Valentinuksen päivän leikkokukat

Huomenna Suomessa ja Virossa juhlitaan ystävänpäivää, muualla maailmassa päivä on omistettu lähinnä rakastavaisille. Vähän kyllä vaikuttaa siltä, että täällä meilläkin oltaisiin siirtymässä juhlistamaan romanttista rakkautta, vaikka ystävänpäivästä puhutaankin. Sosiaalinen media varmastikin vaikuttaa asiaan. Hieman epäselvä tilanne siis, mutta sehän sopii Valentinuksen päivään, kun ei siitäkään taida ihan selvyyttä olla, että kuka tämä juhlittu pyhimys on. Pyhiä Valentinuksia kun on useita.

Monia ystävänpäivän kaupallisuus ärsyttää, enkä itsekään ole tottunut juhlistamaan päivää mitenkään suurieleisesti. Tärkeitä ihmisiä on kuitenkin kiva muistaa jollakin tavalla, se voi olla pelkkä kortti tai tekstiviesti. Pienikin huomionosoitus varmasti lämmittää vastaanottajan mieltä. Jos lahjan haluat ystävälle tai rakkaalle hankkia, niin kukat ovat tietenkin monelle mieluinen vaihtoehto. Tässä pari vinkkiä Valentinuksen päivän kukkaostoksille.

Kannattaa ihan ensiksi ottaa selville, onko kukkien vastaanottajalla allergioita tai tuoksuherkkyyttä. On todella harmillista saada kaunis kimppu, jonka kanssa ei pysty viettämään aikaa samassa tilassa. Varminta on valita kukkia, jotka aiheuttavat harvemmin allergiaa, eivätkä tuoksu voimakkaasti. Nätin kimpun saa yhdistämällä esimerkiksi jaloleinikkejä, ruusuja ja oksaneilikoita.

Oksaneilikoita, ruusuja ja jaloleinikkejä.

Jaloleinikki on todella näyttävä leikkokukka, eikä ainakaan mun mielestäni tuoksu miltään. Olen sitä täällä blogissa aiemminkin hehkuttanut, lempileikkoni kun on. Jaloleinikkejä on saatavilla useissa eri väreissä ja sen kukka on niin suuri, että jo pari jaloleinikkiä tuovat kimppuun mukavasti muhkeutta.

Jaloleinikki.

Klassisen kaunis ruusu on varma valinta. Ruusujen tuoksun voimakkuus voi vaihdella, mutta mun kokemukseni mukaan leikkoruusut ovat useimmiten tuoksuttomia. Ne eivät ole myöskään niitä yleisimpiä allergian aiheuttajia.

Kermanväriset ruusut sopivat kivasti pinkin sävyjen kanssa.

Suloiset oksaneilikan kukat tuovat kimppuun herkkyyttä. Ne eivät tuoksu ja ovat myöskin harvemmin allergiaa aiheuttavien joukossa. Neilikka on myös ylivoimaisen pitkäkestoinen maljakossa. Ne voivat kestää kauniina viikkoja. Mulla on tällä hetkellä maljakossa oksaneilikoita, mitkä sain lähes kolme viikkoa sitten ja hyvältä näyttävät edelleen. Niille, kuten muillekin leikkokukille, kannattaa leikata uudet imupinnat ja vaihtaa vesi muutaman päivän välein, jotta saa kukista kaiken ilon irti.

Suloiset oksaneilikan kukat.

Runsaskukkaiset oksaneilikat eivät välttämättä seuraa kaipaa. Laitoin muutaman oksan pienehköön maljakkoon olohuoneen pöydälle ja ovat mun mielestä tosi nättejä pelkästäänkin.

Oksaneilikoita.

Pakkaskelillä leikkokukat pitää pakata hyvin kuljetuksen ajaksi. Pakkausta ei kannata avata ihan heti sisälle tultua, sillä kukat saattavat olla arkoja nopeille lämpötilan muutoksille.

Oikein ihanaa ystävänpäivää!💗


*Kukat saatu Huiskulasta. (Tämä ei ole yhteistyöpostaus, niistä ilmoitan aina lihavoidulla tekstillä postauksen alussa.)*

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

10 Comments Lisää omasi

 1. Anne T. sanoo:

  Herttaisia kuvia ja hempeitä kukkia. Ystävänpäivä on ihan kiva, mutta en minäkään sitä erikoisemmin juhli. Joka päivä voi olla ystävänpäivä – ja kukkapäivä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂 Totta!

   Tykkää

 2. In Via sanoo:

  Ihanat leikkikukat! Nyt tuli pakottava tarve hankkia kimpun itsellenikin 😁.

  Minustakin ystävänpäivän konsepti on mukavampi kun rakastavaisten päivä, koska silloin voi juhlia kaikkia rakkaita tasapuolisesti.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂 Suosittelen kukkien hankintaa, aina! 😀

   Mun mielestä kumpikin ideana kiva, mutta ystävänpäivä tavallaan yhdistää molemmat 🙂

   Tykkää

 3. Melissa L sanoo:

  Yleensä ystävänpäivät mulla menee töissä, niin en edes huomaa koko hommaa. Kauniita kukkia 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂 Joo, niin siinä saattaa käydä.

   Tykkää

 4. jonna sanoo:

  Kauniit kukat =) On kyllä ihan totta että eletään sellaisessa kumpi – vaiheessa. Ystävänpvä vai romanttinen juhla, vai kenties molemmat!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂 Ehkä molemmat mahtuu samaan päivään 🙂

   Tykkää

 5. Kukat sopii kyllä lahjaksi juhlaan kuin juhlaan! 🙂 Tosin täällä kukat olisivat ehkä olleet hieman erikoinen juttu ystävänpäivänä kaverille viemisiksi, sillä ystävänpäivä on enemmän rakastavaisten päivä täällä päin:)

  https://www.lily.fi/blogit/i-dont-speak-polish/

  Liked by 1 henkilö

  1. Juu, niinhän se suurimmassa osassa maailmaa on 🙂 Kukat on mun mielestä ihana lahja aina!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s