Petunioita ja roskalavalöytöjä

Kuuma keli vaan jatkuu ja petuniat, toisin kuin mä, nauttivat! Ne voivat loistavasti paahteisella parvekkeella, kunhan saavat tarpeeksi vettä. Petuniat tykkäävät myös runsaasta lannoituksesta, joten annan niille kastelulannoitetta hieman reilummin kuin muille kesäkukilleni.

Laitoin tänä vuonna jokaiseen laatikkoon (8 kpl) kolme tainta. Viime vuonna, kun istutin niihin Easy Wave Neon Rose -petunioita (juttu täällä), laitoin laatikkoon vain kaksi. Taimet olivat jo ostaessa niin valtavia, että hyvä kun sain kaksi mahtumaan. Tänä vuonna laatikoissa on kahta eri lajiketta, vaikka hyvin samalta näyttävätkin. Reunoilla Potunia-petuniat ja keskellä yksi GO!Tunia-petunia. Istutin laatikoihin kolme tainta, koska olivat pienempiä ja kasvutavaltaan pystympiä kuin viime vuoden maanpeittopetuniat. Potunia-petunoiden myyjä kyllä vähän lupaili taimien lähtevän hyvällä hoidolla rönsyilemään, vaikka myyntihetkellä olivat todella pieniä. Kokoa taimille on jonkin verran tullut, mutta toivottavasti vielä kasvaisivat tuosta. Istutuksesta on jo puolisentoista kuukautta, mutta onhan kesää vielä paljon jäljellä. GO!Tunia-petuniat sain blogiyhteistyöpostausta varten (juttu täällä) ja ne ovat kasvaneet odotetulla tavalla, itse asiassa rönsyilevät enemmän kuin odotin, mikä on siis pelkästään hyvä asia. Varsinkin, kun Potuniat vaikuttavat jäävän pienehköiksi.

Potunia-petunioita.

Istutin samoja GO!Tunia-petunioita myös etupihalle lankaköynnösten seuraksi. Mun mielestä tosi nätti, yksinkertainen yhdistelmä. Otin tarkoituksella molempia petunialajikkeita samanvärisinä. Halusin parvekkeen laatikoihin vain yhtä väriä ja samaa myös etupihalle, jotta muodostuisi jonkinlainen harmoninen kokonaisuus. Etupihan istutuksista löytyy muutakin, kuten pinkkiä ja violettia, mutta tykkään siitä, että parvekkeen kukkien väri toistuu myös etupihalla. Molemmat petunialajikkeet ovat mulle uusia tuttavuuksia, niin on mielenkiintoista nähdä miten käyttäytyvät. Sen olen huomannut, että Potuniasta saa nopeammin nypittyä kuihtuneet kukat kukkaperineen (eli siemenaiheineen), koska nyppäsemällä kuihtuneen kukan koko varsi lähtee helposti samantien. Kummankin petunian hoito-ohjeissa sanotaan, ettei kuihtuneita kukkia tarvitse nyppiä, mutta kyllä ne alkoivat tekemään runsaammin nuppuja, kun nypin kuihtuneet pois. Saattoi olla sattumaakin, mutta olen kuitenkin jatkanut nyppimistä.

GO!Tunia-petunioita ja lankaköynnöstä.

Kohta etupihaa koristaa myös vanhat lyhdyt, kunhan saan vähän putsattua niitä ja löydän niihin sopivat valot. Löysin ne paikallisesta roskalavaryhmästä eli ilmaiseksi sain. Mun mielestä hienot! Saavat jäädäkin tuollaisiksi rustiikkisen näköisiksi, putsaan vain lasit ja pyyhin isoimmat liat pois. Niiden sisälle saisi polttimotkin, mutta mä nyt ainakin ensin laitan niihin led-valot. Mä olen löytänyt roskalavaryhmästä vaikka mitä! Mm. ison rautaisen kynttilänjalan, seinälampetin ja moitteettomasti toimivan ilmankostuttimen. Ilmankostuttimen kanssa oli tosi hyvä tuuri, oltiin juuri kaupoista etsitty ihan vastaavaa, kun ilmoitus tuli ryhmään. Meiltäkin on lähtenyt kaikenmaailman tavaraa kiertoon, viimeksi ruohonleikkuri. Kirppari- ja roskalavaryhmät ovat kyllä somen parasta antia! Mikä on sun paras tai viimeisin kirppari/roskalavalöytö?

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

6 Comments Lisää omasi

 1. Nadine G sanoo:

  Näiden petunioiden väri on jotenkin niin hieno! Tulee mieleen rento ja lämmin kesäilta, kahvi kaverin kanssa, rauhallinen keskustelu. Hauskaa, miten yksistä kukista voi inspiroitua, mutta mulle käy näin usein 😁.

  Liked by 1 henkilö

  1. Sama! 🙂 Tossa parvekkeelle tulee vietettyä paljon aikaa, varsinkin nyt kun ollu niin lämpimiä iltoja. Tykkään itekin noiden petunioiden väristä tosi paljon, sopii parvekkeen väreihin 🙂

   Liked by 1 henkilö

 2. Jowi sanoo:

  Lyhdyt sopii kyllä noiden kukkien kanssa hienosti:)

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo, ihan kivalta näyttävät petunioiden ja pelargoneiden seassa talon edustalla 🙂 Laitoin ne koivupöllien päälle kuten plaergoniruukutkin. Valot vielä puuttuu.

   Tykkää

 3. tanssityttö sanoo:

  Tosi kauniin värisiä!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂 Joo, ne oli kyllä nättejä ja kasvoivatkin tosi suuriksi.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s