Joulukoti

Mä rakastan joulun aikaa ja olenkin joskus heittänyt, että mun sisustussuuntauksena on isoäidin ikuinen joulu. Ei sentään ihan niin, että tontut tönöttäisivät pöydillä vuoden ympäri, mutta pyrkimyksenä on rakentaa sellaista kodikkaan lämpöistä tunnelmaa väreillä ja materiaaleilla, mikä ei ole vuodenajasta kiinni. Kirkkaanpunaista en käytä sisustuksessa kuin jouluna, mutta lempiväriäni vihreää löytyy aina paljon eri sävyissä. Nyt ollaan kuitenkin vielä tukevasti joulun ajassa, luultavasti tänäkin vuonna puran joulun pois vasta Nuutinpäivänä.

Takkahuoneen pöydällä on mun ainoa joululiina, muita voi käyttää milloin vain. Harmaan ja punaisen yhdistelmä on klassisen jouluinen ja miellyttää mun silmää.

Tänä vuonna käytin kirkkaanpunaista vain takkahuoneen koristelussa. Punainen kuuluu aina mun jouluun jossain määrin ja takkahuoneen tunnelmaan se istuu mun mielestä parhaiten.

Kuusessa on samat koristeet kuin viime vuonna, tykkään punaisen ja kullan perinteisestä yhdistelmästä. Tavallisten pallojen lisäksi sieltä löytyy olkikoristeita ja isoja kultaisia lumihiutaleita, joiden viime vuonna varistelemaa glitteriä löytyi matosta vieläkin! Kuusi on tekokuusi niin kuin kuvasta varmasti näkyykin. Ja aika harva sellainen, mutta runsas koristelu peittää aukkokohdat aika hyvin. En voi allergian vuoksi ottaa aitoa kuusta sisälle ja nyt en enää ole ihan varma ottaisinko, vaikkei allergiaa olisikaan. Tekokuusi on niin helppo! Sen saa koottua ja purettua nopeasti, eikä se varista. Aidon kuusen tuoksu on ihana, mutta kuten täällä mainitsinkin, saa ”havumaista” tuoksua levitettyä kotiin myös eukalyptuksen avulla.

Takan reunalle löysin sopivat kynttilänjalat juuri ennen joulua. Samoja havunoksia ja marjoja ripottelin viime joulunakin ympäriinsä. Tykkäsin niistä niin paljon, että tilasin tänä vuonna muutaman oksan lisää.

Ai niin, löytyyhän porrastasanteelta myös hitunen kirkkaanpunaista, suloiset pikkutontut ja olkipukit, mitkä oli ihan pakko saada!

Mulla oli ajatuksissa hankkia olohuoneeseenkin kuusi, mutta kun löysin kaiteelle havuköynnöksen, en kaipaakaan huoneeseen kuusta enää lisäksi.

Olohuoneessa on paljon tummanruskeaa, joten viininpunaiset koristeet sopivat sinne mielestäni hyvin.

Ostin valollisen havuköynnöksen ja kiinnitin viininpunaiset joulupallot siihen rautalangalla. Viime vuonna koristelin köynnöksen myös kultaisilla palloilla, mutta päätin tämä vuonna jättää sen hieman hillitymmäksi. Joulun alla löysin juuri sopivan väristä nauhaa, millä kiinnitin köynnöksen kaiteeseen ja tein kiinnityskohtiin kolme ruusuketta. Ruusukkeet ovat todella helppoja tehdä ja kun nauhan reunoissa menee ohuet rautalangat, pystyy sitä muotoilemaan helposti.

Pikkuinen, mutta suuren tunnearvon omaava, pöytäkuusi olohuoneen puolelta löytyy. Se on kulkenut mukana monen monta vuotta ja joka vuosi sen koristelen. Se toi iloa ja joulun tunnelmaa silloin, kun koti oli niin pieni, ettei kunnon kuusi olisi sisälle mahtunut. Nyt se saa kunnian kantaa kahta mun lempparikoristetta.

Keittiön koristelu on hyvin pelkistettyä. Mulla ei ole ollut tapana tehdä mitään suureellista pöytäkoristetta. Kynttilänjalka on pöydällä ympäri vuoden, oksat tuovat hieman joulun tunnelmaa. Kynttilöitä palaa tietysti joka puolella. Täksi jouluksi löytyi onneksi tosi hyviä led-kynttilöitä, niin kaikkia ei tarvitse olla vahtimassa.

Pipareita ja haarukkaleipiä on vielä jäljellä, joten mikäs tässä on joulunajan viettoa jatkaessa. Niin ja kinkkua ja laatikoitakin löytyy, just tässä lanttulaatikkoa haarukoin kirjotellessani. Luntakin tuli lisää. Puitteet siis kunnossa. Toivottavasti olet saanut ja saat viettää juuri sellaista aikaa, mikä sulle parhaiten sopii ❤

Kuvat ©Amalian maailma-blogi 
Photos ©Amalian maailma blog
All Rights Reserved

12 Comments Lisää omasi

  1. Otat kyllä todella kauniita kuvia sanojesi kera, joulumieli ihan huokuu näistä!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! ❤

      Tykkää

  2. tanssityttö sanoo:

    Todella kauniisti koristeltu kuusi teillä!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! ❤ Mäkin kyllä tykkään. Ja oli niin edullinen kokonaisuuskin vielä. Aito kuusi tuli koristeltua aina tosi perinteiseen suomalaiseen tyyliin. Ei hirveän paljon koristeita, jotta kuustakin näkyy. Eikä koristenauhaa. Mutta viime jouluna innostuin kokeilemaan ehkä vähän amerikkalaisempaa (varmaan muuallakin nauhoja käytetään) tyyliä ja tykkään tosi paljon. Ja tässä tapauksessa, kun kuusi tosiaan on harvahko, on tuo koristerunsaus tarpeenkin 🙂

      Liked by 1 henkilö

  3. Wau, miten kodikasta ja jouluista. Todella upea joulukuusi!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! 🙂 Mäkin olen kyllä ihan tyytyväinen siihen 🙂 Lähtötilanne ei kovin hyvältä näyttänyt, kun se on aika harva tekokuusi, mutta kun laittaa tarpeeksi koristeita, niin eipä sitä pahemmin huomaa 🙂

      Tykkää

  4. Päivikki sanoo:

    Kaunista on!! ❤

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! ❤

      Tykkää

  5. Nadine G sanoo:

    Minullekin tuli joulumieli jälkijunassa postauksesi luettua. Upeat kuvat!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiva kuulla! Kiitos! ❤

      Tykkää

  6. Tiina sanoo:

    Oi, kuinka ihanat kuvat olet ottanut ja tunnelma on upea!! Ihanaa, kun joku jaksaa

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos paljon! ❤

      Tykkää

Jätä kommentti