukista olen kasvattanut itse siemenistä, osan ostanut taimina ja osan saanut vuosien varrella silloisia blogiyhteistyöpostauksia varten. Tämä postaus ei ole osa kaupallista yhteistyötä.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

8 Comments Lisää omasi

  1. tanssityttö sanoo:

    Kauniita. Kesämalvikki erityisesti näyttää aivan upealta!!

    Liked by 1 henkilö

    1. Se on kyllä nätti! Ja tosiaan helppo kasvattaa itse😊

      Liked by 1 henkilö

  2. Urban Farming sanoo:

    Mukavaa, kun on niin monenlaisia puutarhureita. Toisilla on näitä aivan äärettömän ihania kukkasia ja sitten on minuntyyppisiä, jotka kasvattavat enemmän hyötykasveja ja kukat ovat ”vain” pölyttäjiä varten. Ensimmäiset kukat tulivat pihaamme vasta, kun ”lapset tarvitseva kukkia pihassa”, minulle sanottiin. Nyt nuorempi lapsistani tekee itselleen koko ajan hienompaa kukkapuutarhaa pihaamme ja mökille.

    Liked by 1 henkilö

    1. Multakin löytyy joitakin hyötykasveja kukkien lisäksi ja lisää olisi toiveissa. Täällä on piha niin myllerryksen vallassa, etten ole vielä saanut päätettyä esim. pysyvämmän kasvimaan paikkaa, mutta lavakauluksissa kasvattelen esim. yrttejä ja perunoita. Pölyttäjät tykkäävät täällä eniten pensaiden ja perennojen kukista🐝 Ihanaa alkukesää!🌞

      Tykkää

  3. Tekeepä nyt mieli kukkia laittamaan!!! Mutta ei ihan vielä.. Tulikruunu on uusi tuttavuus itselle ja se näyttää upealta. Sopisi meidän kuumalle pihalle varmaankin!

    Liked by 1 henkilö

    1. Joo, tulikruunu pärjäis siinä varmasti hyvin!🌞

      Tykkää

  4. Via Per Aspera Ad Astra sanoo:

    Ihania kukkasia aivan kaikki! On vaikea valita, mikä niistä on paras.

    Kesämalvikkia ja auringonkukkaa olisin itsekin istuttanut, jos olisi oma piha 😁. Ne on yksiä mun lempikukista. 

    Valitset mitä tahansa, jään innolla odottamaan, millaiseksi lopputulos kasvaa. Se on aina mielenkiintoista seurata, miten kukkaprojekti kehittyy vaihe vaiheelta. 

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiva kuulla!😊 Jos on parveke niin, kesämalvikkia ja auringonkukkaa voi kasvattaa isoissa ruukuissa.

      Tykkää

Jätä kommentti