Rustiikkisia sävyjä – kukka-asetelma pokaalimaljakkoon

Blogiyhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.

Mä löysin vihdoin mieleiseni pokaalimaljakon ja pitihän siihen heti päästä tekemään kukka-asetelmaa. Niin runsas ja rönsyilevä tästä asetelmasta tuli, ettei maljakkoa kylläkään pahemmin näy, mutta kokonaisuudesta tykkään tosi paljon!

Mä tein tällä kertaa asetelman kukkasieneen, mikä ei ole se ihan paras vaihtoehto varsinkaan ekologisesti ajatellen. Asetelman voisi sienen asemesta tehdä pienisilmäisen kanaverkon tai vaikka risupallon avulla. Sopivaa verkkoa mulla ei nyt ollut ja paksu hanki peittää pudonneet risut, joten turvauduin sieneen. Sienessä on hyvät puolensa muihin vaihtoehtoihin verrattuna, mutta kyllä mä olin turhautumisen partaalla, kun pehmeä sieni antoi periksi painavimmille oksille ja alkoi murentua monesta kohtaa. Sekin huono puoli sienessä on, että kukille on kerrasta hyvä löytää oikea paikka asetelmassa, ettei sieneen tule ylimääräisiä reikiä. Varsinkin silloin, kun on tekemässä runsasta asetelmaa. Hankin ensi kertaa varten jämäkämmän sienen, niin ei tarvitse pelätä, että asetelma kaatuu kuin korttitalo.

Sain kuin sainkin asetelman lopulta pysymään tukevasti kasassa ja lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Tykkään sen rustiikkisista sävyistä tosi paljon. Asetelma sopii kivasti sisustukseenkin ja toi raikasta kevättunnelmaa taloon. Kuvaushetkellä aurinkokin jo lämmitti mukavasti.

Mä en taaskaan voinut vastustaa neilikoita. Ne vaan on niin ihania ja kaikista kestävimpiä maljakossa. Tähän asetelmaan valitsin hempeän persikkaista vanhaa roosaa ja pirtsakkaa pinkkiä ja fuksiaa.

Myös ruusuja on kahdessa sävyssä, lämmintä ja viileää. Yllättävän hyvin sopivat yhteen.

Taas huomasin miten upea leikkovihreä Eucalyptus nicholii onkaan. Sen pitkänmalliset lehdet laskeutuvat rennosti ja hennosti hopeanhohtoisina sopivat erityisen hyvin yhteen viileän sävyisten kukkien kanssa. Tykkään senkin takia, ettei se tuoksu voimakkaasti. Kuten mun asetelmat ja kimput aina, tämäkin on lähestulkoon tuoksuton.

Olipas taas niin kivaa tehdä asetelmaa, vaikka kukkasieni vähän hankaluuksia teettikin. Olen tainnut täällä aiemminkin verrata asetelman kokoamista taulun maalaamiseen. On kyllä hyvin samantyyppistä hommaa, sommittelua ja sävyjen sovittelua. Ja väärin ei voi tehdä, sääntöjä kun ei ole. Riittää kun miellyttää omaa silmää. Rentouttavaa ja inspiroivaa puuhaa!

Valoisaa maaliskuun alkua!💛

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

12 Comments Lisää omasi

 1. pioni sanoo:

  Herkullisen värinen ja ihanan runsas!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! On kyllä tosi kivat sävyt munkin mielestä 🙂

   Tykkää

 2. Nadine G sanoo:

  Aivan ihanat kukat ja aseteltu mielettömän taitavasti, kuten yleensäkin 😍. Mua jäi askarruttamaan yksi asia: miksi kukkasieni on jokseenkin epäekologinen ratkaisu?

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon!❤️

   Kukkasieni on polyuretaania (muovi), eikä sitä voi käyttää uudelleen, siksi kannattaa suosia muita vaihtoehtoja. Jos löydän, niin kokeilen seuraavaksi biohajoavaa sientä 🙂

   Tykkää

 3. finintirol sanoo:

  On hieno asetelma ja tykkään myös väristä. Sopii hyvin ympäristöön sen vähän mitä kuvista näkyy. On siinä varmasti asettelemista, kun noin runsaan kokonaisuuden taiteilee. Saa omanlaisensa, kun ei osta valmista:)

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! Joo saa omanlaisensa ja asetelman teko on tosi kivaa puuhaa 🙂

   Tykkää

 4. Melissa L sanoo:

  Vau, nyt on komea kukkakimppu pöydällä. Todella kaunis.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂

   Tykkää

 5. Suvi H sanoo:

  Onpa kauniit ja yhteensopivat värit näissä kukissa! 😊

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂 Tykkään noista väreistä itekin tosi paljon, sopii kivasti olkkariin 🙂

   Tykkää

 6. Jowi sanoo:

  On muuten todella keväinen ja tervetuloa toivottava kimppu! Kaunis!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s