Huonekasvini osa 5: Laikkuvehka Aglaonema Crete

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Jos kaipaat huonekasveja kodin varjoisampiin paikkoihin, on laikkuvehka oikea valinta. Mun kokemukseni mukaan laikkuvehkalle riittää hyvin pohjoisikkunalle tuleva valo. Suoraan auringonpaisteeseen sitä ei kannata laittaa, sillä sen lehdet saattavat palaa. Lehtien väri on kauneimmillaan hämärämmässä.

Tämä laikkuvehka on nimeltään Aglaonema Crete. Se varret ovat hempeän vaaleanpunaiset ja lehtien keskustaa ja reunoja koristavat aniliininpunaiset raidat. Ihanan pirteä väriläiskä kokovihreiden huonekasvien joukossa.

Laikkuvehka on todella helppohoitoinen kasvi. Sille kelpaa normaali huoneenlämpö ympäri vuoden, eikä sitä haittaa, jos kasteluväli hieman venyy. Pintamullan onkin hyvä antaa kuivahtaa kastelujen välissä. Hidaskasvuisena se ei myöskään kaipaa ruukun vaihtoa isompaan usein.

Laikkuvehka on kotoisin kosteasta ilmastosta, joten suihkuttelu voi olla sille hyödyksi. Rehellisyyden nimissä kerrottakoon, että mä en suihkuttele huonekasvejani. Laikkuvehka ei siis sitä mitä ilmeisimmin välttämättä tarvitse. Laikkuvehkat ovat viihtyneet mainiosti takkahuoneessakin, missä huoneilma on välillä hyvin kuivaa.

Mä olen antanut laikkuvehkoilleni kastelulannoitetta kasvukauden ajan parin viikon välein. Tai silloin, kun muistan! Mä olen huomannut, ettei huonekasvien kanssa ole yleensä niin hirveän tarkkaa, Ainakaan tällaisten helppohoitoisten. Tärkeintä on, ettei kastele liikaa. Laikkuvehka sopii hyvin meille, jotka emme jaksa tai ehdi pitää tarkkaa kirjaa huonekasvien ruokailu- ja kasteluväleistä. Se pärjää kyllä vähemmälläkin hössöttämisellä.

Laikkuvehka on mun ymmärtääkseni kokonaisuudessaan myrkyllinen kasvi. Sen marjat ainakin ovat hyvin myrkyllisiä, joten vaatimattoman näköiset kukat onkin parempi leikata pois ennen kuin marjat ehtivät kehittyä. Kovin usein laikkuvehka ei kuki, mun laikkuvehkat eivät ole vielä kukkineet kertaakaan.

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

10 Comments Lisää omasi

 1. In Via sanoo:

  Onpa kaunis kasvi! Pirteä väriyhdistelmä ja niin vaatimaton hoidokki. Varmaan mullakin olisi riittänyt hoitotaitoja pitämään sen elossa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo, nämä on kyllä olleet tosi helppohoitosia. Ja laikkuvehkoja on paljon erilaisia, valinnanvaraakin löytyy 🙂

   Tykkää

 2. pioni sanoo:

  Tämä kuulosta ja näyttää siltä, että sopisi meillekin:)

  Liked by 1 henkilö

  1. Laikkuvehkat on kyllä ihania huonekasveja 🙂 Cherry baby -laikkuvehka on myös kaunis, sopis tuon kaveriks 🙂

   Tykkää

 3. Mare Kinanen sanoo:

  Kaunis se ainakin on, vaikka myrkyllinen. Moni kaunis sitä onkin 🙂 Värimaailma on minulle tuntemattomampi tuollaisena punaisena. Voisin vaikka harkita.

  Liked by 1 henkilö

  1. Toi on kyllä kivan värinen, erottuu muista 🙂

   Tykkää

 4. Onpa kaunis! Minulle sopii todella helppohoitoiset kasvit, joten voisikohan tämä olla vaihtoehto… Olen saanut pidettyä hengissä ainoastaan kultaköynnöksen ja palmuvehkan… Anopinkieli, rönsylilja ja aloe vera ovat viimeisimmät, jotka eivät selvinneet minun hoidossa. 🙈

  Liked by 1 henkilö

  1. Tämä vois kyllä olla hyvä vaihtoehto 🙂 Mä tykkään laikkuvehkoista erityisesti sen takia, että selviävät vähemmällä valolla kuin monet muut huonekasvit.

   Tykkää

 5. Melissa L sanoo:

  Kaunis kasvi. Itse olen niin poropeukalo, ettei mitkään kasvit kestä minun hoidossa. Saan kaikki mesikavitkin kuolemaan hetkessä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Tarkoititkohan mehikasveja? Ne ei itse asiassa mun mielestä ole kovin helppoja kasvatettavia. Ainakaan, mitä mulla on ollut. Lohikäärmepuu on paljon helpompaa pitää hengissä 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s